|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Šaljite snapshootove TV tunera!
Kako je kupovina TV tunera za PC jedna poprilična komplikacija zbog vrlo subjektivnog dojma kvalitete slike TV signala i softvera koju ju daje, pa predlažem da na ovoj temi svatko pošalje neki capture od svog TV tunera, zajedno sa podatcima tog tunera (barem model) kako bi svatko za sebe mogao vidjet koji mu TV tuner odgovara kvalitetom Prilikom slanja trebalo bi reći slijedeće podatke: - model TV tunera - analogni capture - digitalni (DVB-t) capture - HD digitalni (HD DVB-t) capture - softver pomoću kojeg se capture napravio naravno, ako vam tuner ima samo DVB-t prijem, onda postate samo taj capture, a ako je Hybridni onda postate capture od svih signala isto tako, bilo bi najbolje radi interesa testa da capture vršimo svi na nekom našem kanalu, tipa HRT1 (a još bolje, da to bude recimo Dnevnik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
I sve ti pada u vodu kad skužiš da netko s istim tunerom ima puno bolju sliku od tebe iz jednostavnog razloga što ima puno bolji prijem, jer si ti zaklonjen zgradom ili si u nekoj udubini pa ti je antenski signal na 50%... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() Da. Nevidim cilj ove teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
o džizus... 1. ako se radi o DVB signalu, onda jačina signala nema nikakve veze s kvalitetom slike. Zbog toga capture s bilokojeg DVB tunera bi itekako rekao mnogo o tom tuneru 2. ako se radi o analognom signalu, pretpostavljam da korisnik koji ima loš signal će i reć da ima loš signal. Ja npr imam kabelsku i signal mi je uvijek najjači što može bit 3. obožavam ovakve kojimaje prvi post na temu po*rat - kaj vas košta ako imate tuner da okinete snapshot s njime i postate ga tu? Začudili bi se kolika je razlika u kvaliteti slike od tunera do tunera bez obzira na jačinu signala (to znam jer sam posjedovao prek 5 analognih tunera, svi su bili prikapčani na isti izvor slike i razlika kvalitete slike im se razlikovala neopisivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Evo, da razbijem led i čisto da ako neko ima isti tuner, može vidjet kakva je slika na mom: Model: Leadtek WinFast TV2000XP Expert Samo analogni tuner: Signal: Zagreb, Bnet kabelska. Ova linija na sredini ekrana je nastala nedavno zbog micanja antenskog kabela (dug je cca 20m do mog kompa) i nemrem nać di to hebe... Slika je prevelika-stavi u thumbnails. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 01.02.2008. u 22:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Model: Winfast TV2000XP RM analogna, okolica Splita, Barutana, vanjska antena: Software: Winfast PVR2 http://www.imagesforme.com/out.php/i...011558CH11.jpg mod edit: slike ubuduće stavljati kao thumbnail ili obični link. Zadnje izmijenjeno od: Costa. 02.02.2008. u 11:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Analogni tuner: (zeza me utičnica na zidu, promijenit cu i stavit Vimer, pa onda postam jos jednom) PixelView BX1500 http://shrani.si/f/3S/RT/8yUGigv/slika.jpg mod edit: slike ubuduće stavljati kao thumbnail ili obični link. Zadnje izmijenjeno od: Costa. 02.02.2008. u 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Ice Demon, a DVB-t capture? I j el možeš gledat HD signal na Croatelu? Ako da, pliz postaj i taj capture I Ako ti se da, probaj dal ti analogni tuner radis s Dscaler-om - daje bolju sliku neg ijedan drugi softver za analognu TV Zadnje izmijenjeno od: gesaugen. 01.02.2008. u 19:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
