Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2010., 17:57   #1
citroenfan
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
gubitak podataka sa hard disca uslijed dodavanja novog

pozdrav,
imam problem s izgubljenim podacima na Baracudi 1.5TB.

Na kompjuteru imam 3 hard disca, 1×200GB S-ATA, 1×1500GB S-ATA i stari 500GB ATA. Dodao sam novi 1500GB S-ATA i pokrenuo Windowse.
Otišao na My Computer - Manage - Storage - Disc Managment (Local) i tamo ga je vidio kao Dinamic disc, ali je i stari disc od 1500Gb postao Dinamic. Do sada nisam ni znao da to postoji. Formatirao sam novi disc na Quick modu jer sam mislio da će tako novi disc postati normalan a stari se vratiti na svoje. Ali nije. A izgleda da mi je prilikom tog formatiranja zeznuo i stari 1500GB disc, jer sada na njemu više ništa ne postoji. Pomoću Hiren boot cd-a sam skenirao stari disc, pokazuje da je datotečni sustav RAW i da su tamo neke čudne datoteke za koje sigurno znam da ne bi trebale biti. Pokušao sam s raznim programima za "recovery" sa Hiren BOOtcd-a samo pogledati ima li još što gore, ali ni jedan osim tih čudnih datoteka nije ništa našao, osim GetDataBack for NTFS koji jako sporo čita sadržah hard disca pa ću ga pustiti da ro napravi preko noći.

Na internetu sam pronašao da se "dinamic" disc može prebaciti u normalni s HEX editorom, da se vrijednost "42" na odreženom mjestu zamijeni sa "7", ali ne bih htio dirati nešto da mi podaci ne nestanu zauvijek, ako ih još uopće mogu nekako vratiti.

Konkretno, ima oko 1,5TB filmova u DVD-obliku, znači veliki fileovi, VOB-ovi i ISO imagei.

eto, pa bih molio ako mi netko može pomoći.

hvala puno!
citroenfan je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2010., 10:56   #2
10040
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
mislim da i ja imam taj problem
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja