Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2009., 20:13   #1
ludiboris
digi-media.org
Moj komp

ludiboris's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Softverski i hardverski problem u jednom

dakle imao sam problem sa slikom na pc-u,odnosno jednom su se pocele pojavljivati crte po ekranu ,sve razmuceno nista s nije vidjelo ...mislio sam da je do graficke kartice,pa sam dao komp na pregled kod jene male firmice koja se inace ne bavi popravljanjem,kod kojih sam kupio pc(nisam ni nista ocekivao od njih),a oni su mi rekli da je VALJDA problem kod graficke ....ja sam zatim posudio graficku od frenda..isprobao i nak0n nekog vremena opet je bacalo crte po ekranu .... i nakon nekog vremena se pojavio onaj plavi ekran i pise ovo: The problem seems to be caused by the following file: ATI2DVAG The device driver got stuck in an infinite loop.This usually indicates problem with the device itself or with the device driver programming the hardware incorrectly. BEGINNING DUMP OF PHYSICAL MEMORY DUMPING PHYSICAL MEMORY TO DISC: 1 p.s. to je nakon svjezeg formata windowsa i nakon svjezeg instaliranja svih drivera ......

EDIT:

sad ..sumnjam da je do graficke ....moze li biti problem u napajanju ? zbog ovog...dump memory ..ili u grafickom utoru na maticnoj..ili mozda cak u biosu

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.02.2009. u 21:15.
ludiboris je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 01:49   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Za pocetak si mogao popunit opciju "Moj Komp" sta je navedeno u pravilima tocka br.2
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660
Pa kad to sredit onda cemo znati i koja je tocno ATI kartica u pitanju..I reci koje drajvere stavljas one koje si dobio ns CD-u sa grafom ili neke zadnje sa neta?Mogao bi te drajvere pobrisat u safe mode jos pocistit to sa npr. Driver Sweeper http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1655 i onda instalirat neke "zadnje"drajvere sa neta!
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2009., 16:55   #3
ludiboris
digi-media.org
Moj komp

ludiboris's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Moj KOMP:

Matična ploča: Gigabyte 965p s3
Procesor: Intel core 2duo e6300 2x1800
RAM: 2 x 1GB kingmax 667 mhz
HDD: neki 320 GB
Grafička kartica: ati radeon x1300 PCI 256 mb

naime prije sam imao 8800 gts 640 mb i bacalo mi je zamucene slike i u biosu i u windowsu ...a sad kad sam posudio ovu radeonku baca mi crte jako rijetko ..ali npr zna ce pojaviti nekad ..

drivere sam prvo instalirao sa cd-a (znaci nisu najnoviji),i onda mi je bio onaj plavi ekran .. a kad sam s neta manualno skinuo pc mi se nekad znao sam restartirati i tu i tamo mi se monitor sam znao kako bih rekao,ne ugasiti nego stand by i u nekom prozorcicu je gore dolje pisalo 1280*1024 60 hzoptimal resolution..a tako mi je i stavljeno ..

sad zanima me kako na koji naicn to srediti ...

i da zaboravih ...

svakih par sekundi trepere sitne tockice po slici razbacane po ekranu ..ima ih nekih desetak i jako su male (NISU mrtvi pixeli,isprobao sam svoj monitor na bratovom pc-u i radi perfektno ..) ..i osim tog slika lagano treperi ...skoro neznatno,ali se vidi ...
ludiboris je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 19:46   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
naime prije sam imao 8800 gts 640 mb i bacalo mi je zamucene slike i u biosu i u windowsu ...a sad kad sam posudio ovu radeonku baca mi crte jako rijetko ..ali npr zna ce pojaviti nekad ..
U gore mojem postu sam ti naveo moguce rjesenje..Obrisi te drajvere i pocisti u safe mode sa alatom gore kojeg sam ti linkao sve od ATI-a isto to napravi i za nvidia drajvere od prosle kartice (te tvoje) ako vec nisi nakon sta sve pocistis zadnje drajvere sa neta instaliraj pa vidi..
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno