|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() ljudi, pomagajte, trebam neku zamjenu za firefox ili operu koji troši malo resursa, poglavito rama, opera i firefox samo upaljeni sa 2-3 taba troše preko 100mb rama.. a to je problem kad sam sad preko ljeta na kompu koji ima 384mbrama, i celeronu 850mhz... ![]() onda? i da je po mogućnosti minimalno velik da ga mogu skinut s neta.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Zašto jednostavno ne kupiš dodatni RAM? Najnoviji Firefox navodno guta manje memorije ,a čuo sam i za neki dodatak sa kojim se može znatno smanjiti glad Firefoxa... Ne znam je li išta od ovog istina, ali isplati se malo istražiti... P.S. Bilo je na forumu dosta govora i o našem domaćem Hydra browseru (ako sam pogodio naziv) ,pa razmisli o tome. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
jer na svijetu postoji jedna stvar na koju su očigledno developeri zaboravili a zove se optimizacija ![]() @gabre...IE7 ako se ne varam troši "malo" ali nije baš najsretnije riješenje ![]() @Mortal...je ali pitanje je kako radi..moja iskustva su manje više negativna..barem za početak kada je došao za windoze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
http://www.seamonkey-project.org/ http://www.flock.com/download/ Oba su temeljena na firefox enginu i odlicno rade, preporuka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mozes probati i: Off By One Web Browser "The Off By One Web Browser may be the world's smallest and fastest web browser with full HTML 3.2 support. It is a completely self-contained, stand-alone 1.2 MB application with no dependencies on any other browser or browser component. For Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows NT, Windows 2000 and Windows XP." http://offbyone.com/offbyone/
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Taj Off By One, a brz je i malo troši no prikaz stranica je katastrofa, pol fali. Isključite u mozilli page style i tako on to prikazuje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
opera@usb se meni pokazala sasvim ok mislim da je verzija bila 9.27
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
kako opera s 2-3 taba trosi preko 100mb? evo 3 taba i 83 megabajta je... ![]()
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
A gle, isto je i meni sa mozillom na gericomu sa 384MB rama - 16MB koliko sam dozvolio integruši. Maximalna optimalizacija windowsa, isključiš sve moguće servise koji ti nisu potrebni., teme recimo isto itd.. Mozilla sa 7-8 tabova i windoze mi sad uzimaju oko 200-215MB i nemogu reć da se neda skoro pa normalno surfat. Naravno u mozilli se koristi noscript i adblock tako da učitavanje ide puno brže nego bez toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
No za ponesto moderniji izricaj ... isto sto ti je nize Valg preporucio : The SeaMonkey - Uz vise nego potrebne: Adblock Plus i NoScript obligatorije. Svima koji uptime-iraju sa FF-om, sa preko 100 tabova i za koje ne dolazi u obzir da ga gase ili resetiraju kad masna svinja pocne kasljati sa jubitubi trzavicama, ili bilokojim drugim prohtjevima ... Seamonkey je do sada, najbolje potvrdjeni kandidat za otvaranje takvih stvari. ![]() Vezano za drugi dio teme... ![]() Bez trunke Ironije, buduci da FF najvise koristim, komotno bi mogli izbaciti jedan vlastiti TAB manager u kojem bi imali priliku vidjeti sto ta megalomanski zderonja upravo probavlja. Tko nije vidio kako se on ponasa sa preko 100 Tab-ova otvorenih, nema pojma sto sve FF moze covjeku prirediti. No ono sto mi nikako ne ide u glavu i na sto mi nitko jos nije dao razuman odgovor... zasto sve vezano za bookmark sferu kod FF je kameno doba? Bacanje par komada Separatora traje po sekundu-dvije dok ih baci. Taman da radis na 8 jezgri (probao) ! Sve vezano za bookmarke nakon bilo koje izmjene daje prokleto kasnjenje u odzivu, kao da se radi o refreshu neke MN baze podataka! Kao da je rekompajliran sa deset platformi dok nije dosao na PC ![]() Najmizerniji Netscape prvaci verzije, doslovno lete kad se radi bilo sto vezano sa bookmarcima. FF je tu sampion u usvinjenosti, ali nisu ni ostali Browseri brilijantni kad se radi sa razgranatijim book arhivama. Seamonkey je najblizi Netscape-u po tome, pa u njemu od sada sve bookmarke priredjujem i onda vracam nazad u sve ostale. Jer to raditi u FF-u je ravno samoubojstvu. 8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Mali OT.... Instalirao sam Safari, no tekst na npr. forumu mi sav neki zamucen...slova su nekako masnija i....ma font je cudan.... Probao sam u opcijama podesiti font i sve to, ali nikako da mi prikaz "cist" kao u npr. Firefox-u kada pregledavam stranice. Browser kao sam mi se svida, ali me je taj font i ispis nekako cudan. Dali ima neki "trik" kako da se to sve podesi ili nesto...jer mi je browser ok, samo me to hebe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Hmmm....pa i kod mene je instaliran tek nakon SP3....ali su mi sva slova nekako mutna na njemu i to ne mogu nikako podesiti da na nesto lici... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|