Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.08.2008., 19:23   #1
IIGringoII
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
PC mi se "guši"

Pozdrav svima. Prije otprilike mjesec dana, mi se PC iznenada počeo "gušiti", i došlo je ogromnog pada performansi na svim poljima, i dugo mu treba dok se upali. Kada surfam po netu, browser mi svako malo zašteka, u intervalima, otprilike na pola minute. To mi se također događa i na desktopu. Treba mu vječnost da pokrene svaku aplikaciju, i štekaju mi i najnezahtjevnije igre i programi. Prženje je nenormalno sporo, kao i rad s datotekama. Najobičnije surfanje mi je postalo noćna mora, a tek kad upalim winamp... ukratko bilo kakav rad na računalu je postao nemoguć. Primjetio sam da se stvari malo poboljšaju nakon što mi je komp upaljen na jedno sat vremena.

Nekoliko puta sam reinstalirao windows, i prvi dan mi sve bude ok, a već drugi dan se stvari polako počinju pogoršavati. Nakon tjedan dana računalo opet postaje neupotrebljivo. Nemam puno start up aplikacija, niti teških desktop tema, jer volim stvari držati jednostavnim tako da nije to u pitanju. Imam 512 mb rama i 2,4 ghz proc, što i nije nešto, znam, ali mi je donedavno sve radilo sasvim ok.

Molim ako netko zna što bi mogao biti problem, neka napiše jer stvarno sam očajan. Nisam siguran je li problem hardware ili software prirode, ali sam ga ipak stavio tu.
IIGringoII je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 19:26   #2
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Koristis li antivirus?
Za svaki slucaj odvrti HDTune
PointDexter je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.08.2008., 19:29   #3
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
To se i meni dogodilo na starom kompu.Sve je super radilo i jedan dan sve ide sporije i sporije sve steka i jedan dan nece u wine,instaliro wine opet i radi malo normalno i onda sve uspori, kad ono opet win crash, onda sam hard testiro sa Ghost-om i skuzio da je hard krepo, tj. dodje do 1/3 sve ok i onda neka greska... Valjda ti je hard otiso u vjecna lovista ko i men

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 19:51   #4
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
opa izgleda da je i meni onda :=) isto takav problem imam. samo meni igre rade ok. ali mi sporo ucitava start i tako to. isto kad sam win snimio radilo je sve ok ali poslje nekoliko dana isto taj problem imam.
Staro 31.08.2008., 20:39   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Čini se da je ipak hardwareski(odnosno upitno zdravlje diska).
Programi za testiranje komponenata
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2008., 11:25   #6
IIGringoII
Registered User
Moj komp

Izgleda da je ipak hard otišao . Skinio sam si Hdd Health s teme koje je thopok poslao, i on mi pokazuje zdravlje harda na 0% lol.

Sad moram malo pregledat teme za slaganje nove konfiguracije, jer ne pada mi na pamet više ulagati u ovu kantu staru 5 godina.
Staro 07.09.2008., 19:13   #7
IIGringoII
Registered User
Moj komp

Kupio novi hard, ugradio ga i par dana je sve išlo kako treba. I naravno opet problemi. Windowsi mi se znaju zamrzniti, nekoliko puta na dan, a lampica gori crveno kao da mi PC nešto radi. I tako ostaje dok ne resetiram. Zatim rijetko kad mi se windowsi dignu iz prve, moram nekoliko puta resetirati.

Danas ujutro mi je pisalo nešto tipa, "Cant read from hard drive" i nije mogao uopće pokrenit win. Pokušao sam reinstalirati windowse, ali ne mogu. Nakon što bootam s CD,a i izaberem instalaciju svježeg windowsa, tu mi zabloka na način opisan u prvom dijelu posta.

Osim gore navedenih problema sve mi radi, i PC mi se ne guši kao prije.

Je li moguće da imam toliki peh i da su mi u trgovini uvalili sjebani hard ili je tu već posrijedi nešto drugo?
Staro 07.09.2008., 22:26   #8
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Pokušaj sa drugim windowsima !
Možda je instalacijski cd oštećen .
Samo ti stavi druge windowse pa javi kako je prošlo .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2008., 22:35   #9
DraŽ
Premium

DraŽ's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam imao slican problem- sve se gusi, novi windowsi par dana dobro pa opet sve steka i na kraju skuzio da mi je u catalistu bilo postavljeno Antialiasing x16 ili neka manja vrijednost imao sam ASUS x1650pro,athlon xp2500+
DraŽ je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2008., 22:49   #10
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ako imas PATA HDD, reinstaliraj (u device manageru uninstall pa restart kompa) drivere za IDE jer ti HDD vjerojatno radi u PIO modu.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno