|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
React Operating System - Microsoft ce ih pojesti
Neznam kolka je legalnos ovoga ali brijem da se Microsoftu nece svidjeti. Ja sam skinuo Virtualiziranu verziju i fakat je isti Windows... ReactOS® is an advanced free open source operating system providing a ground-up implementation of a Microsoft Windows® XP compatible operating system. ReactOS aims to achieve complete binary compatibility with both applications and device drivers meant for NT and XP operating systems... Zivi bili pa vijedli. OS je inace u alphi ali brijem da ce kroz koju godinu valjda i zaziviti kako spada. http://www.reactos.org/en/index.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
strasno,windows like ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Mada oni napustaju windowsXP... Pf mozda se smiliju i daju ga opensorce zajednici (like never). ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
nevidim svrhu. bolje da su to vrijeme ulozili u wine (ako vec zele "kompatibilnost" s onim OS-om). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
neda mi se sad ovo ponovno skidat... ali prije jedno godinu dana kad sam ovo probao bilo je blago receno uzas.. nista zivo nije radilo :P jedina slicnost sa windowsima je bio onaj start izbornik ako i to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
nije li linodws nastradao samo zbog svog naziva? inače, ko što bubba kaže, reactos je tu već godinama i M$ bi ih odavno tužio da je namjeravao. mislim da M$ ipak malo više od reactosa zabrinjava ubuntu... prvi izlet u OEM im nije baš najbolje prošao, ali doći će i oni na svoje. možda čak i sa hardy-em (LTS).
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja se sjećam dok je taj React kretao i vidim da ništa posebno nisu napravili od kad sam zadnji put gledao (a tome ima koja godinica već) IMHO Horza je u pravu Ubuntu sa svojim max jednostavnim i automatiranim pristupom je daleko veća prijetnja... Jednino da se skockaju s tim svojim frikn driverima svaki put kad skinem neke drivere za grafu preko ubuntu updatea - ne rade... SVAKI put... Fantastično je kako su dosljedni, ili ja imam prenovu grafu ili nešto drugo ali to je već tragikomično...
![]() |
#12 | |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Nemoj me krivo shvatiti. I sam bih volio da Linux zbilja postane ozbiljnija prijetnja MS-u, ali realno to se u bliskoj budućnosti neće dogoditi, bez obzira što Ubuntu napravio. Ono što Linuxu treba je neka korporacija koja će iza njega stati svojom vlastitom distribucijom, te financijskom i tržišnom snagom i utjecajem. To se ne odnosi na Canonical koji je firmica, nego netko tipa Google, recimo. Na današnjem tržištu rulaju lova i marketing, a sve ostalo je nebitno. Tko će danas organizirati sustavnu marketinšku kampanju za Ubuntu na globalnoj razini? A di je tek lobiranje, jaki utjecaj na partnere i OEM tržište,...? OK je Ubuntu, ali danas je premalo biti samo OK.... ![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() Recimo mene na linuxu prije svega ostaloga odbija činjnica da je igranje jezivo loše rješeno, čak niti već legendarni legal issue problemi sa naknadnim instaliranjem mmedije me ne diraju koliko činjenica da 99% igara za PC (koji ionako nema baš puno u odnosu na konzole a posebno da nekaj i valjaju) nikad neće tamo biti... Citiraj:
![]() Citiraj:
Najveću šansu za usvajanje linux ima od strane laptop i OEM PC vendora primjerice Asusa sa EEEom i ulaženje "na mala vrata" kod lowcost proizvoda, sad ne govorim o mikrolinuxu u routerima i ostalim specifičnim primjenama nego kao desktop OS "za mase" ali i tu vidim da većina frentično pita za windowse, na ruku windowsima ide i to što M$ (doslovno) potiče piratiziranje istih da bi se što više korisnika držalo windowsa kako bi poslje kupovalo iste kad im zatreba legal stvar, i naravno da bi u firmi tražili laptop sa windowsima, office sa windosima i sl... Citiraj:
Worldwide je tako, ne samo kod nas da nebi neko mislio da je to neki balkanizam, jednostavno je bolje kupit od megakorporacije nego koristiti besplatno rješenje - za onoga ko odlučuje... Za raju koja kroz poreze i školarine to plaća, ko ih šiša ako im je previš enemoraju u školu, a za porez te ionako niko ne pita želiš li platiti... Tja... Makar da se Ubuntu konačno rješi tih nekih dječijih bolesti bio bi on mrak OS za distribuciju uz gotove PCe, njegova instalacija je vać danas na razini Maca po jednostavnosti, windowsi su laki za instalirati sami za sebe ali kad razmislišp što sve s njima treba napraviti nakon instalacije da budu stvarno uporabljivi zamisliš se dok ubuntu dolazi dosta kompletan as is a ankon toga se dodavanje uglavnom svodi (u idelanom slučaju doduše - bar zasad) na klikanje paketa u updateru...
