|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Paljenje kompa
Problem je u tome da sad komp normalno radi....ali kad ga ugasim i ostavim neko vrijeme i ponovno upalim nema signala na monitoru nit se ne cuje ventilator na grafi kao što inače zazuji...napravim clear cmos i sve šljaka.....dok ga ne ugasim ![]() Uglavnom se sam dijelove isprobao na drugoj konfi i problem je u matičnoj najvjerovatnije.....Matična je kupljena preko foruma i nova al nema garancije.....Jel ima tu kakve pomoći?Ak ne moze neka preporuka matične do 1000kn ![]() Zadnje izmijenjeno od: groc. 06.10.2009. u 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Vidim da je komp OC-an.. Kao sto si rekao kad napravis (clr-cmos) da sve sljaka (odnosno sve se vrati na difolt! Pa da probas malo smanjiti OC ili drzati neko vrijeme na defaultu sve pa da vidis kako se ponasa? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
N00B
|
A koja je ploca u pitanju (vidi manual).. Ili baci oko tu http://www.youtube.com/watch?v=Pdp_L5IxaNI PS.Jbt tu si duze pa mogao si ispunit moj komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
N00B
|
Stranica 36.. http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...2493_p5nd2.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako je dalje sve OK, nemaš brige, to je normalno. Nedavno mi se cijela serija od kojih 15-16 Asusovih ploča tako ponašala. Stisneš tipku, radi možda pola sekunde do sekundu, onda se isključi pa ponovo nakon sekundu-dvije uključi. Inače bi se takvo ponašanje trebalo pojaviti prilikom clockanja, ali na nekim pločama je normalno i kad je sve na defaultu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
Prije dvije godine stavio sam napajanje (kučište) koje ne odgovara ovoj matičnoj ploči. Zahebali me u HG-šrotu. Imam ATX a trebalo mi E ATX za tu matičnu, ne. Gdje da točno pogledam preko Sandre, koji je to model napajanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
gle, ako se tako pali i gasi vazo je eliminirat gumb kao problem. dakle, otvori kantu, na maticnoj negdje pri dnu imas spojene kablove s kucista. zapamti kako su ti bili spojeni (u vecini slucajeva spajas tako da pwr spojis na 2 pwr pina na maticnoj ali neka kucista imaju svoje debilne oznake ili ih uopce nemaju. dakle, odspoji sve i onda ga hardwire upali. ako imas neki jumper ili tako nesto onda ti to dobro dodje. ja sam imo takav problem i sranje je bilo u tome kaj gumb zapne nekak i onda ga drzi spojenog neko vrijeme. onda se pali gasi sve dok se gumb nekak sam od sebe ne odglavi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Ako ne pomogne paljenje na "šrafciger" (tj ak je tipkalo ispravno) pokušaj posuditi od frenda E-ATX napajanje pa vidi kak se ponaša |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovako. isto mi se dešava kada stavim comp u stand by mode. <Pa ga pokušam upaliti tipkom. Samo se zavrte ventilatori i hdd na malje od sekune. I više ga ne mogu upaliti, dok comp ne ištekam iz el. napajanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|