|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
(riješeno) Problem - NTLDR, nema opcije repair kad se bota cd od win
Prilikom igranja pojavio mi se plavi ekran i kada sam resetirao pojavilo mi se NTLDR is missing. Kopirao sam te fajlove koje treba pomocu recovery konzole preko cd-a od windowsa (NTLDR, NTDETECT.COM) ali to nije pomoglo. Onda sam probao repairat windowse ali kada dodje do te opcije di bi trebalo biti za repair, te opcije jednostavno nema. Probao sam i sa drugim cd-om ali nece. I sad zanima me jel ima netko iskustva s tim ili slicno kak da mi se pojavi ta opcija? Ako ne moze onda bi stavio nove windowse preko ovih (dakle da se pobrisu stari i stave novi) ali me zanima jel ima nacina da nemoram ponovo instalirat sve programe i sve to, jer bi uspjelo to ako bi kopiro svoj account iz Documents and Settings u friske windowse (jel bi ostali recimo bookmarksi iz mozille tj. jel bi radili svi programi i to kako treba) Nadam se da me netko konta sto bi pokusao... ![]() Trenutno sam spojio jedan stari hdd (IBM 40gb) na kojem su mi svjezi windowsi dok ovo ne osposobim kak treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ja bi za pocetak provjerio dali je disk na popisu onih s traljavim firrmwareom....cisto da budes siguran. inace nisam isprobavao ali kolega je to rjesavao tako da pocme instalaciju windowsa i pusti ju do kraja prve faze kopiranja filova i zatim ga samo restarta negdje na 98% (ako cekas do kraja kod iduceg boota ces dobit nastavak setupa). Mozes probat, ne kosta nista |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
zaboravio sam reci da disk nema onaj firmware s kojim rikava disk cesto... to sam jos prije provjerio... I imam samo 1 hdd inace u kompu, nije do toga... Mogu bez problema uci na taj disk i kopirati brisati i sve sta vec treba... jel se moze nekako iz windowsa kopirat taj file ili nesto slicno? pomocu repair konzole sam kopiro ali nema pomaka nikakih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
evo uspio sam rjesit tako da sam s onog drugog hdda prebacio fajlove koji su falili i koje je navodno recovery console vec kopirao... ![]() i za ono sto ne pokazuje opciju repair ocito nema rjesenja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
repair opciju ne pokazuje kad setup ne otkrije ispravnu instalaciju windowsa a to je najčešće kad ju trebaš ![]() da sad probaš vjerojatno bi ti ponudio
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|