Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2009., 19:17   #1
suba
Vozi katru :))
Moj komp

Datum registracije: May 2003
Najbolji php alat?

Ovako, mislim napraviti jednu aplikaciju u php-u, a ne da mi se sve pješke raditi.
Koji alat bi mi preporučili za rad s php-om?
Aplikacija bi trebala imati login korisnika koji bi onda mogli vidjeti podatke namijenjene samo njima. Bazu bi radio u MySQL-u..
Bilo bi zgodno kad bi bio neki alat za koji postoje dosta tutoriala pa da to lijepo mogu naučiti bez da nekoga previše tlačim
suba je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2009., 14:11   #2
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Nadji neki gotov kod na netu. Tebi ne treba alat, ti trebas naucit PHP.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.10.2009., 08:43   #3
suba
Moj komp

Imaš pravo, ne treba mi nikakav alat, ionako sve mogu napraviti u notepadu.. Zašto si olakšati život..
Staro 22.10.2009., 09:01   #4
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
php nije html, pa da u dreamweaveru napraviš layout milijun puta brže nego u notepadu.
al bez kompliciranja... vjerojatno ti treba syntax highliting, indentation i autocompletition. to zna radit notepad ++

ako baš želiš IDE iz kojeg god razloga, preporučam eclipse. ili još bolje verziju eclipse-a za web developere. ili još bolje verziju eclipse-a za web developere sa aptana studio pluginom. al ovo sve sa IDE-om je totalni overkill jer ne radiš aplikaciju sa milijun klasa, nego učiš na max. 10 klasa, koje jednako lijepo (i daleko preglednije i brže) možeš vidjeti i uređivati u notepadu (ili bolje - notepad ++ -u)

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2009., 16:17   #5
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Notepad++ dušu da za ovakve stvari.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2009., 11:11   #6
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
iskreno, meni nema do Kate-a. prije par dana sam nakon dugo vremena nešto išao raditi u php-u i reko: "ajde kad već drmam po svemu u Eclipse-u, da konačno probam i php u tome". i nakon kakvih pola sata update-anja i slakanja view-a reko "ad bok!" otvorio Kate i radio ko čovjek. ne znam kak profesionalcima koji rade veće aplikacije u php-u, al meni sve što je veće od text editora samo bezveze stvara gužvu.

na žalost, kolko znam Kate radi samo pod linuxom. i milijun je puta moćniji od notepad ++

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2009., 11:38   #7
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ljudi će uvijek tražiti lakšu i bržu soluciju...to je logično. Ali katkad ta brža solucija zahtjeva poznavanje nečega kao u ovom slučaju. Nema čarobnog štapića ili klik gumb koji će ispisat kod. To ti moraš znati...editor je tu da ti ukaže na sintaksu i imaš bolju preglednost nad kodom...to je to...lakši način katkad nije ispravan način.
Staro 23.10.2009., 11:51   #8
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Najbliže onom što ti tražiš je microsoft expression web 2, imaš pod insert-php-nekoliko osnovnih stvari, ali nije baš koristan program. Ja sam ga sam jednom koristio i to da nabrzinu generiram par html stranica za neki seminar (morali smo u obliku web str, i nismo smjeli php wtf?) i nije mi se pretjerano svidio.

Problem je šta ti ne kopčaš da php nije "dekoracijski" jezik ko html. Ti u dreamweaveru lijepo sebi postaviš sve boxeve, odlomke, bojice šta već ne, a zatim taj html copy pasteaš (il includeaš) u neki php kod.
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2009., 12:03   #9
suba
Moj komp

Ma krivo ste me shvatili, i kad radim u dreamweaveru radim samo u kodu, ne tražim neki wizard da ja sve poslažem, a da mi on sam napravi kod.. Ne znam ni zašto sam napisao to sa loginom, nije to toliko bitno
Isprobat ću aptana studio i notepad++ i vidjet s kojim mi je lakše radit..

I ne volim taj stav.. Ja si lijepo složim bojice? wtf, pa nisam dijete da me zajebavaš ovdje.. Samo sam pitao u kojem alatu je najbolje raditi s php-om..
Staro 23.10.2009., 12:20   #10
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Lol malo podjebavam sa riječju "bojice" ali ima istine u tome. Boje su vrlo važne za stil stranice na što se odražava broj posjetitelja.

Pa ono šta očekuješ, php je programski jezik sličan c-u. E sad, jedina svrha alata u c-u je da a) compiliraš čega nema u php-u i b) da ti malo lijepše označi linije što radi notepad++ ili Kate za linux. Što više očekuješ, da ti stisneš gumb "for" i da zatim upišeš x=0 enter x>y enter x++ enter i da ti on lijepo napiše for petlju za tebe?

Iako....postoji par compilera šta ti dovršavaju sintaksu, ali neznam ni jednog koji to baš za php radi, moguće da postoji.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.10.2009., 14:05   #11
suba
Moj komp

Znam da su boje vrlo važne za stil stranice, nisam daltonist, ali bojice su provokacija, a ja nisam ovdje došao po provokaciju nego po savjet..

Očekivao sam da mi netko napiše aptana studio i notepad++ i da ja odem isprobat radit sa oba dva, a ne da me netko dođe provocirat.. Ima masu alata s kojima se može php napravit, a meni se neda svaki isprobavat pa sam zato pitao ovdje..

I c program se može napisati u običnom notepadu pa se mogu kladit da skoro nitko tako ne radi..
Staro 23.10.2009., 19:49   #12
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Pa dobar dio ljudi u linuxu kodira u pico/nano koji je više manje ko notepad XD Da ne spominjem da (bar tako kaže prof na feru) u MS-u rade u customiziranoj verziji naprednog text editora koji se zove vim.

A ti pogledaj ovak neš: http://www.phpedit.com/en/presentation/screenshots
Staro 25.10.2009., 22:10   #13
evilstoy
>>>

evilstoy's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1
case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W
evilstoy je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2009., 13:11   #14
iwwwek
xampp rulez

iwwwek's Avatar

Datum registracije: May 2009
Koristim WeBuilder već dugo i odličan je.

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno