|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Modanje 5900XT GS?
Zanima me da li postoji neki bios baš za ovu karticu iz siga,da spriječi onaj trothling jer mi on počinje več na 480mhz i da se poveča frekva memorije jer ide samo do 825?Tražio sam po netu ali nigdje ne nađem baš za ovu karticu a htio bi izvuči max. iz nje.Vidim da nekima radi na 500 i nešto i memorija na 950. preksutra mi stiže THERMALTAKE Thunderblade 120 mm pa ču praviti blowhole da mi piri po grafi,da li če joj to biti dosta i što mislite o tom ventu,jel ga ima netko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Evo ti, probaj ovaj Možda ćeš čak imat i bolje rezultate na defaultu jer je najnovija revizija biosa Rev2 edit: to ti je verzija za 128MB karticu, valjda tu imaš
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 22.02.2006. u 10:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
od LemilicE
|
Throtle ti je stavljen na 140C To je bios baš za tvoju karticu tako da nemožeš ništa sjebat. Probaj. Voltaže nisu dirane, niti ih se ne može. Za max OC ne znam. Probaj, pa vidi
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
od LemilicE
|
nemam pojma. Skini nvflash verziju 442 onda digneš sistem sa boot disketom. Na drugoj disketi imaš snimljen nvflash i bios koji flashash. Upišeš: nvflash -b original.rom da spremiš original bios nvflash -p -u -2 novibios.rom da flashash novi YES mora pisat velikim ako te pita. Resetiraš komp i to je to
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Sorry ali ne kužim ja to baš:confused: pročitao sam 100 vodiča kako to napraviti ali mi nije jasno... Zamolio bih te ako mi možeš objasniti,onako u detalje kako to? Kakvu bootabilnu disketu?I jel mi možeš napisati u navodnicima što točno trebam napisati i što snimam na koju disketu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
od LemilicE
|
Formatiraš disketu kao systemsku... My Computer, desni klik na a: i odabereš Format Tamo imaš opciju make start-up disk. Onda uzmeš drugu disketu na kojem ti je nvflash 442 i novibios.rom U biosu namjestiš da ti boota sa diskete Također staviš i da ti najprije boota sa PCI grafičke, a ne AGP. Ako nešto slučajno krene po krivu da možeš flashat nazat original bios iz prošlog posta. Odo ja spat, pa nek ti netko drugi nastavi objašnjavat ako ti još nije jasno
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Stavis praznu disketu u floppy drive i kliknes desnom tipkom na nju i kliknes na FORMAT. Sada stavis kvacicu na MAKE MS DOS BOOTABLE DISK (tako nesto slicno) i klikni na GO Kad zavrsi izvadi disketu u stavi drugu. Na tu drugu stavi nvflash program za flashanje i tvoj bios.preimenuj bios u recimo 1.rom da ti bude lakse. Sad stavi boot disketu (onu sto si prije napravio) i restartaj kompjuter sa opcijom da ti first boot device bude floppy drive. Sad ce ti dignut samo dos i ispisat WINDOWS MILENIUM boot bla bl i pokazat ce se slovo A:\. E sad ide ono glavno: 1. Upisi: nvflash -b original.rom -to ce sejvati orginal bios stvoje kartice 2. Sad upisi: nvflash -p -u -2 1.rom -sada si ubacio novi bios u karticu Kad zavrsi sve restartaj kompjuter i prvo sto napravis to je kopija originalnog bios-a da ga ne sjebes. Za vracanje originala ponovi postupak broj 2 i umjesto 1.rom upisi opriinal.rom |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
od LemilicE
|
Ja sam bio brži ![]() Neće mu napisat Windows millenium boot jer on ima XP ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad bootas s te diskete onda ti ima ENG layut a ne hr,znaci crtica ti je na upitniku (?). Ako tocno upises ime,mora radit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Opet neče,ili ja ne radim kako treba.. Ajd molim te napiši što točno trebam napraviti,sada imam tu bootabilnu disketu što sam napravio i drugu na kojoj je nvflash i novi bios.Ubacim tu boot disketu,restartam,uđe u DOS(to je dos,ne?) i što dalje?:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
od LemilicE
|
Možda nvflash 442 verzija ima drukčiju komandu za sejvanje original biosa. Si pogledao read.me od nvflasha? Tamo ti sve piše
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Nema... dobro je sve sto si napisao... @Veki Ajmo proc sve po koracima pa da vidimo gdje sta sjebes... 1. Trebas 2 (dvije) diskete... Formatirane... 2. Jednu od njih odes formatirat, ali prilikom toga ukljucis opciju Make an MS DOS start-up disk... 3. Na drugu kopiras nvflash.exe i bios.rom... (Bilo bi dobro da si onu kobasu od naziva preimenujes u nesta jednostavno poput bios.rom) 4. Kada si sredio obadvije diskete stavi onu prvu (startup) u svoj floppy drive i restartaj komp 5. Prilikom postanja (to je onaj prvi ekran koji vidis kod paljenja kompa) stisnes DEL i udjes u bios 6. U biosu pod advanced settingsima namjestis da ti prvo boota sa floppyja 7. Sejvas i izadjes iz biosa 8. Sada ti se komp restartao i podigao DOS sa startup diskete koja se nalazi u tvom floppy driveu od 4. koraka... 9. Ako je sve proslo dobro (a moralo je), pise ti A:\_ 10. Izvadis tu startup disketu van i metnes onu na kojoj se nalaze nvflash.exe i bios.rom 11. Prvo napravis backup originalnog biosa graficke tako sto upises slijedece: nvflash -b original.rom i stisnes ENTER 12. Sada flashas graficku s novom verzijom biosa: nvflash -p -u -2 bios.rom i opet ENTER 13. Pita te nest i kaze da moras napisat YES velkim slovima, pa ti to i napravis... 14. Gledas kak pisu neke gluposti po ekranu, mozda ti blicne par puta... restarta se i to je to... graficka ti ima novi bios... 15. Izvadis disketu van 16. Odes u BIOS vratit da ti boota s harda... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Evo napravio sam sve tako i zapnem na broju 11 ![]() Kad upišem ono da mi sejva stari bios i stisnem enter izbaci mi This program cannot be run in DOS mode E sad ako znate što je uzrok tomu i kako to riješiti bio bih zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Zakaj mučite čovjeka s 2 diskete? Uzmi jednu disketu, formatiraj je u windowsima sa opcijom boot. Na tu istu disketu snimi nvflash.exe i NOVI.rom bios file. Resetiraj komp sa umetnutom disketom i čekaj DOS prompt (A:>). Upiši komandu za sejvanje originalnog biosa (piše ti u prethodnim potovima). Upiši komandu za flashanje novog biosa (isto piše gore). Ako sve prođe bez nekih strašljivih poruka resetiraj, ali izvadi prije reseta disketu. Evo imaš novi bios! ![]()
![]() |
#30 |
Premium
|
Probati ču navečer pa javim kako je prošlo,ako se ne javim nije dobro prošlo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|