|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Platforma?
Pozdrav, Iako sam googleao, nigdje nisam dobio konkretan odgovor na ovo pomalo, noob pitanje. Uglavnom zanima me što točno znači "platforma" kad se spominje recimo Dragon platforma i slično? Jeli je "platforma" zapravo spoj više djelova hardwarea,recimo čipset,grafička,procesor = jedna platforma. Npr : AMD čipest,grafiča,CPU = AMD platforma : ime platforme? Na kojoj sam ja onda platformi kad imam intelov chipset,inetlov cpu ali AMDovu grafičku?? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
koliko znam misli se na matičnu tj chipset matične ako je npr gigabyte p35 matična to je onda intel patforma ako je npr gigabyte MA78G-DS3H onda je to amd platforma ako je npr asus P5N-D, NVIDIA 750i SLI onda je to nvidia platforma neka me kolege isprave ako je krivo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
pa, i moje poimanje postavljenog pitanja je jednako. tj, "koju platformu imas?" -"intela." ovdje je mozda greska jer je ispravnije reci intel p35 kao oznaku chipseta (u mom slucaju), i eventualno se moze reci koji je procesor u pitanju. graficka imho igra manju ulogu u svemu jer moze biti i integrirana u pitanju, sto je jako cest slucaj u prijenosnicima. tamo cesto samo pise koji je chipset na ploci, pa se preko njega manje vise sve zna (recimo integrirana grafa, koliko rama max ide, da li se grije/ne grije, cf/sli itd).......
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|