|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Lenovo s10e razbijeni monitor
Pozdrav, ispricavam se ako sam otvorio topic u krivom podforumu, ali posto znam kaj je oslo mislim da ne ide pod hardverski problem. Dakle, od frendice su klinci razbili monitor na lenovo s10e (10.1"), u mikronisu bi popravak kostao cca. 2000 kuna, što je naravno neisplativo za popravak. Inace laptop je star 2 mjeseca, dakle koja je vaša preporuka: dal da se laptop proda posto sve ostalo funkcionira, da li iko ima iskustvo sa nabavkom i instalacijom panela sa e-bay-a (recimo ovo: http://cgi.ebay.com/10.1%22-LENOVO-I...30189007r20846) ili netko ima nekakvo trece rijesenje. Hvala, Vedran |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ebay ti je najpovoljnije rješenje. Problem je što bi ti dostava u Hrvatsku skupo izašla jer bi te naša carina elegantno oderala. Ako možeš, dogovori isporuku na neku adresu van RH (frend, rođak,...). Tada bi ti se to isplatilo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Koliko znam na informatičku se opremu ne plaća carina, samo PDV. Ovo košta oko 330kn + 70kn PDV = 400kn. Po meni isplativo. Ili spoji neka spoji vanjski monitor i koristi kao stolni komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zaboravi to koliko košta jer kod nas na carini vlada 'slobodna sudačka procjena'. Da vidiš šta ispadne kada se oni uhvate kalkulatora. Meni su za grafu koja se više ne proizvodi pa su pošiljaoci naveli simboličnu cijenu od 5 EUR htjeli naplatiti 440kn raznih troškova i dažbina.
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
$67 je oko 324kn + 23% pvd = 398,52kn... to je ok za monitor... sam nek ti seller izda valjani racun ili nek prilozi potvrdu o paypal transakciji... i na carini nebi trebalo bit problema... normalno da ce posumljat i da ce bit problema, ako ti za monitor napise da si platio $5... ako vec radis neku makinaciju... nek ti napise da je vrijednost $40-$50... to mozda i popuse ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|