|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
d-link problem
Prijatelj mi ima d-link i adsl od t-com-a no problem je da je potrošnja prometa prebrza. to se već dogodilo jednom mom drugom frendu al je njemu to neko riješio ali nezna kako ,molim pomoć ima običnu lan mrežnu hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ako netko zna, i meni bi trebalo takvo nešto ![]() ne razumijem pitanje. tvoj prijatelj puno surfa ili skida ili što već i kaže da mu je prevelika potrošnja prometa? pa neka manje skida. ne kužim na koju bi si forum drugačije smanjio potrošnju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
za citanje na netu od 10 min uzme 50 mb,a kvaka je u nekoj enkripciji modema al ja nisam siguran jer mislim da je to za bezžičnu vezu a on ima obični lan i d-link modem. ne skida nista ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
lmao lmao |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovdje treba Fleks da strucnim rjecnikom opise navedeno. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
sorry zbog ovakve reakcije. nisam smio biti podrugljiv. enkripcija? da nisi pobrkao kruške i jabuke? enkripcija se odnosi na bežične routere koje ljudi dobiju od t-coma djelomično konfigurirane i moraju si sami podesiti vrstu enkripcije za bežični signal. bilo je puno situacija kada se netko od susjeda nakačio nekome i nabio mu parsto kuna prometa skidajući filmove i slične stvari s interneta, jer si ovaj nije podesio enkripciju (jedini oblik sprečavanja) na wireless routeru. dakle, pošto ovaj tvoj prijatelj nema wireless, ovo se na njega ne odnosi.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
79.645 % sam siguran da se tih "10 minuta citanja" svodi na razne high res slike i youtube pa je onda sve drugo krivo. Ostatak otpada na mogucnost da neki program aktivira auto updater ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
svi ste djelomično u pravu i ti HORZA si dao sad odgovor koji sam tražio. Znam da za wireless treba napraviti enkripciju i to sam napomenuo u svom postu da znam za to ,ali sam možda mislio da sam ipak nešto propustio ili još neznam sve o konekcijama ,pa rekoh ajde da pitam . Nije mi bilo jasno kako ljudima nestaju paketi kad komp uopče nije upaljen. Sad sam došao u kontakt s osobom koja je potvrdila moje nagađanje,a to je da neko od službenika ili ljudi koji imaju uvid u lozinke ili koji ih stvaraju (software-ski) ,kradu lozinke. Prvi slučaj sam imo pred mjesec dana,kad mi se frend žali da je za tri dana potrošio 700 mb i onda sam zamjenio lozinku ,i više nije bilo problema. Sad je to već treći slučaj i 98% sam siguran da je nešt takvo posrijedi . Imam ADSL već 2 godine i znam valjda kako su video datoteke i slike največi poždrljivci paketa (NEX).Tvrdim da nisu paketi nestali gledanjem videa ni skidanjem ,već se neko spojio na komp i na ispisu je bilo da je bio konektan 24 h ,a tip radi 12 h dnevno i sam je kod kuće,te veli da je komp bio ugašen! Kako to objašnjavate ?????? Ipak vam hvala osobito tebi HORZA jer si potvrdio moja nagađanja. Možda i sam T-com ima automatske programe koji se konektaju na tuđe acount-e ,kako bi nešt više zaradili ! Što kažete na ovo ljudi ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Lako je moguce da mu netko tko zna pass stvarno nabija promet, ali vec sam vidio dosta takvih slucajeva u kojima to nije bio slucaj nego se zbog paranoje odmah islo u lov na vjestice. Zadnje izmijenjeno od: nex. 13.04.2008. u 12:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@walbandon - slike veće od 50kb u thumbnail ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
u bridge modu je modem. čudno mi je jer je to već treći put da mi to govore. sam sam se uvjerio u to ,kad sam radio konekciju i nisam uopče bio na net-u već sam samo bio prijavljen,pa disconektan ,pa prijavljen i podešavao sam google,email i sl. a promet se popeo na 38mb. tako da znam da mi ne lažu. poprčkajte po google-u i naći ćete više slučajeva kao ovaj.npr. http://groups.google.com/group/hr.co...f3d53194df8255 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ima svega, bivsi djelatnici tcoma (kojih sad vec ima poprilicno) znaju natukniti da su i sami svasta radili dok su jos bili u mogucnosti ![]() no glupa mi je ideja da mu se netko ide spojiti da bi ukrao 30ak MB. kolega je tako nedavno panicario pa se na kraju ispostavilo da mu je mali za kojeg je mislio da na kompu ne radi nista osim sto se igra skriveni ovisnik o youtubu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
slažem se s tobom GREG ,no još ću jednom detaljno istražiti ! |
![]() |
![]() |
|
|