|
![]() |
#1 |
|
Windows 7 dolaze bez MS aplikacija za mail i obradu fotki i videa
http://news.cnet.com/8301-13860_3-10048142-56.html Prema nepotvrđenim informacijama objavljenim na CNET News.com-u, Microsoft navodno ne namjerava uključiti aplikacije za upravljanje elektroničkom poštom, obradu slika i izradu filmova u dolazeći operativni sustav Windows 7. Naime, aplikacije Windows Photo Gallery, Windows Mail, i Windows Movie Maker uključene su u Vistu, no Microsoft je navodno u novom operativnom sustavu odlučio izbaciti ih, te će umjesto njih korisnicima nuditi odgovarajuće Windows Live aplikacije koje će se moći besplatno presnimiti s Interneta i povezati s odgovarajućim uslugama. Kao najvažniji razlog za ovakav potez navedeno je kako se njime omogućuje brže izdavanje novih verzija operativnog sustava. Također se ističe kako se njime uklanja konfuzija zbog podrške za dva različita programa koji u osnovi omogućuju istu funkcionalnost, odnosno sve postaje znatno čišće. Još je navedeno kako se odvajanjem aplikacija od operativnog sustava omogućuje Microsoftu da radi selektivno s odabranim partnerima bez straha od protutrustovskih tužbi. Microsoft je ranije najavio kako bi Windows 7 na tržište trebao stići početkom 2010. godine, no CEO kompanije, Steve Ballmer, naglasio je kako se on zalaže da se izdavanje pomakne na 2009. godinu.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je bilo rečeno i za Vistu, da će dolaziti bez Internet Explorera, Windows Media Playera i čega sve ne pa su opet sve nakrkali...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Što se mene tiče mogu maknit sve, samo da ja nemoram vLiteat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bilo bi veoma dobro kad bi dolazili ko W2K8 -većina bloatware-a neinstalirana al da ima laki način dodavanja za normalne njubare ...i pogašeni sevisi...zapravo najbolje da malo speglaju W2K8,dodaju podršku za BDA i ja happy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
sto manje unutri to bolje nek se okrenu razvoju samog kernela i optimizaciji, za drugo ce se svako sam pobrinit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
A sve to je zbog oni silnih tuzbi koje su popusili od strane proizvodjaca stand alone programa koje je M$ "integrisao" u svoje OS-ove. Bas mi je drago da pocinju ovako nesto raditi. ![]()
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
I meni, Windows 7 bi konačno mogli biti "pravi" Windowsi... ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#10 |
Glavni Hončo
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: It's night, you are alone, you hear a sound, that's me.
|
A toliko pametnjakovica je bilo uvjereno da je vista dar bozji. Valjda ovo "prerano" izdanje novih windowsa uvjeri i one najvece fanove viste da je vista promasaj. Ovo nenatrpavanje svih gluposti je pametan potez. Neki dan sam vidio xp sp3 sa svega 100 i nesto mb i oko 100 mb potrosnje ram-a. Sve gluposti maknute, servisi pogaseni, itd. To ljudima treba. Sta ce ti neki drajveri u programu koje nikad neces koristit? Samo nek budu brzi i jednostavni, ja zadovoljan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
daaaaaaaaaaaa a inace svi korisnici racunala su pro useri koji konfiguriraju kernel i pisu programe u pauzama dok rade na deep space programima... nego kad se malo spustimo na zemlju i vidimo da je 98% usera samo to USERI windowsa aka kliknem explorer odem na internet procitam forum hr i otvorim Outluk! vidim da nitko neshvaca da je ovaj forum a samim time i ljudi koji se kuze ista vise od "upali racunalo" su DEBELA manjina ergo ni 2% od ukupne populacije. zato su windowsi jednostavno savrsen proizvod. jer daju explorer wmp paint i imaju office... ja sam probao vistu i meni je smece, trenutacno sam na 2003 server i to su za mene najbolji win ikad i nemicem sa sa njih dok neukinu support isto tako jako sumnjam da ce w7 biti ikakva revolucija...
![]() |
#12 |
Glavni Hončo
|
Nije potrebna revolucija. Samo malo bolji i moderniji xp bez stvari koje vecina ljudi ne koristi - movie maker, razni driveri koje svako moze skinut kad mu zatrebaju i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Vistu i ja preskačem, vidjet ćemo što će W7 donijeti, mada ne treba očekivati revolucije. Što se mene tiče ove programe o kojima je riječ niti ne koristim. Većina ima bolje i besplatne alternative, no kao što Codiac reče, za većinu usera su oni sve što im treba. Iako, začudio bi se čovjek kako je i obične usere moguće uvjeriti da postoje i bolje programi od onih koje donosi MS sa svojim OS-om ![]() IMHO, najbolje bi bilo kad bi napravili mogućnost detaljnog biranja instalacije dodatnih programa prilikom instalacije winsa. Ne moraju ih izbaciti skroz, samo neka omoguće izbor prilikom instalacije. Ovaj Windows Mail čak i nije tako loš koliko sam imao prilike vidjeti ![]() Šteta što nisu skroz maknuli WMP, grozomoran program.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma ljudi seru malo previse. instaliraju neku noviju linux distribuciju i kazu "jebote kako je ovo super, imas softvare za sve vec instaliran" ali kad to isto radi MS onda je sranje? MS radi konstantno neke velike greske kao sto su previse fokusiranja na kompaktibilnost sa starim softverom zbog cega je i vista popusila na svemu, od brzine do zauzimanja prostora na disku. Ali soft koji dolazi s windowsima uopce nije problem. Ne koristim vecinu od njega vise/konstantno ali ne smatram posebno potrebnim ni da ga izbacim. Nekada jesam, u danima dok ovdje valjda gotovo nitko nije ni znao da postoji nlite. Kasnije sam to prerastao i shvatio da je besmisleno. Kome pobogu smeta paint? Maknes IE....super. Osim kad te win instaliras na cisti stroj i shvatis da nemas browsera kojim bi skinio neki drugi browser. Ili kad te neki komad softvera pocme zajebavati jer je programiran da nesto otvori bas u IEu a ne u defaultnom browseru. Zasto bi obicni user koji video editira jednom godisnje morao imati nesto naprednije od movie makera? Gdje ce uopce noob user pronaci nesto tako kada mu zatreba? WMP? Meni osobno nije los. Nisam zahtjevan po tom pitanju a on radi. Pali se u sekundi, libery fukncionira. Ja stisnem play a on svira. Zasto bi trazio alternativu? Uostalom nista drugo me nije bas previse impresioniralo da bi imao potrebu drzati jos jedan komad softa instaliran. A i s ovim su sve kerefeke kompaktibilne Windows Mail iliti Outlook....ne koristim vec duze jer mailovima radim kroz Operu ali jel mi smeta na kanti? Bas i ne. Uostalom koristio sam ga godinama jer usprkos uvjeravanju sa svih strana da je ovaj ili onaj komad softvera bolji nisam nakon isprobavanja vidio nista sto bi me privuklo necemu drugom. Jedina mana mu je malo slabija podrska za newse u obliku nedostatka yenc dekodera ali to nema ni 90% drugih news readera. Eto, samo misljenje usera....a koliki sam noob to valjda zna vecina starijih clanova foruma Sad ode popiti kavu, grozim se kad vidim koliko sam gresaka u pisanju gore napravio, treba mi nesto da dodjem sebi....bemti spavanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Yes, Greg, za većinu toga si u pravu, ali zar je toliki problem dati userima da sami izaberu što žele prilikom instalacije windowsa (vrijedi i za svaki drugi OS)? Većina noobova ionako će dobiti već sve instalirano, ali ja bih samo volio da mogu sam izabrati što želim, a što ne želim koristiti. Iz razno raznih razloga i ja sam spoznao da je IE nužan na kompjuteru, čak ako ćeš ga pokrenuti samo jednom u mjesec dva. Isto tako, vrlo često je deinstalacija nekih programa integriranih u winse vrlo komplicirana. Mogućnost izbora, samo to hoću ![]()
![]() |
#17 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
A vi stvarno mislite da je Microsoftu stalo do home usera? Ajde neka dignu dva prsta oni koji su kupili Windoze (da da i ja mislim), pa zašto bi se onda trudili i podilazili zahtjevima home usera? Živi se od poslovnih subjekata koji manje više traže AIO riješenje po pitanju OSa jer nebudu oni (Itijevic neke tvrtke) teti Katici dizali winamp, IrfanView, vlc itd..kako bi kolegicama s posla mogla pokazati slike s ljetovanja, slike sa svadbe ili cool filmek kak ona pleše s preplanulim talijanom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hmh...problem korisnika i računala je ajmo reć...zamršen...user friendly je pojam vrlo nezahvalan i 100% sam siguran (imam živi primjer) da bi ljudi MORALI polagat neku vrstu vozačke dozvole ili tečaja za PC da bi ga uopće imali...zvuči grubo,znam,ali...eto na čemu baziram to mišljenje:automobil je puuuuuno jednostavniji stroj za upravljanje i opsluživanje nego PC-a ipak za to trebaš imat dozvolu za upravljanje njime (naravno-zbog sigurnosti na cestama)...a znamo dobro kakvi su i neki pojedinci sa dozvolama.Određena razina informatiziranosti i neka baza znanja o računalnom sustavu mora postojati (tu mislim naravno na softwer ne hardwer).Primjer:tip ima 7 godina komp a još nezna kako kopirat išta na usb stick a nit razliku između lijevog i desnog klika miša (vjerovali ili ne-nije jedini).Njegova jedina svrha računala je bela na t-portalu i dosađivanje svima ostalima u 22 navečer da mu to ne očitava bodove pa da mu se dođe to složit (da nebi...) .Takvima je sve to prekomplicirano i uvijek će biti...a zašto-jer nisu sposobni shvatiti ili jednostavno ne žele shvatiti niti se informirati o tome što je (barem tako oni misle) teško i komplicirano.Ali ako bi se user friendly odnosilo na korisnike koji imaju osnovno znanje te im treba računalo da brzo obave nešto što trebaju sama računala ih ne zanimaju previše - tada njih treba saslušati jer to je 99% korisnika (desktop) računala.Prilagođavanje OS-a onim nezainteresiranima jest...pa-suludo.Što se Windows OS-eva tiče,po meni je MS sa Vistom imao dobru ideju sa podverzijama ali totalno promašio poantu...trebale bi biti 2 verzije - ona "user friendly" i ona ...ajmo reći "geek edition" (smišljeno na brzaka ![]() P.S.-eto kad me uhvati inspiracija kaj se dogodi ![]() @greg-kaj se win vs. linux tiče razlika je u softweru koji dolazi i na kraju se može uninstalirat...primjer:Gimp vs. Paint |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Istina... GIMP nije Photoshop ali je ipak daleko napredniji od Painta... ![]() Problem je s windowsima u biti to što kod nas ljudi nemaju naviku kupiti software, da kad im nešto treba izvade kreditnu karticu iz bungolara lako na netu za 10min nađu program za winse bilo koje namjene koji će odgovarati njihovim potrebama, na linuxu se isto to može imati ali (iz izuzetak SuSea i ubuntua) ipak uz malo dodatnog znanja, ovako sljedi nazivanje "susjedovog malog koji se kuži" ili "frenda koji to ima u malom prstu" a svi znamo kako ti pozivi izgledaju i kolko vremena i živaca troše... ![]() Inače postoji tzv ECDL inicijativa (akronim od European Computer Driving Licence) i iako sam jako ljut što sam to sam morao polagati radi hireva naše addministracije u biti je to dobra ideja, što je loše u njoj je to da pokriva samo MS windows (XP) i MS Office (2003) dakle nema alternative MS produktima i dok se u officeu još može reći otom potom jer OO djelovi su dosta slični da se može prilagodit bez puno problema sa linuxom to i nije baš slučaj jer je npr GNOME "look and feel" dosta različit od windowsa i mislim da bi ljudi trebali imati izbor što će polagati jer će sve više firmi prelazit na linux (radi rezanja troškova) kako vrijeme bude prolazilo (i linux postajao dorađeniji i više user friendly) čak i u običnoj "pisaća mašina" varijanti rada... S druge strane Bubba (bar mislim da je on to rekao ![]() Što se tiče W7 mislim da uopće nema smisla niti špekulirati kako će to izgledati kad izađe, svi znamo kako je izgledao Longhorn i kaj je sve u njemu trebalo biti implementirano i što je na kraju od svega ostalo, MS je rob svojeg vlastitog pristupa tržištu i očito si nemože baš priuštiti "rez" kakav je napravio Apple sa OS Xom (iako izgleda da ćemo se načekati još jednom rezu iz Applea i konačnom prelasku na pravi x64 kod i s njihove strane) jedina prava prednost windowsa je upravo ta kompatibilnost prema natrag i naprijed i činenica da se može vrtiti na svemu i svačemu i velika baza programa napisanih za njih za sve moguće i nemoguće namjene i ako se to makne nekim rezom oni gube uporište da to prodaju, početni problemi sa kompatibilnosti Viste sa starim softwareom i hardwareom su to dobro pokazali - koliko MS zapravo ovisi o toj kompatibilnosti...
