|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
WMP 11 Flashdrive popup sync prozor!
Ne znam kako ni zašto ali odjednom mi se je počeo pojavljivati dosadan pop-up prozor od WMP11 svaki put kad upiknem neki USB drive. Izluđuje me! Prozor se zove "Windows Media Player - Device Setup, Configure Sync" i daje mi neke mogućnosti za Add to library. Ničim nisam pozvao ovakvo automatsko otvaranje prozora i ne znam kako ga isključiti. Googlao sam i vidim da ima još ljudi sa sličnim problemom ali nisam našao rješenje još. Molim pomoć, mrzim ovaj WMP! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Eh da, probao sam tako, ali to ne rješava problem. Problem zapravo i nije autosync jer je on isključen kao što si ti i predložio. Problem je popup koji WMP izbacuje kada se "upoznaje" s USB stickom. WMP ima potrebu svaki flash drive kojeg ne poznaje imenovati i podesiti za njega sync opcije (iako je po defaultu autosync isključen). Ukoliko je to učinjeno za konkretni USB stick pri svakom sljedećem njegovom uguravanju WMP će šutjeti. Međutim problem je u tome što da bi WMP uopće znao da se već upoznao s nekim USB-om i imao njegove opcije synca, pristupa fileu kojeg je pri onom prvom upoznavanju s njim stvorio u njegovom rootu. Ukoliko npr. formatiram USB ili samo obrišem taj file, popup prozor se ponovno pojavljuje pri njegovom uštekavanju. Prilično sam siguran da će svatko od vas imati ovakvu situaciju. Probajte slijedeće: 1. otvorite WMP11 2. ugurnite USB Kladim se da će popup prozor koji vas pita kako da imenuje USB iskočiti. Nakon što ga imenujete pogledajte u njegov root - vidjet ćete da je sad tamo neki wmp file (možda je hidden ali je tamo sigurno). To je zapravo "normalno" ponašanje WMP-a. Ali mene izluđuje činjenica da mi to WMP radi i kada je ugašen a ja ubacujem USB?! I to samo na jednom kompu, na ostalim ne! Na ostalim šuti ukoliko ga ne baš ne otvorim i onda uštekavam USB. Kao da je na neki način WMP aktivan iako ga nisam otvorio. Jel zna netko šta o tome - kako ga učiniti neaktivnim ukoliko ga nisam otvorio? Gladao sam u processes i tamo nema wmplayer.exe kao što inače bude kada je WMP otvoren. Koji proces od WMP-a onda skenira moje USB-ove? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hmm mislim da mene nikako to nije otkad sam na WMP11 mucilo ("mozda nisam isao za tim"), samo gledam sad po netu i nikako da nadem rjesenje vidio sam na dosta foruma otvorene teme probleme sa tim syncom u WMP ali niko ne zna rjsenje..Ali mozda je ovo malo glupo a da stavis pod hidden "WMPInfo.xml" file sto ga WMP napravi vezano za sync pa te vise nece zezat!? Jer stvarno nemam pojma koje drugo rjesenje ima ja barem ne nalazim! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Misliš da "sakrijem" WMPinfo i da ne brinem uopće što se naselio na USB? Da, tako sada i radim (nisam ga stavio na hidden nego ga jednostavno ignoriram), ali problem i dalje ostaje jer: 1. Šta kad formatiram USB (a to znam često napravit zbog errora itd.)? 2. Često koristim različite USB stickove od prijatelja, sa posla,... I naravno - na svakom od njih se javlja popup i zagadi stick sa svojim WMPinfom. 3. Zapravo najviše me smeta što je WMP aktivan i petlja po mojim USB-ovima, a nisam mu to niti rekao, niti sam ga otvorio? Zapravo uopće nikad niti ne otvaram WMP - ne koristim ga i ide mi na živce! Koji proces ih prati da ga ubijem? U startup-u nisam našao ništa vezano uz WMP. Koja debilna situacija! ![]() EDIT: Evo, još sam malo proučavao situaciju. Pazi sad ovo - odmah nakon bootanja nema nikakvih procesa od WMP-a, defacto je "ugašen" što je OK jer niti pod msconfig->startup ne postoji. Međutim čim upiknem neki USB (bilo da na njemu postoji WMPinfo ili ne postoji), wmplayer.exe se pojavi u procesima! Zašto pobogu? Gdje mu je naređeno paralelno podizanje WMP-a sa upikavanjem USB sticka? Kak to ugasiti? Znači moj problem nije taj popup window jer je on zapravo posljedica što WMP postaje aktivan u trenutku uključivanja USB sticka. Moj problem je što se WMP podiže zajedno sa upikavanjem sticka! Evo još netko s istim problemom: http://www.vistababble.com/forums/f5...blem-3679.html EDIT2: Još zanimljivih diskusija: http://www.winmatrix.com/forums/inde...howtopic=20259 http://www.neowin.net/forum/index.ph...ic=620757&st=0 Zadnje izmijenjeno od: A-V. 26.06.2009. u 20:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ako ti uopce netreba WMP, onda ga izbrisi. |
![]() |
![]() |
|
|