|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) Komp ne pali
Nakon zamijene kućišta novim tj. preseljenja ploče i svega ostaloga u novo kućište komp neće bootat tj. crvena ledica na ploči svjetli po uključenju napajanja i zelena se upali kad startam komp.,ventovi se vrte (i od grafičke) ali nema beepa sa ploče i komp ne boota. Nebudi ljen preselim ponovo sve u staro kućište i gle čuda sve radi i pali od prve,....ponovo sve nazad u novo kučište i 20 kontrola svega živog i mrtvog i opet neće bootat,.....sve je 100% dobro spojeno,samo neznam zašto nema o.k. beepa sa ploče tj. zašto ne boota. Jel netko imao takav slučaj,............give me some idea please!,.................help me! |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Provjeri da novo kuciste nema koji nosac maticne (dakle ono u cega idu sarafi koji ju drze) viska na krivom mjestu i da isti ne radi kratki spoj negdje. Desava se, pogotovo tamo oko pci slotova gdje mogu ici dva ali neke ploce imaju rupu samo za jedan. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo konačno dobio komp da boota a da ni sam neznam što je bio uzrok problemu,........ali proradio je nakon što sam skinuo te ponovo stavio hladnjak sa proca (mislim da nije bio dobro sjeo na proc.)............no sad imam drugi problem,.......naime komp boota,windowsi se normalno dižu,ali kad pokrenem neku igru ili 3d mark06 monitor se odmah pri učitavanju igre zagasi a komp radi i dalje,(mislim da nije do temperatura cpu-a ili gpu-a,jer bi se u tom slučaju zagasio i komp a ne samo monitor),...ali zanimljivo kad zagasim komp pa ga nakon par minuta upalim normalno boota i radi. No to sam izgleda riješio pošto se više ne događa na način da sam isključio pola od 8 ventilatora unutar kućišta pa se sada pitam koliko slabo može biti no name napajanje? (LC 400w,jedan 12V rail od 17A),........i je li mu snaga toliko bila na knap da nije moglo pod opterećenjem stabilno tjerati jednojezgreni komp?,(grafa sa dodatnim napajanjem) ,jer sada ga, ili bolje reći za sada ga tjera bez problema. |
![]() |
![]() |
#4 |
Jack of all, master of none
|
Pa kolega ti svaki tjedan imaš minimalno bar jedan problem s kompom ![]() Probaj uštekat monitor na drugi DVI konektor na grafi ako imaš, možda se monitor gasio jer je na secondary DVI uštekan. I ako imaš gdje posudi neko malo solidnije napajanje pa malo s njim probaj gonit komp.
#5 |
Premium
|
Svi problemi rješeni ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |