|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
(riješeno) Prevelike temperature
E ovak ova druga konfa iz siga sa athlonom X2 5000 brisebane radi na 2,6GHz i zapocnema ja everestov test stabilnosti sustava i temperature dodju do 100C i samo se ugasi komp ali na procesoru nema paste ali i prije je radio bez paste idle je bio oko 35C sad je 40-45C load prije 55C max sad 90-100C jel moguce da su tolike temperature bez paste na procesoru? Konfa inace koristi za uredski rad ali nekad i pokrece igre i cim se pokrene igra radi par minuta i ugasi se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A čuj, ovisi kakva je baza coolera i koliko je ravan IHS na procesoru. Ako je oboje savršeno ravno, može raditi bez paste, a ako samo jedno od toga ima neravnine, to već ne valja. Dovoljan je samo mali zračni prostor pa da temperatura ode nebu pod oblake. Znaš valjda kakav je zrak kao vodič topline... Pasta služi upravo tome da te neravnine "upije" i stvori bolji kontakt između procesora (ili bilo koje druge komponente) i coolera.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Da to sam i ja pomislio za neravnu bazu coolera ali prije je radilo bez problema na 3200mhz bez paste evo sad pisem s njega ali cim pokrenem nes zahtjevno jednostavno se gasi nije mi problem kupit pastu hvala znaci do paste je ![]() Zadnje izmijenjeno od: BeroVK. 29.12.2008. u 23:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Pa pasta je bitna, koliko god baza bila ravna, uvjek postoje mikropukotine i mikropore, a psta to sve fino popuni i dolazi do lakšeg prijenosa topline sa procesora na hladnjak... ![]() Šta ti vrijedi da je hladnjak hladan, a procesor vruć.. ![]() Testiraj sam! Prvo stavi stock cooler bez paste, i pipni ga. Vidjet ćeš da je hladan. Isti taj cooler i procesor testiraj sa pastom, i vidjet ćeš, kad ga dotakneš, on je topal, jer prima temepraturu na sebe. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|