|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Logitech x-540 i subwoofer
Pozdrav, evo uzeo sam doticne zvucnike i sad mi je nekako cudno priviknut se na to da mi sub reagira sa prakticki svakim zvukom / kanalom. znaci ja odem u realtek cp i stisnem onaj test npr da se cuje zvuk na npr ljevom kanalu, ali onda rade ljevi kanal i sub. kad stisnem da sub svira, svira sub i cuje se i visokotonac sto mi inace nije ni na jednim zvucnicima bilo. jel to normalno? //sniperwolf za vulcana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ne, to ti nije normalno, i trebalo bi ti se svaki kanal posebno čut i naravno sub posebno. Provjeri dal je sve dobro spojeno, a ako je pogledaj u control panelu jel ti stavljeno na 5.1.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Sve je dobro spojeno,po boji,po svemu,u control panelu mi je od prije na 5.1,jer sam imao neke takve zvucnike.Nemam pojma sta da mislim.Kad pojacam zvucnike a kad ne svira muzika,znaci kad nema nikakvog zvuka,sub pocne proizvodit dubok neprekidan zvuk. ![]() Kada mi je sve pogaseno,kad sam na desktopu i pojacam zvucnike sub pocne grmit sam od sebe neki tupi zvuk.Dali da ih nosim mijenjat u vemil ili je mozda u necem caka.Sve je spojeno kako treba. Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 27.02.2008. u 15:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
mislim da ti se te boje ne poklapaju s bojama na izlazima od zvucne. Prvo spoji zeleni od zvucnika u zeleni izlaz od zvucne i klikni "test" koji vec imas za 5,1 zvuk, trebalo bi se cut samo prednji lijevi i desni, zatim spoji, crni kabel od sistema u narancasti od zvucne, opet test, sada bi ti trebali raditi prednji i straznji. i na kraju spoji narancasti od sistema u crni od zvucne. Takav sam ja imao "problem" kod svog sistema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Sve sam probao,sub jednostavno radi stalno.Na svakom testu na svakom kanalu,a kad ga pojacam probije mi bubnjice taj tupi zvuk basa. Iskljucio sam sve osim prednjih zvucnika,namjestio zvuk na 2 ch speaker i opet mi se cuje sub.A poiskapcao sam sve kabele iz zvucne i zvucnika osim tih za prednji kanal. ![]() Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 03.03.2008. u 13:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Sub svira uvjek nizi dio frekvencija koje dolaze na prednje kanale (a strmina reza ovisi o tome kako je postelano u samom pojacalu unutar suba). Koju zvucnu imas? Pokusaj cut isti sistem kod nekog drugog, ili u ducanu, pa usporedi. Problem je kod tih malih subova sto obicno sviraju i vise tonove recimo do 200hz, i takav zvuk je lakse locirati pa se zato i cuje da ti zvuk dolazi iz suba. Pravi subovi u praksi nebi smjeli svirati iznad 80Hz, jer iznad sviraju sateliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Sta, nemaju ti sistemi za stelanje pojacanja suba na samom zvucniku? Mozda je podeseno da ti se salju vise frekvencije na sub, kao sto kaze crni. Znam da je bilo toga za podesiti u kx driverima za creative zvucne. Ako si probao sve kombinacije, reinstalirao razne verzije drivera, vrati zvucnike i trazi druge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Imam integriranu zvucnu od realtakea.Imao sam prije ovih zvucnika isto 5.1 zvucnike i nikad mi se to nije dogadalo sa njima.Nikad mi se nije dogodilo da kad testiram neki od zvucnika da mi i sub se cuje uz njega. Ali sta me puno vise brine je taj zvuk koji se pojavi kad pojacam zvucnike,sub proizvodi taj neprekidni zvuk,koji se cuje kao brodska sirena,samo sta je neprekidan.I pojavljuje se i kad nista nije upaljeno sta bi proizvodilo zvuk. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
user na kvadrat
Datum registracije: Feb 2007
|
probija ti neki otpor.... uglavnom mjenjaj ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
Hvala decki,sutra ih nosim u Vemil nakon posla.Pa javim sta kazu. Danas su rekli da ih donesem da ih testiraju pa ako treba da ih servisiraju,na to sam im rekao da sam dao pare za nove zvucnike,da necu servisirane,pa cemo vidjet. Ljudi ,rjeseno.Banalna sitnica je to uzrokovala.Bio je ukopcan mikrofon,i bio namjesten da producira zvuk na zvucnike.Zato se to desavalo.Stvarno se nisam toga mogao sjetit.Sjetio se susjed Sniperwolf. ![]() Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 04.03.2008. u 19:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|