|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() Poštovani forumaši, treba mi vaša pomoć. Obično nađem riješenje, ali sada mi jednostavno neide, naime... Imam d-link 584t i nemogu postaviti zabranu prometa između interneta (wan) i neke ip adrese računala (lan). O čemu se radi: postavio sam ap u klijent modu i spojen je na wifi mrežu, sada bi htio pustiti internet sa svog rutera nekima sa te mreže. Kada spojim ap sa ruterom i podesim ip adrese, svi koji stave moj default geteway imaju konekciju na internet. Htio bih to isfiltrirati, i našao sam opciju u d-linkovom routeru "advanced - filters", ali kako god da podesim, propušta mi promet??? Stavio sam u računalo još jednu lan karticu i mogao bih izadministrirati preko proxiya, ali onda neide internet preko ap-a kad je komp isključen (ap na jednu, a router na drugu karticu). Imam još jedan siemensov se 515dsl router, ali ni on nema neke postavke za filtriranje lan - wan, osim preko wirelesa (meni treba žicom). Stavio sam najnoviji firmware na oba routera, ali dodatnih opcija nema. Da li je na d-linkovom to moguće isfiltrirati ili moram kupiti neki drugi adsl-router? Ako da, koji? Da ima "napredne" opcije i da nije skup. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Hajde, makar par redaka.... Zna li tko nešto o ovome??? Može i prijedlog za dobar adsl router koji ima te mogučnosti... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
A da probaš to riješiti sa MAC adresama? Tako sam ja riješio. Svako računalo na domeni (da imam domenu doma :-)) ima određenu MAC adresu. Neke MAC adrese su na Dlinku propuštene a neke ne i to radi super. E sad u mom slučaju je gateway domain server pa je on jedini koji komunicira sa dlinkom ali prije njega sam filtrirao po mac-u. Sad to riješavam preko AD-a ali to nema veze s tvojim slučajem. MAC filter se nalazi ako se ne varam pod Advanced (na poslu sam pa nagađam). To sigurno radi jer tako imam podešeno i za wireless (Dlink G684).
![]() |
#4 |
Premium
|
Uglavnom svi koji imaju wireles imaju i filtriranje po mac adresama, ali to je samo wireles filter. Moj je bez wirelesa, ali ima jednu opciju u advanced koja je bridge filter i tamo se može filtrirati po mac adresama. Sad trenutno nemam vremena, ali onaj filter po ip adresama mora radit (samo neznam kako). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ThinkPad Hunter
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo da oživim malo ovu temu...muči me isti problem, naime želim blokirat pristup određenog kompa na mreži određenoj web stranici, napravim rule i sve al ne mogu "uključit" to....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|