|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
(riješeno) BIOS pomoc hitno
evo pravio se ja pametan pa idem updejtati BIOS na maticnoj cisto onako jer nisam imao pametnijeg posla, i kako sam vec prije updejtao bios preko gigabyte-ovog @BIOS-a racunam necu opet imati sranja sa njim, i skinem ja zadnju verziju biosa za svoju plocu F12 i pokrenem @BIOS idem "update BIOS from file" i dojde do 100% nakon toga mi se pocinju pojavljivati ovi errori: "Free kernel memory failure" "Alloc kernel memory failure" "translate memory failure" e sada ne zelim restartati comp jer se bojim da ga vise necu bootati, probao sam skini neke druge verzije BIOS-a ali opet isti errori, pogasio sve programe koji su bili upaljeni i opet isto sranje, neznam sta da napravim, svi savjeti su dobrodosli. molio bi neke odgovore što prije, jer ne zelim bas ugasiti comp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Jel bio komp overclockan za vrijeme flasha? Trebao bi ga vratit na normalne postavke i onda flashat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nije bio OC-an, dapace nisam ga nikako OC-ao, problem je u tome sto se bojim restartati jer neznam oce li mi opce bootati windowse. flashano je iz windowsa preko programa @BIOS (od gigabyte-a), flasha bios do 100% nakon sto zavrsi flashanje pocinju se pojavljivati ti errori, tako da neznam o cemu se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
to je najnovija verzija, sada sam instalirao stariju verziju s kojom sam prije flashao BIOS, idem probati pa javim kako je proslo. EDIT: evo sada sam sa starijom verzijom dotičnog programa updejtao bios na F12, e sada ova verzija nije javljala nikakve probleme (sto mi je jako cudno) samo mi je ponudilo da restartam komp "kao da bi nove promjene stupile na snagu" za stavi slucaj prebacim tu verziju biosa na USB tako da u slucaju da neradi probem preko Qflash-a srediti BIOS. EDIT #2: evo izbrisao sam cak i ESET Smart Security, sve programe sta su bili upaljeni sam ugasio, praktici ugasio sam sve osim explorera i @BIOS-a, kao sto sam gore napisao bios updejta bez problema, cak je i updejtanje malo potrajalo za razliku od brzine updejta sa novom verzijom @bios-a, nakon updejtanja trazi restart, pa sam sada u dilemi dali je sada bios uspješno updejtan ili se moram preznojavati kada budem isa restartirati komp. Ova prva verzija @biosa koju sam koristio je download-ana sa Gigabytove stranice dok je ova druga (starija) verzija instalirana sa DVD-a koji sam dobio sa matičnom, tako je sada moje pitanje, sta mislite jel sigurno restartirati komp, ili da pogledam "you dont mess with the zohan ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Tichma. 21.07.2008. u 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
evo restartirao sam komp i sve radi kako treba, bios je updejtan na zadnju verziju F12. Ugl ako imate gigabyte-ovu poču nemojte se zajebavati sa ovim @biosom, jer kako sam citao na internetu velikom broju ljudi je sjebao matičnu, izgleda da sam ja ovaj put imao sreće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Imao si sreće ali i pameti da ne rebootaš... ![]() Inače kod sličnih ispada uvjek se proba sa drugom verzijom progija ako se može (ne samo kod ovakvih flashanja nego generalno) i to bilo novijom bilo starijom, nekad i više verzija isprobaš ako treba...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|