|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
scart vs chinch vs svideo
Bok,, kupio sam dvb-s 1040 usb i kako da ga spojim na tv, antenski nezelim ni pod razno! ![]() I molim da mi se pojasni ili referencira na ove bolje digitalne recivere koji imaju linux na sebi i mogu dekodirati sve i svasta.. i ti emulatori...koji klinac je to sve...recimo sto se desava kada digitv promijeni nacin kodiranja kanala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
najbolji analogni spoj je komponentni (ona 3 cinča plave, zelene i crvene boje), nakon toga rgb (21pin/full connected) scart, pa svideo, pa "plain" scart, pa rca. ostalo nemam pojma. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ne mogu dekodirati ništa ako nije cardsharing da spojiš mrežom riciver na router,digittv mi se čini radi u staroj nagri 2 bar mislim,ne novoj nagri 3 koju nisu razbili,kad digitv promjeni način kodiranja zanči da ti nećeš moći gledati,sa starim emulatorom.ali pogledaj si bolje ovdje http://www.novisf.com/wbb3/index.php?page=Index |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
molim te pojasni mi te pojmove. da li cu si moci uploadati novi emulator? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Već neko vrijeme je samo Digi tv gledljiv na reciverima sa internom emulacijom, a i on uskoro prelazi na Nagra3 sistem kodiranja. Nakon toga jedni način za gledanje kodiranih programa će biti korištenje nekog od Linux recivera uz Card sharing. Za card sharing server plačaš mjesečno cca 100-200kn, ali o tome ćes morat proguglat jer je stvar naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zar ce im se isplatiti svima zamijneniti stari sa novim recevierom.mislim na one koji placaju? bit ce gledljiv naravno kada probiju enkripciju? i na linux receverima, a koliko oni kostaju i koji je najbolji omjer: mogucnosti/novac? kakv je to princip card sharing, kako to radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Émile Flournoy
|
Kada digi tv pređe na Nagru3, svojim pretplatnicima će poslati nove kartice, reciver ostaje isti. Nagravision 3 još nije probijen i izgleda da neće biti, Digi tv još koristi Nagravision 2 sistem kodiranja, jednom kada pređe na Nagru3 na reciverima sa internim emulatorima će jedino bit gledljivi fta programi. Linux reciveri sa lan portom (Dreambox, Nytrobox) ne otvaraju programe zbog emulatora nego upravo zbog cs-a. Reciver je preko interneta spojen na cs server kojeg plačas, vuče informacije sa originalnih kartica na serveru i ponaša se kao da u njemu imaš origanalnu kartice. Eto, nadam se da sam bar malo pomogao, detaljnije upute možeš nači na nekom od sat foruma. Ako se odlučiš za cs mogu ti na pm poslati kontakt email mog hackera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doom. 09.04.2009. u 17:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
CS nije ogranicen samo na linux receivere, radi on i s SS2/SS HD/SS HD2 pci karticama tj. DVB-S karticama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Émile Flournoy
|
Citiraj:
Radi na DVB-S karticama za pc i na sat reciverima koji imaju izlaz za internet. Postoji i dodatni modul za Yumatu recivere (i klonove) s kojim se dobije cs funkcionalnost, samo što je po meni neisplativ. Jedini problem za isplativost cs-a je to što večina ljudi ima fiksnu antenu i dva satelita (Astra + HB) .Bez dodatnog uloga u motor nemogu gledati ni Digi ni Total tv a i Sky paket je Talijanski. Tek sa motorom CS postaje potpuno isplativ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
sta nije Nagru3 jos probijen? kakav onda smisao taj CS...ostali nemaju taj codec? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Ova tema je zrela za ![]() Nema se što na ovom forumu raspravljat o tome. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|