Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2009., 19:01   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
The semaphore timeout period has expired

ovo mi se javlja na serveru i samo na jednom jedinom disku (seagate od 80GB star oko 4 godine) . svim diskovima mogu pristupiti i sve normalno s njima raditi, osim ovom jednome, u kojega mogu ući, ali kad pokušam pristupiti nekom podatku ili ući u neki folder izbaci poruku "the semaphore timeout period has expired".
isti disk je pred 3-4 dana radio kako spada, a u međuvremenu ništa nije dirano na sistemu.
OS je win xp sp2, a disk je spojen preko usb-a (icy box kučište).
podaci nisu bitni jer sam baš pred tjedan dana napravio full backup i od onda nije ništa snimano.
da li je ovo problem u windowsima, ili u disku? šta da radim s diskom?
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2009., 20:58   #2
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
ovo mi se javlja na serveru i samo na jednom jedinom disku (seagate od 80GB star oko 4 godine) . svim diskovima mogu pristupiti i sve normalno s njima raditi, osim ovom jednome, u kojega mogu ući, ali kad pokušam pristupiti nekom podatku ili ući u neki folder izbaci poruku "the semaphore timeout period has expired".
isti disk je pred 3-4 dana radio kako spada, a u međuvremenu ništa nije dirano na sistemu.
OS je win xp sp2, a disk je spojen preko usb-a (icy box kučište).
podaci nisu bitni jer sam baš pred tjedan dana napravio full backup i od onda nije ništa snimano.
da li je ovo problem u windowsima, ili u disku? šta da radim s diskom?
Ta greska se nekad povezivala cesce s mreznim konekcijama ili pak sa SCSI diskovima cesce nego s ATA. U pravilu se radi u prekidu konekcije duzem od predefiniranog vremena.

Ukoliko na tom portu neki drugi disk radi uredno, moguce je da je do kontrolera u ladici, samog diska ili pak detalja kao sto su predug naziv datoteka (puno ime, s pathom).

Da li si u zadnje vrijeme radio neku selidbu podataka po disku, da li se to radi samo o nekim ili o svim folderima?
Oglas

Oglas
Staro 27.03.2009., 21:19   #3
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

kao prvo hvala za reply.
disk je spojen na 1 od 4 usb porta, probat ću kasnije spojit na drugi port pa vidit šta će se onda desit. ladica bi trebala bit ispravna, uredno je radila godinama.
nedavno jesam selio podatke, izbacio sam jedan od 80GB diskova iz sistema pa sam na ovoga prekopirao podatke sa tog diska, ali to je bilo pred 2 tjedna. i radilo je uredno jer sam nakon toga tim podacima pristupao. i danas neće i neće.
greška se javlja sa svim fileovima i svim folderima.

s obzirom da je disk na serveru, tek kasnije/sutra ga mogu restartat ili ga pokrenut sa admin pravima, sad ne mogu niti običan scandisk pokrenut.
Staro 28.03.2009., 19:52   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

nakon restarta servera sve radi. tko zna šta je bilo. a prije restarta nije pomoglo mijenjanje usb porta.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno