|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Užasno iritirajući problem sa hard diskom
Ljudi imam problam sa hard diskom na laptopu u pitanju je fcs laptop sa WD hard diskom, naime sve radi normalno ali se cesto čuje nešto tipa cap,cap,cap kao škljocanje ,u suštini mehanika hard diska, testirao sam hard sa HD Tune Pro, sve pokazuje da je OK, S.M.A.R.T parametri svi na OK, medutim program speed fan ima opciju da online proveri S.M.A.R.T karakteristike sa hiljadama diskova u bazi i evo šta kaže: http://uploading.com/files/OJHYZNIK/Your hard disk.doc.html Zanima me šta vi mislite o ovome, znači neznam zašto se to čuje, ali užasno irititra, ako neko ko razume materju oko hard diskova može da pogleda ove S.M.A.R.T analizu (kliknite na link) ,bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Čim se čuje škljocanje nije dobro, disk polako odlazi pa-pa ![]() ![]() @Mortal - ipak, ništa ne košta čovjeka provrtit WD-ov alat pa da bude siguran o čemu se radi pa ako i je kvar da se može napraviti backup na vrijeme ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 19.08.2009. u 11:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Da li je tako od početka ili se pojavilo u zadnje vrijeme? Koliko znam neke serije Thinkpada imale su ovaka "problem". Ispostavilo se da je stvar u power managementu i parkiranju glava te da je sve normalno. Sad ako se to pojavilo odjednom ja bih ipak pojačao backup politiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ima već 2-3 meseca kako se ovo skljocanje čuje.Ljude koje sam pitao kažu to je normalno, jer je u pitnju WD disk i kod njih je to skljocanje karakteristično, ali ja nešto nisam siguran, zato što se nekada čuje a nekada ne.Mada preformanse sistema nikada nisu opale, znači laptop najnormalnije radi, bez ikakvih problema, zato me to i čudi.Ako pogledate podatke koje sam stavio u prvom postu (kliknuti na link), videćete S.M.A.R.T analizu parametara mog hard diska, ako neko moze da pogleda ko se razume u materju, pogotovu parametar "Power cycle Count", kod tog parametra mi je napisano watch, a dole u objašnjenju stoji da utiče na mehaniku hard disak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Nepotrebno se zamaras ... WD diskovi imaju tu periodicku buku (zna potrajati do 10s), tj. to je nacin na koji oni rade. Pretpostavljam da imas njihovu Scorpio Blue seriju (posto nigdje ne pise) ... ako hoces testiraj s ovim (tek toliko da se rijesis brige).
![]() |
#8 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Mozda je do zastite HDD-a ko sto imaju neki laptopi... moja toshiba ima onaj drek accelerometar ili tako nesto pa cim osjeti pomicanje laptopa gasi HDD da sprijeci ostecenja... pa kad ga gasi tak i parkira glavu i to se kod mene zna cut cesto kad je lap na koljenima... al kad radi na stolu i ak jos koristim externu tipkovnicu, nema tih zvukova.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod mene nema toga, ali vjerojatno ovisi o modelu, firmwareu itd.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
mislav_os, ako se čuje i kod tebe, znači nebi trebalo da imam problem. Oznaka mog hard diska je WDC WD1200BEVS-22UST0 with firmware 01.01A01. Ako se kod domy_os nečuje, možda zaista zavisi od firmwareu. Da napomenem da se ponekad čuje, ne stalno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|