Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.06.2009., 03:37   #1
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
(riješeno) Stari komp, HDD (bad sector eliminacija), boot sa USB-a...

Dakle, moj pentium 1 je otpremljen u vječna lovišta pod mišljenjem da je krepalo nešto od hardwera na njemu. Prebačen hard i lan kartica u komp sa PII...

Hard je WD Spartan 7 cijelih nešto gigabajta.
Otkriveno da hard krkava dobrano već (440 dana i 16 sati rada) .

Nakon 1980 MB sve postaju bad sectori.

kako eliminirati sve nakon 1980 MB? napravit debilanus particiju nakon 1980 i sakrit ju?

također, dodatni problem je to da mi se čini da je MBR permanentno ošo vrit, 6 pokušaja instalacije Smoothwall-a (koji koristi LILO bootloader) i 3 pokušaja instalacije IPCop-a (koristi GRUB) sam se bacio u rondanje sa hiren's boot cd-om...

nisam pokušao još ručno probat natjerat da se digne grub il lilo gore jerbo nemrem nać 32 bitni ubuntu live cd il bilokoji drugi

otkriveno da je 2 gige maksimalno iskoristivo.

konkretna pitanja:

kako eliminirati pokušaje pristupanja svemu iznad 2 gige? BIOS propertiesi?

kako natjerati stari PC koji ne zna za bootanje sa USB-a da to radi? (ako je ikako moguće, uključujući bios flashanje...)
jerbo sam promjenio i kuler u napajanju i nakeljio nekak s vezicama 80mm kuler na pasivca od pentiuma...

namjena kompa je da mi služi ko ruter/firewall (bilo ko ko kaže da nabavim bolji hardver će bit promptno ignoriran... također, opcija zamijeni hard ne dolazi u obzir jer jednostavno nemam nit jedan drugi koji radi nit imam para za ikakav hard)

hvala na odgovorima.
Vrga je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 08:49   #2
Božić
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Tako je meni bilo na jednom računalo prije par god...nasao sam nesto preko neta al nemogu se sjetiti...pogledati cu na starom storageu dal imam jos lika for help....meni je rijesenje bilo novi disk posto se radilo u poprilicno bitnim podacima i nisam smjeo riskirati!

Vidim ti za ovo pa stavim tu
Božić je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.06.2009., 09:58   #3
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

meni na tom hardu nema niš bitnog i sve je maknuto prije 7 godina kad je maknut iz upotrebe, a vraćen je prošlu godinu u upotrebu za firewall/router...
Staro 15.06.2009., 13:43   #4
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

ovo više nije bitno jerbo sam riješio. pfsense boot sa live cd-a + usb stick s kojeg čupa config file.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno