Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.11.2009., 22:05   #1
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Thomson SpeedTouch 780 iWL - stalno resetiranje

Pozdrav!

Ovako, imam konstantan problem.

Imam MaxTV i MaxADSL, i recimo kad se koriste 2 kompa i MaxTV, router se sam ugasi i upali (znaci, isto kao da ja na 1msec ugasim i upalim napajanje), nekad svakih 30min, nekad svakih 1h, nekad nakon sto proradi (10min mu treba) se odmah 5min kasnije opet ugasi, itd itd.

Vise je za poludit ovo! Radi i svako malo se resetira. I kad je samo 1 komp ili MaxTV spojen, isto se resetira no onda svaka 2h cini mi se.

Zna netko uzrok ili bar kako rijesit problem?
Computer_Modder je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 22:08   #2
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Probaj staviti novi firmware, imaš na forumu temu od tome, potraži si, non stop neki problemi s njim.

A Nikky će ti se javiti ziher, pa će te bolje upititi.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2009., 22:17   #3
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Ne znam bas da je to do firmwarea. Prije bi rekao da je do hardvera.

Bas sam rastavio router i ostavio golu plocu i i dalje se resetira. Nasao sam 2 hladnjaka za TO220 tranzistore i stavio na chipset, kipuci su i oni i chipset (a pastu nisam nasao, da sam naso i stavio, sigurno bi jos topliji bili), a i jedan tranzistor se dosta grijao pa sam mu stavio metalne krokodilke - da se rasprsuje toplina.

Preko noci sam ugasio modem iz napajanja (macka, da nebi slucajno hodala pa srusila hladnjake i skurila nesto) i od jutra nije net krepao - cijelo vrijeme je max tv i drugi komp ugasen.
Da napomenem da se gasi svakih ~1h kad igram multiplayer igrice prek neta. danas nisam nista igrao pa je mozda do toga...

uglavnom, da li ce pomoc ako kupim neki hladnjak i stavim na integrirac, ili je to ipak softverski (firmware) problem?
Staro 11.11.2009., 00:55   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Imao slican problem samo sa drugim uredajem.. Uglavnom tu ti je sve opisano -> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120875
Staro 11.11.2009., 01:29   #5
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Da, vidio sam to i zbog toga i rastavio uređaj ;-).

Stvar je u tome što moj uopce nema hladnjak. Prvo cu neki hladnjak sto bolji nac i postavit gore (valjda ce pasta dobro posluzit kao ljepilo).

A sto se ventilatora tice... Imam jedan 40×40×20mm ventilator, bas mi je na grafickoj, prebucan je pa cu ga probat prvo snizit napon, pa ak ce i dalje bit prebucan, mozda ide u router. Kazem mozda...
Nisam bas siguran da bi postavio ventilator neki, previse ima prasine na mjestu gdje je router, vent bi otisao u *rodni kraj*.

Ovih dana cu izbusit nove rupe, stavit odstojnike koji su bili na starom kucistu i postavit router. Prvo moram neki hladnjak dobar nac (ako netko ima 2-3-4cm hladnjak, neka me slobodno na PM kontaktira).

Sto mislite, dal je ovaj hladnjak OK i dal ce ga moc samo pasta drzat?
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.012

sad sam mjerio chipset, sama povrsina je cca. 32mm×32mm, a ima okolo jos mjesta jer je BGA socket. Znaci, 37mm×37mm bi odlicno pasalo.

EDIT: ili ovaj, pa stavim 4 komada na chipset (znatno su laksi i dolaze vec s 'pastom':
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.045
Staro 11.11.2009., 11:45   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Na svog starog D-Linka sam zaljepio jezice (ove plave zalman) i stavio vent izvana (naravno sa probusenim rupama na plastici).. Jer isto nisam mogao nac neki pasivac jer je sve "stisnuto"!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno