|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
po 100-ti put spajanje laptopa i PC.
Znam da je ova tema bila sto puta ali sutra bi želio zaigrati za prijom , a i vidite da je badnjak a ja pokušavam spojin 2 kompa. 1) CILJ : QUAK3 3 igrati u sobi preko LAN-a 2) DODAS URAĐENO: Spojeni kompi sa crosoverom i svakome dodjeljene adrese 192.168.1.88 i ...87 , subnet 255.255.255.0 geatway 192.168.1.1 (TEK SAD VIDIM DA SAM IM DAVAO ADRESE SA BROJEVIMA (192.168.1.1) KOJE MI IMA ZYXEL ROUTER BEŽIČNI NA KOJEGA SU OBA KOMP SPOJENA BEŽIČNO. A pošto se komp spajaju žično ti brojevi nIŠTA NE znače. Sad ne znam jesam li što pogriješio ili i takvi mogu ostat.) 3) STANJE : Sve izgleda OK , nema onoga limited connection , ali ping uspjeva samo od laptopa prema PC (192.168.1.88) u obrnutom smjeru je "request time out" I to je to . Jsam li umrežen , jesam li napola umrežen svakako QUAKE 3 ne mogu igrat. Kreirao sam level uputio u igru, odabrao lan priključak ali sa drugim komp ga ne pronalazim. Molim pomoć. Hvala PS imam ja routera Zyxel , d-LINK pa ako mogu pomoću njih nešto olakšati bez ovih ipeova i pingova? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
si sve dobro pošerao,može pristupat diskovima na oba kompa zanči 1-2 2-1.??jer se mora i obrnuto pingat. koji su sistemi,po logici bi s emoglo zaključiti da je pc xp sp 2 ili3 a notebook vista ili xp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Nema ovo smisla da moramo iz tebe izvlačiti kakve kompove imaš, koji su OSovi instalirani. Koje točno modele routera imaš i sl. Prvo izkonfiguriraj Moj komp iznad avatara ili napiši točno što imaš od hardwarwea i koji OS, kakvi kablovi i točni nazivi routera pa ćemo se onda razgovarat. Nemoj se ljutit, ali ovako to nema smisla.
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
A on meni kaže da to stvarno nema smisla. A meni nije jasna ta riječ. Kako nema smisla kad ima itekako smisla jer ja u tom slučaju mogu na ispit izać i neplatit 4000 kn. Da mi je rekao ne može, nije u redu onda znam na ćemu sam ali nema smisla-pa kako nema jebemu mater. Nema smisla bi ja upotrebio kad se ne može više ništa učinit ili kad je nešto tako zafrkano da stvarno nema smisla ili kad je 4/0 ili još žešće 0/0. Sve što si trebao reći je da napišem te podatke ili da me .....ajde da pogledam u račun a ovaj drugi laptop je IBM THINK PAD R51E i ima xp pro sp2. da ponovim laptop dobro pingaje pc i samog sebe, pc ne pingaje laptop ni samog sebe Zadnje izmijenjeno od: Padavica. 26.12.2008. u 10:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
sabran sam. evo instalirao samj iste xp sp3 windowse i na laptop i pc. sami sepe kompovi pingaju ok ali jedan drugoga ne. ne znam jel sam li šta pogriješio . stavio sam na laptop 192.168.1.23 , 255.255.255.0 i 192.168.1.2 a na pc sve isto osim 192.168.1.123
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Firewall? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|