|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Priključak adsl modema
Pošto se selim u novu kuću gdje imam podzemni priključak telefona, interesira me kako ču spojiti adsl modem.On treba biti na glavni liniji ili ne treba. U kući imam oko 10 priključka za telefon i kablovi su mrežni po cijeloj kući. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebao bi splitter staviti u razvodni ormarić tf linija jer ćeš jedino na takav način imati tf signal na svim priključcima u kući. U slučaju da jednu tf liniju ostaviš bez splittera, a na njoj telefon, kod telefoniranja će ti taj telefon prekidati i adsl i tf. Splitter je veličine kutije šibica i ne treba napajanje tako da ne bi trebao biti veći problem njegovo smještanje u tf razvodni ormarić/kutiju. Jednu bi liniju trebao pustiti za adsl modem i od njega ćeš voditi sve lan kabove ili samo one na koje ćeš spajati kompove.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Prvo se moraš odlučiti koja linija će ti služiti za adsl tj. gdje će biti smješten adsl modem. Najlakši način da u ormariću utvrdiš koja je to linija je pomoću baterije i multimetra. Kupi bateriju od 4,5V ili 9V i priključi na parice linije u sobi gdje će biti modem. Onda uzmi multimetar i u ormariću traži koja linija ima taj napon. Za spajanje ostalih linija na splitter trebalo bi se zaigrati izolir trakom i lemilicom. Pokušaj dogovoriti s majstroima iz t-coma da ti oni to naprave za neku siću (50-100kn) da se ne zahebavaš ako ne znaš šta radiš.
![]() |
#7 |
Premium
|
Pokušaj telefon spojiti na liniju na kojoj nije splitter i nazvati nekoga. Onda će ti postati jasnije zašto i tamo treba splitter.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
pa neka stavi splitter ili filter ispred telefona kao šta sam rekao da imam ja, ispred adsl modema ne treba ništa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|