kartica- Leadtek WinFast TV2000XP Expert (analogni) signal- MaxTV |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Nazalost, ne primam DVB-T. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Cinergy HT PCI, hibridna kartica (Analog + DVB-T) DVB-T ![]() ![]() Analog ![]() ![]() HD Test Croatel ![]() Što se HD-a tiče, po bojama vidite da mi se codec sprčkao, treba negdje nešta porihtat, ali ja nemam pojma di (ili reinstalacija PowerDVD-a time i codeca njegovog). Uglavnom, inače su normalne boje. Croatel ostali programi - nemam video, samo zvuk (nemam volje isprobavati) Program: TerraTec HomeCinema v5.43 Postavke u njemu: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
AIW X800 (Theater 200) DVB-T : ![]() ![]() ![]() ![]() Analog : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Analogija : ATI MMC 9.08 Setnja po svim verzijama do zadnje. Kao i sa AGP-jkama, starije su mi uvijek stabilnije DVB-T : ProgDVB Jelc ponudio, ujedno i jedini koji mi je potpuno legao. HD : Digao sam ruke od spomenutog. Trenutni setup ima vrlinu stabilnosti. Konstantne stabilnosti. Vrlina koju nemogu (od AGP-a) povezati sa MMC-om. Zato toleriram sliku (analog) koja nije na razini mogucnosti koje tuner moze dati. DVB-T je u redu, ali isto, samo vrlo dobro prema onome sto sam dobivao u prijasnjim instalacijama. Kako ima tek svrhu pozadinskog ugodjaja, ne trazim trenutno vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#21 |
Super Moderators
|
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#23 |
Super Moderators
|
Jaka muda-slikice...koje ovise o softu, signalu...ko da možeš prek toga dobit objektivan info o nekoj kartici... Uglavnom-probao sam sve kaj se nudi i DVBViewer mi je apsolutno najbolji. Najbolja kvaliteta slike (čak i kod lošijeg signala) a radi i najmanje problema kod gledanja HD materijala.
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
8-bit Gen.
|
Nikako. Odnosno, isti program samo PRO verzija, ona ti daje tu mogucnost. Besplatna koju trenutno imam, samo pokazuje mogucnost ali nema gledanja. Pro verziju sam digao i probao. Sve je u sustini identicno sa nesto malo vise opcija. Ali kako sam dobivao samo ton bez slike a stabilnost analogije i DVB-T-a mi je bila primarna....odustao sam za sad od HD-a. Digni pro verziju ako hozes HD gledati. Jednostavno mi nije jasno da ovakav freeware program moze imati ovako sofisticirano sucelje. Fenomenalno sucelje ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Super Moderators
|
Mislim da za ProgDVB treba skinut plug-in za HD (nisam ziher)
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Skinuo sam ja codec za HD od Elecarda baš za ProgDVB, ali to nije to. Moram priznati da sam previdio da se PRO verzija ProgDVB-a može skinuti, mislio sam da se plaća, a plaća se samo codec. Isprobat ću pa javim... Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Par NOOB-ovskih pitanja..... ![]() Kako napravite snapshot ekrana sa slikom softvera za TV? Koliko se sjećam to ima veze sa prikazom u overlayu ali nemogu to nikako isključiti. Ja sa npr PrtScr ili Alt+PrtScr dobijem crnu sliku di bi trebala biti slika sa telke. Kako u DVBVieweru dobiti snapshot? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Bas se pitah gdje mi je Kvarnerski TuneRista ![]() Da budem iskren, vec dugo o tome ne mislim. Na AIW masini sam vec odavno shvatio da nakon sto MMC legne - nijednoj aplikaciji vise nije nevidljiv. Mada ima berzbroj modernih capture aplikacija i dalje najvise volim odziv i sucelje PSP 3.12-32. Na drugima pak, opet nemam problema a koristim samo CCCP. Nisam siguran imade li interni? Ne svidja mi se taj program. Ali cudim se da DVBV Ambasador Jelc, nije se javio sa solucijom za Viewer. Pa nitko ga bolje ne poznaje od njega ![]() , |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|