Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2008., 08:46   #1
.Scorpion.
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Gledati film s PC-a na LCD TV-u?

Evo ovako, probao bih pokrenuti film na hardu disku i pogledati na LCD TV-u da vidim kako ce izgledati. Do sad se nisam bavio time pa bolje da priupitam...
Graficka ima dva DVI-a i jedan S-video, a LCD TV ima component, D-Sub, S-Video i SCART, a podrzava rezoluciju 640x480. E sad, s obzirom da TV ima malu rezoluciju isplati li se to pokusavati i kakvu sliku mogu uopce dobiti?
.Scorpion. je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 09:19   #2
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Kad sam ja gledao film na tv(sony 72cm crt) slika je bila jako dobra.
Sad ako zelis spoji i pogledaj pa ako ti bude odgovaralo ostavi, a ako ne makni jer nemas sta izgubit osim mozda 5-6min ali meni je jako dobra slika bila.
Gx25 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.08.2008., 09:50   #3
.Scorpion.
Premium
Moj komp

Moram prvo nabaviti DVI kabel posto graficka ima DVI, a TV ima D-Sub.
(Adapter s DVI-a na D-Sub vec imam.)
Pretpostavljam da je to ono sto trebam napraviti?

Takodjer, zanima me da li ce tu biti kakvih smetnji, npr. s HDD pokrenem film i gledam na TV-u, a takodjer pokrenem neki drugi video i to se vrti na monitoru (opet druga rezolucija)? Ili npr. izgasim kompjuter i imam normalnu sliku na TV-u bez da se nakon toga nesto smrdalo po postavkama bilo na kompjuteru bilo na TV-u, znaci, koliko je to stabilno tako spojeno i monitor i LCD TV na kompjuter a da povremeno rade skupa, povremeno odvojeno?
Staro 07.08.2008., 11:54   #4
.Scorpion.
Premium
Moj komp

Spojio sam s VGA (D-Sub) kabelom PC i LCD-TV koristeci VGA-DVI adapter na ulazu u graficku, slika je super, sve se dobro vidi, no problemi su oni koji sam i mislio da ce biti, ne stima sve. Sliku vidim na TV-u kad prebacim da je TV primarni uredjaj za prikazivanje windowsa, a onda se pojavi dio windowsa na TV-u, dio na monitoru, misem upravljam samo na jednome ekranu.
Ja sam zamislio da to funkcionira da su windowsi na monitoru kako i treba biti i da iz windowsa imam opciju kojom upravljam gdje zelim prikaz slike pokrenutog filma, po defaultu na monitoru, a sa biranom opcijom na prikljucenom TV-u.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno