|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() Evo ga , napokon nova matična , nije ona koju sam štel ( max 2) ali bolje i ovo nego matsonic ![]() Nego ovak , imam ja par pitanja: 1. Sve sam kable pokopčal kak treba , ali mi neče svetliti ona lampica na kučištu iznad one lampice od harda tj power LED Ljepo sam spojil Power LED konektor na matičnu kak spada ali ne svetli , makar kaj se tiče tog konektora , on ima dva djela , jedan je konektor kaj ima 3 rupice , a odmah iz toga sa tri rupice ide jedan drugi van kaj ima 2 rupice. Meni u uputstvima od matične piše kam da uključim samo toga sa tri ali ne kam toga kaj ima dve. -imam na matičnoj HLED ( pin 1,3) RST ( pin 5,7) , SPK ( pin 15 , 17 , 19 , 21 ) SLED ( pin 2,4) PWR-ON (pin 6,8) PLED ( pin 16 , 18 , 20) , a spojeni su HLED , RST , SPK , PWR-ON , PLED , dok SLED uopče nemam. 2.FRONT PANEL Imam napred za slušalice , mikrofon , 2 usb-a , i nekakav IEEE 1394 Port HEader ( kaj to opče je i čemu služi taj IEEE ) e sad , s tog front panela ideju dva kabla ( tj 4 , jer svaki kabl je sastavljen od 2 žice deblje skup sljepljene) jen je za USB , a drugi neznam za kaj , gore na njemu je naljepnica na kojoj se spominnje 1349. E sad , kaj se tiče USB-a , (pogledajte sliku 1 u attachu ) , imam nekakve konektore kaj su razdvojeni , i znam da oni ideju na USB konektor na matičnoj , ali kam ide ovaj drugi kaj na njemu piše M.B. , nigde nemrem najti kam da njega priključim. Dal on ide na drugi priključak od USB-a međutim da na fron panelu su dva USB-a. A sad drugi kabl - ( slika 2) , na njemu piše na onoj naljepnici 1349 - it is not recommended to use separated pins for 1349 conection because the signal quality is worse than the block head pins. i nič več , tak da pretpostavljam da s tim spojim na taj nekakav 1349 na matičnoj , ali na front panelu imam samo jedan izlaz za 1349 dok su na matičnoj dva , tak dal da onda oba dva konektora sa slike dva spojim ili samo jednoga. btw. sad sam tek skužil da neznam gde je opče audio kabel s kojim bi prikopčal adio na front panelu. nego ak ga uspem najti , dal more taj kabl biti prikopčan nutra , ali da mi sve jedno delaju i priključki odostraga na koje je priključen suround jer piše u uputstvima od matične da prilikom prikapčanja audio konektora od front panela trebam nekakve jumpere prespojiti tak da enejblam za front pamel , a onda opet presojiti ak oču odostraga audio pa mi se iz toga čini da nemrem istodobno imati to ![]() čini mi se da je to sve kaj se tiče hardvera a sad u biosu mi pokazuje temperaturu proca oko 44 , ili 45 , a to mi je malo čudno jer na matšrotovici je bil oko 34 kad je bil klokani na 2.4 , a i sad kad metnem ruku na metalni dio coolera on je čisto hladan , dal da updejtam bios ? e da , kak da porihtam flash get da mi skida baš svaki program kad kliknem na nekoj stranicic na download , jer zna se dogoditi da ne počne on skidati nego onaj download kaj je integrirani u windowse ili kam več and , jenput mi se u trayu pokaže norton , a onda recimo nakon kaj restartam komp več ga nema , makar zone alarm ( najnoviji ) veli da mi je komp saštičen protiv virusa tak da onda iz toga roizlazi da norton dela. ( nakon kaj sam bil instaliral windowse i metnul nortona pa ga išel updejtati komp mi se je stalno restartal jer mi je komp bil pun virusa ( od blastrea , sasera pa sve do nekakvog donkija a sad na kraju i walehija nekakva , a i to me zabrnjinjava jer je valechia došla nakon kaj je norton bil updejtani , a i zone alarm je delal , tj. onaj dll nekakav je štel spojiti se na net ali je zone alarm rekel da je to od valechie i onda je to zblokiral , pa kaj nije trebal norton prvi reagirati i zbrisati to prije nego se je ona uopče štela spojiti na net? ) uff , sad me boli glava , od svih tih kablova i virusa i svega onoga kaj nisam nabrojal ![]() nadam se da bu neko znal koji odogovor na koje pitanje , jer čini mi se da nisam baš preveč razumljivo napisal sve ![]()
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 10.08.2006. u 11:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Magister Mundi sum!
|
sljika 2 , attach ps. dajte mi preporučite nekakav dobar , ali opet jeftin cooler za proc , jer ovaj od glacialtecha je ko mlažnjak
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 10.08.2006. u 11:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
bem ti miša al si u problemima ![]() ajmo po redu (ako si nevaram zel si si aopen h600 kantu)>> 1. taj power led konektor si si stavil naopačke...sam ga obrni i delal bu kak treba....razmeš??? ovaj konektor sa dve rupice pusti na miru on ti netreba 2. ovi za slušalice i mikrofon pusti na miru - ja sem si to odmah odsjeko ![]() isto tako vrijedi za audio konektor za front panel (ja to nikada nisam koristio i samo stvara još veći nered žica u kanti) što se tiče USB kabla ovo kaj je skupljeno (i piše MB) je isto za usb i njega uštekaš na jedan header na matičnu ,a ovi kaj su pojedinačno uštekaš u drugi header na matičnoj :clap: (ili ukopčaš samo jednog) fajervajer IEEE 1349 ti je nekaj ko usb samo brže za njega prikopčaj onaj konektor kaj je isto skupljen ,a ove koji su pojedinačno pusti na miru razmeš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
![]() btw. onaj fan kaj se dobi s kučištem je baš zakon , trknul sam ga sastrane kaj puše po hardovima a odostaga sam del jenog crvenog i jenog zelenoh sa alien i ut grilovima
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
inače preporučio bi ti friški install windowsa i svih drajvera(skini sve friške drajvere za matičnu,audio,grafulju i slično i sprži na CD prije instalacije) jer je matštorik ziher ostavil traga na tvom sistemu, a u isto vrijeme buš si i viruse maknul i riješio probleme sa programima temperatura ti je drukčija jer imaš novu ploču koja manje laže od matšrotika (ali ipak vjerojatno laže) instaliraj si zone alarm prije nego što buš išao prvi put na net da si od početka siguran i browsaj sa mozillom jer je fakat dobra što se spyware-a i adware-a tiče mislim da je to više manje sve kaj si pito ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ja sam taj vent dal mlađem burazu da se igra s njim ![]() ![]() moram se pohvaliti kak sam ja svog složil >> AOpen H600B Black Pearl |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
|
e sad napokon svetli , stvar je u tome kaj onaj prvi konektor h tom istom redu je priključen tak kaj su slova prema gore i dela , pa sam mislil da onda i taj ide sa slovima prema gore ![]() windowse sam bil reinstaliral tak da nič nije od matsonica nič ostalo ( prilikom reinstalacije sam si formatiral "slučajno " particiju od 20 gb sa skinutim programima , filmovima ii mojim dokumentima među kojima mi je bil i txt sa šiform od messengera i globalneta ![]() ![]() ![]() btw. za razliku od tvojeg , u mojem kučištu vlada prava anarhija zbog kablova od napajanja koji visiju na sve strane ![]()
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Kuler? Zalman 7000A AlCu.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
e ovaj... USB buš valjda skužil kak pravilno okrenut, ali... firewire nemoj spajat ako nisi 100% siguran. on je malo zaj.... nek ti to još neko pregleda da ne bi bilo skurenih kamera i portova.
![]() |
#12 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
![]() a kaj se tiče firewire , znači to je taj 1349 ili i 1394 ( tak nekak ) , njega isto nisam mogel krivo spojiti jer vredi isto kaj i za konektor od usba ![]() ( barem se nadam ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Magister Mundi sum!
|
Upravo sam updejtal bios prek onog flash menua pa me zanima dal trebam opet updejtati , jer na abitovim stranicama ima prek 10 updejtova pa me zanima dal je flashmenu njih sve instaliral ili smao jedan od tih updejta ?
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|