|
![]() |
#1 |
Vozi katru :))
Datum registracije: May 2003
|
Najbolji php alat?
Ovako, mislim napraviti jednu aplikaciju u php-u, a ne da mi se sve pješke raditi. Koji alat bi mi preporučili za rad s php-om? Aplikacija bi trebala imati login korisnika koji bi onda mogli vidjeti podatke namijenjene samo njima. Bazu bi radio u MySQL-u.. Bilo bi zgodno kad bi bio neki alat za koji postoje dosta tutoriala pa da to lijepo mogu naučiti bez da nekoga previše tlačim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Nadji neki gotov kod na netu. Tebi ne treba alat, ti trebas naucit PHP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
php nije html, pa da u dreamweaveru napraviš layout milijun puta brže nego u notepadu. al bez kompliciranja... vjerojatno ti treba syntax highliting, indentation i autocompletition. to zna radit notepad ++ ako baš želiš IDE iz kojeg god razloga, preporučam eclipse. ili još bolje verziju eclipse-a za web developere. ili još bolje verziju eclipse-a za web developere sa aptana studio pluginom. al ovo sve sa IDE-om je totalni overkill jer ne radiš aplikaciju sa milijun klasa, nego učiš na max. 10 klasa, koje jednako lijepo (i daleko preglednije i brže) možeš vidjeti i uređivati u notepadu (ili bolje - notepad ++ -u)
![]() |
#6 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
iskreno, meni nema do Kate-a. prije par dana sam nakon dugo vremena nešto išao raditi u php-u i reko: "ajde kad već drmam po svemu u Eclipse-u, da konačno probam i php u tome". i nakon kakvih pola sata update-anja i slakanja view-a reko "ad bok!" otvorio Kate i radio ko čovjek. ne znam kak profesionalcima koji rade veće aplikacije u php-u, al meni sve što je veće od text editora samo bezveze stvara gužvu. na žalost, kolko znam Kate radi samo pod linuxom. i milijun je puta moćniji od notepad ++
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ljudi će uvijek tražiti lakšu i bržu soluciju...to je logično. Ali katkad ta brža solucija zahtjeva poznavanje nečega kao u ovom slučaju. Nema čarobnog štapića ili klik gumb koji će ispisat kod. To ti moraš znati...editor je tu da ti ukaže na sintaksu i imaš bolju preglednost nad kodom...to je to...lakši način katkad nije ispravan način.
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk SSD Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Najbliže onom što ti tražiš je microsoft expression web 2, imaš pod insert-php-nekoliko osnovnih stvari, ali nije baš koristan program. Ja sam ga sam jednom koristio i to da nabrzinu generiram par html stranica za neki seminar (morali smo u obliku web str, i nismo smjeli php wtf?) i nije mi se pretjerano svidio. Problem je šta ti ne kopčaš da php nije "dekoracijski" jezik ko html. Ti u dreamweaveru lijepo sebi postaviš sve boxeve, odlomke, bojice šta već ne, a zatim taj html copy pasteaš (il includeaš) u neki php kod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Ma krivo ste me shvatili, i kad radim u dreamweaveru radim samo u kodu, ne tražim neki wizard da ja sve poslažem, a da mi on sam napravi kod.. Ne znam ni zašto sam napisao to sa loginom, nije to toliko bitno ![]() Isprobat ću aptana studio i notepad++ i vidjet s kojim mi je lakše radit.. I ne volim taj stav.. Ja si lijepo složim bojice? wtf, pa nisam dijete da me zajebavaš ovdje.. Samo sam pitao u kojem alatu je najbolje raditi s php-om.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Lol malo podjebavam sa riječju "bojice" ali ima istine u tome. Boje su vrlo važne za stil stranice na što se odražava broj posjetitelja. Pa ono šta očekuješ, php je programski jezik sličan c-u. E sad, jedina svrha alata u c-u je da a) compiliraš čega nema u php-u i b) da ti malo lijepše označi linije što radi notepad++ ili Kate za linux. Što više očekuješ, da ti stisneš gumb "for" i da zatim upišeš x=0 enter x>y enter x++ enter i da ti on lijepo napiše for petlju za tebe? Iako....postoji par compilera šta ti dovršavaju sintaksu, ali neznam ni jednog koji to baš za php radi, moguće da postoji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
Znam da su boje vrlo važne za stil stranice, nisam daltonist, ali bojice su provokacija, a ja nisam ovdje došao po provokaciju nego po savjet.. Očekivao sam da mi netko napiše aptana studio i notepad++ i da ja odem isprobat radit sa oba dva, a ne da me netko dođe provocirat.. Ima masu alata s kojima se može php napravit, a meni se neda svaki isprobavat pa sam zato pitao ovdje.. I c program se može napisati u običnom notepadu pa se mogu kladit da skoro nitko tako ne radi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Pa dobar dio ljudi u linuxu kodira u pico/nano koji je više manje ko notepad XD Da ne spominjem da (bar tako kaže prof na feru) u MS-u rade u customiziranoj verziji naprednog text editora koji se zove vim. A ti pogledaj ovak neš: http://www.phpedit.com/en/presentation/screenshots |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
>>>
Datum registracije: Oct 2001
|
Evo nekoliko php web frameworka (od njih stotinu ![]() http://cakephp.org/ http://codeigniter.com/ http://www.symfony-project.org/ http://www.pradosoft.com/
Ubuntu 8.10 cpu Intel Q6600 @3GHz (333x9) w/Scythe MINE Rev.B - 29C idle mbo Gigabyte P35-DS3 ram 8GB Kingston DDR2 667MHz gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1 case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
xampp rulez
Datum registracije: May 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|