|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
RAID controller driveri
ovako kupio sam novu gigabyte EP45-DS3 ploču i sve sam instalirao bez ikakvog problema. Tj svi driveri su bili na cd-u od ploče no nema drivera za radi controller a bez toga mi ne želi prikazati sata diskove. Imam instalirane win na IDE disku a ovi sata diskovi su mu dodatni. Znaći bios najnormalnije vidi te diskove no win ih ne želi prikazati jer nema raid controlera. Tražio sam na njihovoj stranici i svukuda ali nemrem ništa naći dali ima tko kakav prijedlog. Radi se od win xp sp3. A mislim da konfiguracija nije bitna. jedino možda nisam siguran. Na ploči su SATAII a moji diskovi su običan SATA. No piše da podržava i ovaj stari sata. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
FAQ Valjda se još jednom korisnike "prisiljava" da koriste određeni OS. -- Download Intel® Matrix Storage Manager? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema veze što je disk SATA 1, a na ploči SATA II konektori. U obrnutom slučaj une bi radilo, tak da... I to nije radi kontroler, već samo sata kontroler, koji je dio South Bridge chipseta, što bi trebalo biti dio drivera intel.inf. Jel ti u device manageru ima kakvih žutih uskličnika/upitnika? Ako da - samo idi na update driver i pokaži mu lokaciju od intelovih dirvera na c disku, tamo gdje si ih instalirao. AKo nemaš problema u device manageru, desni klik na my comp, manage, disk managment pa vidi što je tamo. Možda iskovi samo nemaju dodijeljeno slovo pa ga windoze ne vide, jer nije adrsiran. EDIT; sad tek vidjeh što je thopok stavio pod faq, jebiga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da mu je uključen AHCI, ne bi uspio ni bootati Windowse... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Guest
|
A kaže Citiraj:
![]() Također je nejasan i FAQ. Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ej nije me bilo par dana na forumu. uglavnom našao sam novu grešku. a to je sljedeće nije problem u raid controleru već je problem u disku. e sada situacija je sljedeća. Kada nema tog diska, sve dobro digne se iz prve bez beda. kada stavim taj disk dizanje traje jedno 4-5 min. disk managment treba jedno 5 min da pokaže diskove. i kada se pokaže kaže da je je taj disk dynamic i da je unreadable. i dajem mi samo opciju da ga pretvorim u basic ali kaže da ću time izgubiti sve podatke s njega. dali postoji neki način da se spase podatci s diska Huh??. to je novi disk koji je radio ispravno dok ga nisam izvukao iz starog kompa. star je možda pola godine. segate 320 gb . please help možda postoji neki način. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |