Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.12.2008., 21:42   #1
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
(riješeno) Prevelike temperature

E ovak ova druga konfa iz siga sa athlonom X2 5000 brisebane radi na 2,6GHz i zapocnema ja everestov test stabilnosti sustava i temperature dodju do 100C i samo se ugasi komp ali na procesoru nema paste ali i prije je radio bez paste idle je bio oko 35C sad je 40-45C load prije 55C max sad 90-100C jel moguce da su tolike temperature bez paste na procesoru? Konfa inace koristi za uredski rad ali nekad i pokrece igre i cim se pokrene igra radi par minuta i ugasi se
BeroVK je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2008., 21:51   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A čuj, ovisi kakva je baza coolera i koliko je ravan IHS na procesoru. Ako je oboje savršeno ravno, može raditi bez paste, a ako samo jedno od toga ima neravnine, to već ne valja. Dovoljan je samo mali zračni prostor pa da temperatura ode nebu pod oblake. Znaš valjda kakav je zrak kao vodič topline... Pasta služi upravo tome da te neravnine "upije" i stvori bolji kontakt između procesora (ili bilo koje druge komponente) i coolera.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.12.2008., 21:54   #3
BeroVK
Banned
Moj komp

Da to sam i ja pomislio za neravnu bazu coolera ali prije je radilo bez problema na 3200mhz bez paste evo sad pisem s njega ali cim pokrenem nes zahtjevno jednostavno se gasi nije mi problem kupit pastu hvala znaci do paste je

Zadnje izmijenjeno od: BeroVK. 29.12.2008. u 23:44.
Staro 30.12.2008., 23:25   #4
MarioC
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
naravno da moras stavit termovodljivu pastu
MarioC je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2008., 23:27   #5
BeroVK
Banned
Moj komp

Je problem je bio u pasti ali prije je bio frezzer 64 na njemu bez paste i radio na 3,2ghz, tako da je na stock cooleru neravna baza
Staro 30.12.2008., 23:34   #6
Valg
Guest
Moj komp

Pa pasta je bitna, koliko god baza bila ravna, uvjek postoje mikropukotine i mikropore, a psta to sve fino popuni i dolazi do lakšeg prijenosa topline sa procesora na hladnjak...
Šta ti vrijedi da je hladnjak hladan, a procesor vruć..

Testiraj sam! Prvo stavi stock cooler bez paste, i pipni ga. Vidjet ćeš da je hladan.
Isti taj cooler i procesor testiraj sa pastom, i vidjet ćeš, kad ga dotakneš, on je topal, jer prima temepraturu na sebe.
Valg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno