Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.12.2008., 09:24   #1
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Priključak adsl modema

Pošto se selim u novu kuću gdje imam podzemni priključak telefona, interesira me kako ču spojiti adsl modem.On treba biti na glavni liniji ili ne treba. U kući imam oko 10 priključka za telefon i kablovi su mrežni po cijeloj kući.
Exe je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 10:11   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Trebao bi splitter staviti u razvodni ormarić tf linija jer ćeš jedino na takav način imati tf signal na svim priključcima u kući. U slučaju da jednu tf liniju ostaviš bez splittera, a na njoj telefon, kod telefoniranja će ti taj telefon prekidati i adsl i tf. Splitter je veličine kutije šibica i ne treba napajanje tako da ne bi trebao biti veći problem njegovo smještanje u tf razvodni ormarić/kutiju.
Jednu bi liniju trebao pustiti za adsl modem i od njega ćeš voditi sve lan kabove ili samo one na koje ćeš spajati kompove.
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2008., 11:28   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 12:32   #4
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Trebao bi splitter staviti u razvodni ormarić tf linija jer ćeš jedino na takav način imati tf signal na svim priključcima u kući. U slučaju da jednu tf liniju ostaviš bez splittera, a na njoj telefon, kod telefoniranja će ti taj telefon prekidati i adsl i tf. Splitter je veličine kutije šibica i ne treba napajanje tako da ne bi trebao biti veći problem njegovo smještanje u tf razvodni ormarić/kutiju.
Jednu bi liniju trebao pustiti za adsl modem i od njega ćeš voditi sve lan kabove ili samo one na koje ćeš spajati kompove.
Išao sam pogledati imam 5 telef. linija, kak sad znam koja mi bude za adsl, odnosno ne znam kako staviti sve linije na spliter. Da li to rade ovi sa t-coma kad mi budu došli spojiti telefon.
Exe je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 13:13   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Prvo se moraš odlučiti koja linija će ti služiti za adsl tj. gdje će biti smješten adsl modem.
Najlakši način da u ormariću utvrdiš koja je to linija je pomoću baterije i multimetra. Kupi bateriju od 4,5V ili 9V i priključi na parice linije u sobi gdje će biti modem. Onda uzmi multimetar i u ormariću traži koja linija ima taj napon.
Za spajanje ostalih linija na splitter trebalo bi se zaigrati izolir trakom i lemilicom. Pokušaj dogovoriti s majstroima iz t-coma da ti oni to naprave za neku siću (50-100kn) da se ne zahebavaš ako ne znaš šta radiš.
Staro 15.12.2008., 15:35   #6
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
btw koja je svrha toga? imam i ja 4 utičnice u kući, i samo je na jednoj filter tamo di je telefon spojen. u "razvodnom ormariću" ako ga tako mogu nazvat nema ničega.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 15:40   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Pokušaj telefon spojiti na liniju na kojoj nije splitter i nazvati nekoga. Onda će ti postati jasnije zašto i tamo treba splitter.
Staro 15.12.2008., 17:54   #8
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
pa neka stavi splitter ili filter ispred telefona kao šta sam rekao da imam ja, ispred adsl modema ne treba ništa.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno