|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Trebam misljenje o hladjenju napajanja
Otkad su počele ove vrućine komp mi se poceo restartati i ponasati malo cudno. Kako su mi temperature proca, hhd-a, maticne... na prihvatljivom nivou, gotovo sam siguran da je krivac napajanje od 300W marke srot :-) Kako se temperatura povecala tako je napajanje izgubilo na efikasnosti i nema snage da tjera komp. Pretpostavka. E sad, sto sam ja napravio. Rastavio sam napajanje i okrenuo ventilator da puse u napajanje a ne iz njega (napominjem da mi je kuciste stalno otvoreno). Dodao sam jos jednu 80-ku da puse u pasivna hladila za ispravljace u napajanju odozdo ili odozgo, zavisi kako gledate. Ta 2 venta su spojena na izlaz za ventove na napajanju i dobijaju napon koji je termalno reguliran. Dok je napajanje bilo zatvoreno sa 1 ventom, vrtio se na maksimalnih 12V i svejedno ga nije mogao dovoljno ohladiti (ocito). Sada je na ventovima cca 7V i radi znatno tise. Sto mislite o ovome? Mislim, brinem se zato sto sam na starom napajanju prestekao vent sa 12 na 7 volti, pa je napajanje riknulo uz glasni udar. Sva sreca samo je ono riknulo i nista vise. I da, znam sve o srot napajanjima, ali sam primoran da ovo koristim jos jedno mjesec dana, a onda mislim kupiti neko brand name. Drugo pitanje: Koje napajanje uzeti do 500kn? Zanima me tisina i samo tisina, posto mi je sada napajanje najglasniji dio kompa (Z7000AlCu, pasivno hladjenje gpu-a, chipseta, osmica puse u disk na 5V). Nadam se da nisam smorio. Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
|
previse investicija u napajanje upitne kvalitete ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Re: Trebam misljenje o hladjenju napajanja
Citiraj:
Imam ti ja DTK 300W, radit ce 100%, nije srotarija, dode oko 250kn, dobis ga za 100, novo! Za probu cemo spojit ak hoces moj stroj i gore jos 8 diskova, tjerat ce bez bad-a, probano!
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() I da, kvaliteta nije upitna... ona je konacna... SROT! Poz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Re: Re: Trebam misljenje o hladjenju napajanja
Citiraj:
Jos jedno pitanje: Da li na rda+ winbond 3 mjeri temperaturu napajanja? Ako ne, sto mjeri i kako je moguce monitirirati temp PSU-a? Poz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Re: Re: Re: Trebam misljenje o hladjenju napajanja
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam doma pa ne mogu provjeriti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Meni konstantno pokazuje 45-50C, cak i kada je proc 40C, zato sam pomislio da je to temp napajanja. Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Poz. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Miči to smeće iz kompa i čim prije, neki dan mi je frendu vrisnuo task 300W i ubio usput 2 WDa od 60Gb , CDRW , DVD-RW , a za ploču , procesor, memoriju i ostale komponente se još ne zna.... Sad je napokon kupio Chiftech 300W za 180kn u linksu, napajanjem možeš vola ubit ako malo jače zamahneš ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Kajeeee-nema se para pa si piknul Durone ![]() I...kak dela ploča? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
Ma milina ![]() ![]() Onda je uskočio Black Dragon sa mikroskopom i spojio sve kako bog zapovijeda (spoiler - ide sutra po 2 athlona ![]() Sistem je jako živahan , uz 2 primea u pozadini kao da se ništa ne dešava , radim 6 stvari odjednom i tek sad je multitasking ono pravo! Mijenjao bi nforce + barton za ovo bilo kada... Stvar je tiha, hladna i rock stable , preporučam ![]()
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Neke igre imaju optimizacije za dva proca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Evo nF2 sa jednim duronom @ 2.0G (166 bus) dobije 10700 3D marka, a ova dva dobiju na 1.6 9000, tako da na defaultu neka razlika i nije, vjerovatno bi bila ~500 markića što je sasvim neprimjetno. Inače Q3 engine je SMP - frendly ![]() Ovi duroni su me ugodno iznenadili, mislim za 600kn sam dobio procesorske snage u rangu 3k kn ![]() ![]() ![]() ![]() BTW na ploču idu 2 mobilca bez ikakvih modova , 2x2.5G :burn: ![]()
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 22.07.2004. u 13:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
No dobro-a kulike dođe čaplo? Mislim-vas dva divljaka i budete iskoristili dvoprocesorsku platformu ![]() Mene je zanimalo kak stoje stvari u normalnom radu i igrama... Kaj bu BD piknul 2200+? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
Citiraj:
![]() ![]() Nek mi par dana radi komp bez modova, OCa , karamboliranja, paljenja komponenti itd. ![]() ![]() I šećer na kraju.... ploča dojde /tuš/ bum beng bang- 75€ ![]() ![]() ![]() BD se upravo vraća sa trešnjevke ("idem ranije dok nije tako vruće" - quote ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Joj kaj bi bilo u crnjaku-razbojnik oteo prolazniku dva Athlona ![]() Dobro-vani je tulike, a gdije ima kod nas? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Htio mi tip uvalit vent 12cm koji je kakti tiši od onog ori-điđi kaj dolazi sa 3700 serijom kućišta... a ruži na 30db ![]() Ono...uopće se ne čuje ![]() Mislim-stvar dobro zvuči, nije skupo ![]() Vrijedi razmisliti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ok, mirna ruka, oštra igla, dobro svjetlo i povečalo, malo vremena, srebro i vidi Athlon XP 2000+ se transformirao u Athlon MP 2000+ ... razlika u cijeni prava sitnica 470 kn (za BOX verziju ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
|
Citiraj:
Ja ga imam i ako je to tipu tiho onda bi mu trebali malo pročačkati uši ![]() ![]() Nema u mene no-name robe ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Kaj je najbolje-već sam ga imao i trampio za nekaj drugo...a on meni da se ne čuje...joj... Mislim-nije u redu da ona gamad iz Anteca ne prodaje ventove kakve dobiješ sa kućištem. Dobiješ tog jednog i bog ![]() Na kraju sam uzeo Enera 120 i prek softa ga spustio na 1100, dela fino i ne čuje se. Kad sam onog prozirnog prije par mjeseci montirao i uključio skoro mi je uši probio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
Update
Izgleda da ovi novi djubroni ne vole L2 mod (cache) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Super Moderators
|
Re: Update
Citiraj:
Ali nisam mogao u Rvata naći takav "plitki" vent. Ono kaj su neki vani delali sa šmirglanjem lopatica mi ne pada na pamet ![]() Eh ![]() Danas sam opet mjenjao ploču i za eksperiment stavio ori-điđi vent naprijed a Enera iza. Izgleda da bu to fino radilo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
Ja imam običan SmartPower ,već sam stavio ADDA 80mm otraga , možda stavim Panaflo 80 pošto je još tiši, a ovaj 92 zamjenim sa enermaxom (nije skup i uglavnom su zadovoljni ab-useri dotočnih ![]() ![]() pazi ovo - Prime sa 2 instance u pozadini i 3dMark se vrti bez greške u loopu ![]()
![]() |
#29 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Trebao bih nabaviti staru memoriju i piknut još jednog mobilca... Dobro-ploča ima SDRAM i FSB do 133..a kak stoje stvari sa množiteljem? Naponima i tako to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
SDRAM ? Ploča ima 4 DDR DIMMa , u prva dva ide unbuffered nonECC memorija (ova obična, ja imam kingmax super ram DDR433) , a ak oćeš popikati sva 4 dimma onda ti treba registered memorija, na dualcima ne trebaš raditi nikakve modove, a množitelj ili možeš ucrtat preko mostića ili popikat žice po socketu (puno popularnija i lakša solucija), vidi na 2cpu.com pa na forumu njihovom, za mjenjanje množitelja si vidi ovo http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...a_bridges.html inače neki sretnici furaju po dva mobilca na 2.5G pa i više ![]() ![]() BTW ja prodam ovaj bivši nforce + 128DDRa i durona 800 i ja sam u plusu 200kn ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|