Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.06.2008., 18:11   #1
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Promjena IP adrese.

pozz!imam adsl router zyxel P-660HW-D3!problem je ovdje!WAN ip adresa odnosno adresa sa kojom se spajam na net mi se mjenja samo kad resetiram router!dhcp mi dodjeljuje stalno istu ip adresu lan adapteru.ne razumijem zasto.zanima me jel se ta adresa moze promijenit na koji drugi nacin, da ne gasim stalno uredjaj i jel mogu nesto ucinit sa dhcp-om da radi normalno!
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 19:18   #2
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
LOL ?? WAN ip adresa nije isto što i LAN ip adresa. WAN ip adresa ti se mijenja svaka 24 sata, ili kad ti pukne link na net, i tu adresu dobiva tvoj router sa WAN strane. Tvoj komp dobiva od routera prek DHCP servera LAN adresu koja se mijenja svako određeno vrijeme (postavljeno na routeru) kad on briše staru i postavlja prvu slobodnu novu. Pretpostavljam da nemaš nikakva druga računala (a i da imaš ,svejedno je) pa zato dobivaš istu IP adresu. A i šta će ti druga ?
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2008., 20:42   #3
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

znam da lan i wan adresa nisu iste.druga wan adresa mi treba zato jer neke stranice (nije vazno koje) za neregistrirane usere imaju limit po jednoj ip adresi!a sto se pak tice dhcp-a i za njega znam da dodjeljuje svaka 24 sata novu adresu ali u mom slucaju mi dodjeljuje stalno istu ip adresu.jel ti sad sve jasno sto sam mislio pod tim????!
Staro 25.06.2008., 20:46   #4
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Moze biti da ti isp dodjeljuje stalno istu adresu jer mu je u arp kešu ostao tvoj mac od rutera. Probaj ugasiti ruter na malo duze od reseta pa vidi jel promijeni. Inace lakse ti je naci rapidshare hack nego stalno palit gasit rtr.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 21:38   #5
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

napokon me neko razumije!probao sam i to ali bas i neide.budem probao ubacit novi firmware na router mozda pomogne
Staro 25.06.2008., 23:24   #6
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
a sto se pak tice dhcp-a i za njega znam da dodjeljuje svaka 24 sata novu adresu ali u mom slucaju mi dodjeljuje stalno istu ip adresu

Čiji DHCP ? Od tvojeg routera ?
Staro 26.06.2008., 06:50   #7
kyz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Platiš 200kn i imaš 6 mjeseci Rapidshare premium account, jednom kada pređeš na premium neće ti padat na pamet vratit se na paljenje/gašenje routera
kyz0 je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 09:35   #8
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

ne, stalno mi dodjeljuje istu ip adresu lan adapteru.a wan adresa se mjenja samo kad ugasim router
Staro 26.06.2008., 11:43   #9
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
1.stalno mi dodjeljuje istu ip adresu lan adapteru.
2.wan adresa se mjenja samo kad ugasim router

1. To nije uopće čudno, niti je bitna LAN adresa za ono kaj ti hoćeš.
2. WAN adresa se mijenja svaka 24 sata, osim ako nemaš zakupljenu statičku adresu od svog ISP (kojeg btw, JOŠ nisi spomenuo niti rekao kakav tip interneta imaš). Ako svaka 24 sata dobivaš ISTU ip adresu (a router nisi resetirao), onda bi ti mnogi mogli zavidjeti, ali u to čisto sumnjam

Daj čovječe malo informacija, kaj si škrt Ne zanima me koji program koristiš, jel legalno ili ne, ali reći što točno hoćeš, i malo specifikacija daj hebemu
Staro 26.06.2008., 17:01   #10
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

znam da mi nije bitna lan adresa za to.ali me zanima pa sam usput pitao.istu ip adresu dobijem za lan karticu.naravno da nemam zakupljenu staticku adresu i da mi se mjenja wan adresa.
btw net je t-com-ov 2mbit flat
znam da sam zakomplicirao stvari ali samo me zanima jel postoji nacin da promijenim wan adresu odnosno adresu sa kojom se spajam na net, a da ne gasim router
....nadam se da je sad malo bolje objasnjeno
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2008., 17:13   #11
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor