|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Catalyst 4.10
Performance Improvement As with most CATALYST™ releases performance has increased in various situations. The following performance gains are noticed in the game Doom3: * Performance improves 5 to 8% on the ATI RADEON™ 9500 PRO product * Performance improves approximately 5% on the ATI RADEON™ 9600 XT * Performance improves 5 to 9% on the ATI RADEON™ 9700 PRO * Performance improves 4 to 6% on the ATI RADEON™ 9800 PRO * Performance improves approximately 4% on the ATI RADEON™ 9800 XT when using higher resolutions * Performance improves 3 to 14% on the ATI RADEON X800 PRO * Performance improves 5 to 8% on the ATI RADEON™ X800 XT * Performance improves approximately 3% on the ATI RADEON™ X300 product * Performance improves approximately 4.4% on the ATI RADEON™ X600 product Issues Resolved in CATALYST™ Display Driver Version 4.10 The following section provides a summary of the issues that have been resolved in the latest version of CATALYST™. These include: * City of Heros: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ 9700 PRO installed no longer results in the game failing to respond. * Doom3: disabling the object buffers within the game results in the game failing to respond * Doom3: game corruption is no longer noticed when playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 XT installed, with low or medium quality settings and the image is no longer dark if playing the game with high quality mode settings. * Enigmo: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ 7000 installed no longer results in textures missing from objects that are displayed in the game. * F1 Challenge: A performance decrease is no longer noticed under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 PRO installed * Ground Control II: Display corruption is no longer seen in the water's reflection when playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ 7200. * Homeworld 2: Launching the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 XT installed no longer results in corruption being displayed during the opening cinematics and the game failing to respond * Joint Operation Typhoon Rising: The game is now working properly when AntiAliasing and full screen effects are set to high * Psychotoxic: Launching the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 series installed no longer results in and ATI VPU Recover failure. * Psychotoxic: The game no longer fails to start when attempting to launch the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 XT Platinum Edition installed. * Psychotoxic: Attempting to start a new game under Windows XP with an ATI RADEON™ 9700 PRO installed, results in the game failing to load * Spiderman2: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ 7500 installed no longer results in flashing textures and missing shadows. * Spell Force: Setting the game options to 1024x768 16bpp, anisotropic filter 2x, texture quality high, and shadow type very high no longer results in shadow effect corruption under Windows XP with an ATI RADEON™ 9200 series installed. * Starwars: X-Wing Alliance: Display corruption is no longer seen when playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ 9250 installed. * Wars and Warriors: Joan of Arc: Display corruption is no longer noticed when playing the game under Windows XP. * Playing games such as StarTrek Elite Force, Serious Sam SE, Vulpine GLMark, Call Of Duty, and Savage no longer results in the games failing to respond when being played under Windows XP with an ATI RADEON™ 9550 or 9600 series installed. * Installing the ATI Display Driver no longer results in display corruption being seen on the top portion of the HDTV display when an ATI RADEON™ X800 is installed. * Installing the ATI display driver under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 SE no longer results in display corruption appearing on the HDTV connected to the adapter after the reboot. * The display adapter information is now reported correctly for the ATI RADEON™ X800 series. * Attempting to play a Java based game or visit a Java based website no longer results in display corruption under Windows XP when either an ATI RADEON 9800 SE or RADEON X800 XT Platinum card is installed and AA is enabled * Dragging the MS Media Player over to the secondary monitor no longer results in overlay not being available, if SURROUNDVIEW is enabled download |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
4.10 Release Note: http://www2.ati.com/drivers/Catalyst...ase_notes.html Mislim-nek se jebu ![]() Pa nema dugo kak sam skinuo zadnju Omegu, još se nisam ni naigrao kak spada ![]() Prije par godina smo cvilili kak su driveri šugavi i izlaze svake prijestupne godine, a vidi sad-taman malo pogledaš po netu jel valjaju kaj, instaliraš, prođe desetak dana i evo novih... E da-ATI preporučuje instalaciju SP2. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Valjda model sa osam pajpi, trebao se prodavati samo kao OEM-ne i u slobodnoj prodaji. Pretpostavljam da sad je kad je Nvidia izbacila svoj 6800LE bude i ATI slabije modele hitio na tržište. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
uz to nema ni onaj fix za kartice sa 256mb rama.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Baš sam jučer stavio 1.2 patch za Far Cry i išao malo igrati-ide glatko i slika je izvrsna. Ne mjenjam do nove verzije Omege. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Navodno više neće biti čistih AGP grafi iz ATI-ja, samo preko bridgea a te daju slabije perfomanse... Eh, da je perja pa piknuti X800 XT PE ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() to si i ja ponavljam u zadnje vrijeme... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
jel sta CCC sredjen u ovoj verziji? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
nemre nikak bit starija od 4.10 bete a na toj beti je bazirana omega tak da bi ovo trebali biti u najmanju ruku isti drajveri a kaj se tiče omege ne sviđa mi se integracija radlinker-a kolko god ga neki hvalili ![]() kao i to kaj nema klasičnog control panela jer kad se čovjek na nekaj navikne onda mu smeta kad tog nema to isto tako znači da nema odvojenog poštelavanja za d3d i ogl kaj mi se uvijek sviđalo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
(pritom ne mislim na datum izdavanja) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
onda to nije točno nego se onda radi o 4.11 beti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Bar ne trebaš net.shamework i CCC ![]() A ja se ovak napamet ne mogu sjetiti niti jedne igre ili aplikacije u GL-u koju bih koristio onako kako je narihtano u CP-u. Puno ti je lakše otići u direktorij igre ili aplikacije, napraviti si profil sa svim postavkama kakve hoćeš i clockom kakvim hoćeš. Dakle-izbrišeš na desktopu ikonicu npr.F1, odeš u direktorij gdije je F1.exe. Create Radlink i bog te veseli... I narihtaš si sve kak ti hoćeš. I evo nje na desktopu sa postavkama koje si odabrao. Pa kaj nisi uvijek jambral kak si ne možeš napraviti profil igre koju bi pokrenuo dvoklikom??? I još fino poubija sve programe koji roštaju u pozadini a mogu samo usporiti igru... Ima i help na http://www28.brinkster.com/chrisww1942/ Pa kad si fino narihtam 8xANISO-neće mi nikakva šugava optimizacija forsat nekaj drugo nego ću uživati u slici kakvu sam si i narihtao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() kaj se može ukusi su različiti i ne mislim brisati original exe datoteke da bi si mogao kreirati profil jer mi je to bez veze osim toga profili mi sad više ne trebaju sve ide u 1600x1200 6xaa i 8xaf ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Na exe se klikne samo kad se dela profil, ništ se ne briše. Meni je isto bilo malo bedasto privikavanje ali mi se više sviđa od CCC-a. I??? Kak dela pila, kak se grije, buka...itd.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() meni se CCC više sviša kao koncept ali je zasad izveden loše tak da treba pričekat da oni to malo srede da ti prav velim još novu grafu nisam ni pošteno isprobal nisam imal vremena ima se dosta posla i tak ali performanse su fenomenalne puno veći je skok u brzini nego kad sam primjerice prelazio sa 8500 na 9700 iako se i onda osjetilo kaj se tiče grijanja kolko sam skužio ne grije se previše a nije ni osobito glasna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja sam skinuo 4.10 sa normalnim control panelom (naravno) i sad me zanima da li je imam automatski uključenu AI opciju jer je u CP-u nema ili moram imat instaliran CCC?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
od LemilicE
|
AI ti je neka ATIjeva fora za optimizaciju drajvera za pojedine aplikacije, ali ne za sve. To ti je šturo rečeno
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
od LemilicE
|
Thanx, ali sam skinuo zadnju betu ATIToola i pomoću njega reguliram AI
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
ovako, stavih ja neki dan catalyste 4.10 i sad sam primijetio da se svaki put prilikom ulaska u windowse monitor ugasi na trenutak (dijelić sekunde). monitor (sig) automatski radi demagnetizaciju prilikom svakog uključenja pa sam po tome skužio (prije nije radio demagnetizaciju pri ulasku u windoze). jel mi može netko potvrditi jel to do novih catalysta (>4.5) ili... prije 4.10 sam bio na 4.5... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
od LemilicE
|
Monitor blinkne samo pri prvom restartu nakon instalacije novih drivera od verzije 3.9 na dalje. Najvjerojatnije i ranije, ali sam ja nedavno prešao na ATI. Probaj pogledat ako ima koj noviji driver za monitor ili stariji jer sam skužio da moj NF959 radi bolje sa original SP1 driverima nego sa novijim koje se skidaju sa neta
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
OPTIMUS
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
hmm... nešto mi tu smrdi... evo ja sam furao 3.10 pa 4.1, 4.5 i nije mi to radio... samo otkad sam na 4.10... probat ću malo kombinirat s dirverima za monitor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
ovako, probao 3 verzije drivera za monitor, opet ista stvar... reinstalirao cat4.10, nema promijene... jel ima još netko slično iskustvo?!? @lord clockan: ne radi se o blinkanju prilikom nakon što se windoze dignu prvi put s novim driverom... moj blinkne svaki put prilikom ulaska u windowse... trenutak prije nego što se pojavi plava pozadina na kojoj piše 'welcome'... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|