![]() |
#20 |
|
Automatizam Windowsa 7
Na stranicama ThinkNexta pojavila se sva sila novosti koje Microsoft planira ugraditi u slijedeće izdanje operativnog sustava Windows. Dio koji privlači pažnju je sustav automatske nadogradnje, koji će osim standardnih provjera za zakrpe samih Windowsa 7 i Officea, za instalirane igre automatski provjeriti verzije i postoje li nove zakrpe za njih. Nije poznato hoće li ovaj feature biti namijenjen isključivo službenim igrama programa Games for Windows ili i svima ostalima, a korisnik će sam izabrati hoće li se zakrpe skidati automatski ili će taj dio ostati u ljudskoj nadležnosti.
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.09.2008. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Glavni Hončo
|
Ovakvi se meni svidaju Code:
Windows XP Performance Edition SP3 - September 2008 Original Size: 595 mb New Size: 176 mb (Difference of 419 mb) (This is the Size of the ISO) This is the English Only Edition. This is a FULL Install. You CANNOT Upgrade from previous versions of Windows. There is no validation required. This PASSES WGA. I have included the CD-Key already in the install process. This means at no point will you have to enter it. This has all windows updates through September 2008. This is has been tested in VMWare Numerous times with no errors. This works 100% with Windows Update. The Following has been Removed From This OS... Applications: Briefcase ClipBook Viewer Games Internet Games Pinball Screensavers Drivers: Asynchronous Transfer Mode (ATM) Cameras and Camcorders Display Adapters Display Adapters (old) IBM PS/2 TrackPoint IBM ThinkPad ISDN Logitech WingMan Microsoft SideWinder Modems Multifunctional Portable Audio Printers Scanners SCSI/RAID Serial Pen Tablet Sony Jog Dial Tape drives Toshiba DVD decoder card Hardware Support: Brother Devices Gravis Digital GamePort Iomega Zip drive Multi-port serial adapters Ramdisk Smart Cards Teletext codec Windows CE USB Host Multimedia: AOL ART Image Format Support Images and Backgrounds Media Center Mouse Cursors Movie Maker Music Samples Old CDPlayer and Sound Recorder Speech Support Tablet PC Windows Media Player Windows Media Player 6.4 Network: Client for Netware Networks Communication tools Comtrol Test Terminal Program Connection Manager FrontPage Extensions H323 MSP Internet Connection Wizard Internet Information Services (IIS) IP Conferencing MSN Explorer Netmeeting Network Diagnostic Peer-to-Peer Share Creation Wizard Synchronization Manager Vector Graphics Rendering (VML) Web Folders Windows Messenger Operating System Options: NET Framework Administrative Templates Administrator VB scripts Blaster/Nachi removal tool Color Schemes Desktop Cleanup Wizard Document Templates DR Watson Extra Fonts FAT to NTFS converter File and Settings Wizard File System Encryption Help and Support Input Method Editor Manual Install and Upgrade MS XML 2.0 Out of Box Experience (OOBE) Private Character Editor Remote Installation Services (RIS) Search Assistant Security Center Service Pack Messages Shell Media Handler Symbolic Debugger (NTSD) Tour Services: Error Reporting Fax Service Indexing Service Messenger Network DDE Remote Registry Removable Storage Route Listening Service RPC Locator Telnet Directories: DOCS SUPPORT VALUEADD I have disabled and deleted the Classic Windows XP Install Screens with the info about XP and the blue Background. You will just see a black background now and the install will look similar to 2000. This saves Space and gives more info while installing. The Minimum HD and RAM Requirements have been lifted. You can try and install this on whatever machine you like now. High ISO Compression has been enabled to save space. Patches: TCP/IP Half-Open Connections = 100 (Default 10) UXTheme Patch (Allows Unsigned Themes to be applied to XP) Windows System File Checker Disabled (SFC) Tweaks: Boot and Shutdown-Auto-End tasks immediately Boot and Shutdown-Auto-Kill hung applications immediately Boot and Shutdown-Auto-Kill hung services immediately Boot and Shutdown-Ctrl-Alt-Del at logon-Disabled Boot and Shutdown-Logon Page-Classic Boot and Shutdown-Setup Prefetch-Cache-Disabled Boot and Shutdown-Status Messages-Extended Desktop-Desktop icons size-32 Desktop-Internet Explorer icon-Show Desktop-My Computer icon-Show Desktop-My Documents icon-Show Desktop-My Network Places icon-Hide Desktop-Recycle Bin icon-Show Explorer-Add 'Command Prompt' to folder context menu Explorer-Advanced Search: preconfigure options Explorer-Associate additional file types with Notepad Explorer-Change Windows Explorer folder view-List Explorer-Classic Control Panel Explorer-Disable Prefix: Shortcut to Explorer-Disable shortcut arrow Explorer-Disable Web Files and Folders connection Explorer-Display the contents of system folders Explorer-Launch folder windows in a separate process Explorer-Remove Send To on context menu Explorer-Show Drive Letters in front of Drive Names Explorer-Show extensions of known file-types Explorer-Show hidden files and folders Explorer-Show Map Network Drives buttons in Explorer bar Explorer-Show protected operating system files Explorer-Show Statusbar in all windows Explorer-Show the full path in the Address Bar Explorer-Show the full path in the Title Bar Explorer-Use small icons in Explorer bar Internet Explorer-Disable information bar when popup is blocked Internet Explorer-Disable Internet Explorer link creation Internet Explorer-Disable Market Place bookmark Internet Explorer-Disable Media Player 6.4 created bookmarks Internet Explorer-Disable Outlook Express link creation Internet Explorer-Disable Password-Caching Internet Explorer-Disable sound when popup is blocked Internet Explorer-Enable Google URL-Search Internet Explorer-Keep IE URL-History for-0 Days Internet Explorer-Set Homepage-www.google.com Internet Explorer-Set Internet Explorer to accept 10 connects at a time Internet Explorer-Set popup-blocker to high My Computer-Add Administrative Tools My Computer-Add Control Panel My Computer-Add Device Manager to Context Menu My Computer-Add Network Connections Network-Allow receiving Remote Assistance-Disable Performance-Disable Info Tips on Files and Folders Performance-Disable Last accessed Timestamp on files Performance-Disable Optimize harddisk when idle Performance-Disable Tracking of Broken Shortcut Links Performance-Disable Warn on low disk space Performance-Disable WBEM logging Performance-Do not cache thumbnails Privacy-Disable Driver Update Internet prompt Privacy-Disable File MRU-List Privacy-Disable Tracking of most used programs Privacy-Remove Alexa Security-Always show Updates under Software Security-Disable Web Open With prompt Start Menu-Add Administrative Tools menu Start Menu-Clear most recently opened documents list on logoff Start Menu-Control Panel-Display as a menu Start Menu-Disable and remove Documents list from the Start Menu Start Menu-Disable Highlight newly installed programs Start Menu-My Computer-Display as a menu Start Menu-My Documents-Display as a menu Start Menu-My Music-Don't display this item Start Menu-My Network Places-Don't display this item Start Menu-My Pictures-Don't display this item Start Menu-Network Connections-Display as Connect to menu Start Menu-Reduce popup delay Start Menu-Remove Pinned Apps List from Start Panel Start Menu-Remove Search For People from Search Start Menu-Remove Search the Internet from Search Start Menu-Remove Set Program Access and Defaults Start Menu-Remove Windows Catalog shortcut Start Menu-Scroll Programs Start Menu-Use small icons in Start Panel Taskbar-Disable Balloon Tips Taskbar-Disable Group similar Taskbar buttons Taskbar-Disable Hide inactive icons Taskbar-Disable Language-Bar Taskbar-Hide Volume Control Icon in System Tray Taskbar-Lock the Taskbar-Yes Visual Effects-Animate windows when minimizing and maximizing-Disable Additional Features: VLK Serial Number Firewall Disabled System Restore Service Disabled Automatic Updates Disabled (Can be re-enabled) Default Theme Set on Classic (Can Change to Luna Which is Still Included) Install Notes: 1. Unrar the ISO from the archives using Winrar. 2. Burn the ISO using a program such as Nero, Alcohol 120, Blindwrite, ect... (Burn at a slow Speed to ensure no errors, 4x-8x) 3. Change Bios Priority settings so it boots from the CD-ROM Drive First. (You may be able to skip this step) 4. Insert Disc and Reboot PC, Follow the on screen prompts and enjoy. Notes: If you are getting errors while copying files. It's your CD, not the release. Try burning it to different brand of cd/media and try burning at the slowest speed possible. I just tested this in VMWare and it works flawless. You should get between 16-19 Processes and under 100mb of ram usage when using the computer initially. Everything you install/use will obviously increase this, however its the leanest XP Copy around :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Standarde? Koje standarde? Standarde radi ISO, IEEE, ANSI i slicni. Pogledaj samo IE - tol'ko o standardima... Ruku na srce - PC je valjda jedna od najnestandardiziranijih platformi ikada. Microsoft tu nimalo ne pridonosi da bude suprotno... Bojim se da ih nemas pravo koristiti.
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |