|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
gledanje hd dvd filmova na 20 wide..
bog..skinuo sam neke hd trailere pa sam ih gledao na svome 2032bw 20 inča samsungu i neizgledaju loše iako mi je nativna reza 1680x1050.. zanima me ako mi netko može reći koliko gubim na slici i što.. dalje..ako je gubitak prevelik da li se isplati uzet 24 inča za to te da li je ogromna razlika u veličini između 20 i 24 inča (osim što je stvar u većoj rezi)..hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Gubiš što? Koje su reze filmovi? 720 ili 1080? Na 720 ne "gubiš" ništa.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
provao sam trailere i sa manjom i većom rezolucijom čini mi se ok slika i sa većom rezolucijom tj 1080 pa pitam što se u tom slučaju događa sa slikom na mome monitoru - kako je on prikazuje - pošto je moja rezolucija 1680x1050 tj manja od hd 1080 a slika mi izgleda ipak ok.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
@tor inace se HD podrazumjeva 1080p dok se HD Ready mora naglasit, cisti marketinski trik ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Velika većina (skoro svi) filmovi u biti nisu 1080p iako se takvima predstavljaju. Zbog aspect ratia koji je rijetko 16:9 nego prije 2.35:1 oni imaju 1920 piksela po horizontali, no često manje od 1080 po vertikali tako da u biti gubiš samo malo na širini, no mislim da ti je bolje staviti 1:1 pixel mapping u playeru tako da ti prikazuje sliku originalnih dimenzija bez resampliranja što će ti otkinuti 120px sa svake strane no imat ćeš najbolju moguću sliku s pristojnom visinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
HD ready je na svakoj telki koja podržava od 720p na dalje. Tako sam ja to shvatio. HD ready nema veze dal je telka 720p ili 1080p, ali znaci da moze prikazivat neku od te dvije reze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
hvala na savijetima..inače koristim vlc media player.. provat ću to što kažeš mar pa ću vidjet što je najbolje.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|