|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Torrent guši vezu na T-Comu
Prije 20ak dana sam se skinio s DUO.CARNet-a na T-Comov ADSL. Na Iskonu mi je paket bio 5Mbps, dok mi je na T Comu 4Mbps. Međutim, imam osjećaj da su ta 4Mbps često puno manja. Dok sam bio na Iskonu, bez problema sam mogao gledati Youtube dok mi se nešto skida na torrentu brzinom od 500 kb/s, a ovdje za samo 1 Mbps manje nego prije torrent i YT ne mogu zajedno nikako. Osim toga, otkad sam na T-comu, dvaput su mi dolazili njihovi tehničari zbog sporog interneta i zbog crkavanja interneta (ni jedno ni drugo se nije prestalo događati ni poslije jednog tehničara). Moje je pitanje jesu li 4 Mbps stvarno tako velika razlika od 5Mbps da ne mogu izdržati torrent i Youtube (i ostalu ekipu) odjednom, ili imam dobar razlog za zvati 0800 9000 da se požalim? Hvala unaprijed!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Koliki si imao upload na iskonu? Na t-comu ti je vjerojatno 256kbps, ako i toliko. Jesu ti rekli rezultate testiranja parice? Smanji upload u torrentima na 15kBps, trebalo bi onda radit. Ovako ti upload ubije sve ostalo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Upload je tamo bio 512 kbps, a ovdje je baš tako, oko 0.21 Mbps. Rezultate mi nisu dali. Upload sam ograničio i trenutni torrenti su krenili malo brže, ali YT je i dalje u banani.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Slična stvar kod prijatelja. Do prije tjedan dana kaže da nije imao problema sa netom prilikom skidanja torenta, dok sada ne otvara uopće stranice ako torent radi. Pokušao je sa ograničenjem uploada/downloada i sa ogrničenjem veza u uTorrent. Speedtest.net pokazuje dobar U/D i ping |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Neznam, iz vlastitog iskustva znam da fakin torenti zaguše cache od mreže i jednostavno zbog portova itd ubije mrežu. Isto imam T-comov 4 Mbps najbrži download mi je bio 480 kb/sec, a upload plafon plafona 30 kb/sec. No ugasim upload na torentima na 1 kb/sec i mreža živne malo, dowload poskoči sa 100 na 300 kb/sec a i YT me ne zajebava previše. Ali gledajući još uz to da imam sa rutera, mali switch, i od switcha ide na komp i na NAS, tako da mi se torenti vrte na NASu dok mi komp normalno funkcionira.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Probe radi, odi u settingse od uTorrenta, Advanced i onda tamo smanji net.max_halfopen (ne znam napamet, nije mi sad uTorrent pri ruci). Mislim da je default 8, probaj smanjiti na 4 i pokreni seedanje/leechanje kao i obicno i vidi jel ti i dalje zaguseno surfanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
probaj dodat cfos pod allowed protokole ili kako vec nod ima.. meni uredno radi sa avastom.. jedino sto svejedno nemozes bas prekrcat liniju sa velikim brojem konekcija.. imas za postavit da ti drzi liniju aktivnijom za bolji ping ili za veci bandwidth.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|