![]() |
![]() |
#14 | |||||
Premium
|
Citiraj:
ja mislim da tajna lezi u "zaustavljenom" razvoju OpenGl-a koji se nije pomakao s mjesta vec duuuuugo vremena, a DirectX necemo vidjeti nikad na linuxu ![]() linux je daleko sposobniji kernel od microsoftovog. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
to mu je i glavna mana ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||||
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Neko od starih računalaca je ovo napisao ali se ne sjećam ko, mogao bi možda biti old iggy ali nisam više siguran i išlo je otprike ovako - sam windows kernel kao takav i nije tako loš ali je problem u tome što ako ih usporediš sa ferrarijem, na windowsima je kao da si još na ferrari navario plug, kosilicu, krilo od aviona i ralo od bagera i onda očekuješ da ima ista svojstva kakva je imao i prije... ![]() Spomeno je čovjek veliku korporaciju pa sam mu samo skrrenuo pažnju na to ko je imao distru pod svojim krilom i opet je prošla nezapaženo, pri tome je nebitno kolko je isti zainteresiran ili nije za neki segment tržišta, znam i ja da nije pretjerano... ![]() Mada u biti se corporate okružje sastoji ne samo od servera nego i od radnih stanica/klijenata koji po uredima služe svrsi a vrijeme NC pristupa je ipak prošlo, dakle treba ti ipak "pravi" OS (makar je sa file, print i aplication serverima danas već i upitno koliko je to PC, a koliko NC pristup) a SuSe je dosta solidan, meni čaki draži od Ubuntua ali možda zato jer mi je to bila prva distra pa ono... ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | ||||||
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Novell je velik, ali u usporedbi s MS-om je beba. U svim pogledima. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I onda je pitanje da li bi se išta promjenilo jer MS nije pasivna kompanija (iako se to često čini). Ono što sam gore već nabrojao oni već imaju i to u nezamislivim gabaritima. Sve prate, sve znaju, igraju prljavo i uglavnom na vrijeme reagiraju (kada postoji potreba).
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() |
#18 |
E Pluribus UNIX
|
Pitanje je, tko bi, za ime Kristovo, zelio poluproizvod kao Tuturuntu (ili bilo koji od njegove Lajnuks brace) drzati na desktopu, *placati* za to vjerojatno vise nego Microsoftu i imati u svakom pogledu apsolutno losiji korporacijski SteficaTM operativni sustav od Microsofta u svakom pogledu. Point je u tome da Unix, tj. Linux, uopce nije koncipitan da ga koriste priglupi korisnici za gledanje p0rna ili slicne Windows like rabote. Unix (pa time i Linux) je OS koji je bio namjenjen prvenstveno programerima a putevi kojima je zagazio Linux ne donose mu apsolutno nikakvog dobra...
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
|
kako ne ? pa danas je popularnost ono sto se p(r)odaje ![]()
![]() |
#20 |
Premium
|
@ bubba - ja ga konzumiram (archlinux) kao jedini OS i imam sve sto mi treba, a josh je brzo i slobodno. Ubuntu je druga stvar - oni su sve usrali (i svakom verzijom sve vise gaze u govna) i dosta Debian devel-a negledaju na Ubuntu kao na pozitivnu stvar. (odstupili su previshe od orginalnog koncepta) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ono što Linux treba je da se ljudi prestanu svađat, i napravit zajedno JEDAN linux, koji će valjat. Probao sam ubuntu, fedoru, novell, etc... Igram se s linuxima od Mandrakea još. Koliko god oni bili dobri, nema onaj "feel" da je to operativni sustav. Nešto jedinstveno, nešto kvalitetno. To meni izgleda ko hrpa alpha i beta release paketa koji su nekako pritegnuti zajedno sa duck tapeom, nekako se drže, i "Ajmo ovo proglasit OS-om." Dok god se ja moram zezati sa xorg.conf, ALSA/OSS/Puleaudio, pa Gnome ili KDE ili Blacbox il neka četvrta piz*arija, fućkaš to. Meni se ne da s tim zezati, kamoli nekome kome treba računalo da na njemu radi i točka. Još appovi povezani sa desktop environmentima... Ništa nije povezano, tek u 7.10 ubuntuu iz package managera možeš droppat neki file iz zipa na desktop (van aplikacije)... To je tužno. Kad čovjek pogleda mac kako radi, ovo nije ni do koljena. O tome da za svaki k moram ić u konzolu i sudo-at do preksutra, jer za pol stvari ne postoji GUI, niti ikona na koju klikneš. Citiraj:
Gnome, Tango, centralni repo. EOD. A koji su to originalni koncepti? Da dobiš install cd sa kernelom i ftp klijentom, te da dalje sve skidaš sa repo-a i kompajliraš? Ili da po defaultu dolazi na dvd-u sa 54 window managera, 12 desktop managera, i 3 window decoratora, te za svaki tip programa 72 aplikacije koje rade jednu te istu stvar, od čega su 69 komandolinijske, a za 55 od njih treba skidat dodatne repoe ili prčkat po .conf fileovima? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
dropat neki file iz zipa? (otkad su paketi zipani?) koji ce ti klinac krasni paket? (da ga nekome posaljesh? ako koristi ubuntu i on ga na isti nacin moze dobit, a ako ne koristi koji ce mu klinac?) nemoj molim te o macu. (dva proca, dvje graficke i jedan chipset). Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
procitaj sto sam Ian Murdock kaze o tome stvar je pisana 2005 i neide na bolje ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |