Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.03.2008., 15:58   #1
mali david
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Question d-link dsl-584t wan-lan filter

Poštovani forumaši, treba mi vaša pomoć. Obično nađem riješenje, ali sada mi jednostavno neide, naime...
Imam d-link 584t i nemogu postaviti zabranu prometa između interneta (wan) i neke ip adrese računala (lan).
O čemu se radi: postavio sam ap u klijent modu i spojen je na wifi mrežu, sada bi htio pustiti internet sa svog rutera nekima sa te mreže. Kada spojim ap sa ruterom i podesim ip adrese, svi koji stave moj default geteway imaju konekciju na internet. Htio bih to isfiltrirati, i našao sam opciju u d-linkovom routeru "advanced - filters", ali kako god da podesim, propušta mi promet???
Stavio sam u računalo još jednu lan karticu i mogao bih izadministrirati preko proxiya, ali onda neide internet preko ap-a kad je komp isključen (ap na jednu, a router na drugu karticu).
Imam još jedan siemensov se 515dsl router, ali ni on nema neke postavke za filtriranje lan - wan, osim preko wirelesa (meni treba žicom).

Stavio sam najnoviji firmware na oba routera, ali dodatnih opcija nema.
Da li je na d-linkovom to moguće isfiltrirati ili moram kupiti neki drugi adsl-router? Ako da, koji? Da ima "napredne" opcije i da nije skup.
mali david je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2008., 23:57   #2
mali david
Premium

Hajde, makar par redaka....

Zna li tko nešto o ovome???

Može i prijedlog za dobar adsl router koji ima te mogučnosti...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2008., 12:45   #3
Racker_CRO
Silent killer
Moj komp

Racker_CRO's Avatar

Datum registracije: May 2006
A da probaš to riješiti sa MAC adresama? Tako sam ja riješio. Svako računalo na domeni (da imam domenu doma :-)) ima određenu MAC adresu. Neke MAC adrese su na Dlinku propuštene a neke ne i to radi super. E sad u mom slučaju je gateway domain server pa je on jedini koji komunicira sa dlinkom ali prije njega sam filtrirao po mac-u. Sad to riješavam preko AD-a ali to nema veze s tvojim slučajem. MAC filter se nalazi ako se ne varam pod Advanced (na poslu sam pa nagađam). To sigurno radi jer tako imam podešeno i za wireless (Dlink G684).

Case: ThermalTake Shark VA7000BWA -> ulaz: 1x120mm BlueLed izlaz: 1x120mm BlueLed

PSU: Corsair CX-750M Modular @ Blazer UPS 600VA

MBO: Gigabyte GA990FXA-D3

CPU: AMD FX 6100 Black Edition @ 3300 MHz -> cooler: Scythe Zipang 2

RAM: 4x 4GB Corsair XMS3 1600MHz

VGA: Sapphire HD7870 2GB GDDR5 GHz Edition

HDD: Patriot Pyro SSD 120GB

HDD: Seagate 1TB SGT-ST1000DM003 SATA 6

DVD±RW: LD DVDRW

DVD±RW: LG BlueRay BE06LU10

I/O units

Monitor: LG 25UM58-P 21:9 IPS LED

Keyboard & Mouse: Logitech MK710

Sound: Vivax HT-100 5.1

Headphones: Trust 640-U

Printer: Canon Pixma MX475

Racker_CRO je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 08:02   #4
mali david
Premium

Uglavnom svi koji imaju wireles imaju i filtriranje po mac adresama, ali to je samo wireles filter. Moj je bez wirelesa, ali ima jednu opciju u advanced koja je bridge filter i tamo se može filtrirati po mac adresama. Sad trenutno nemam vremena, ali onaj filter po ip adresama mora radit (samo neznam kako).
Staro 24.08.2008., 22:49   #5
RS2000
ThinkPad Hunter
Moj komp

RS2000's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Evo da oživim malo ovu temu...muči me isti problem, naime želim blokirat pristup određenog kompa na mreži određenoj web stranici, napravim rule i sve al ne mogu "uključit" to....
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno