|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Konfa do 6K
Ljudi bok. Nadam se da nije problem sto postavljam slicno pitanje kao prethodnih par forumasa ![]() Dakle, zanima me komp vecinom za igranje (ali ne mora biti za bas najnabrijanije igre) za ostale stvari koje trebam dobar mi je i stari. Trebam samo kantu, ne i periferiju. Vidim da cesto predlazete ATi kartice. Meni su draze nVidija, ali ako inzistirate, poslusat cu majstore. Takodr zelio bi da ima neku dugotrajnost, uvjetno receno s obzirom na situaciju. Ako moze i pokoje pojasnjenje izbora, bilo bi fantasticno. Jer me zbunjuju sve te kratice (neke komponente nazivno imju vece mogucnosti, a onda ih presisa komponenta sa puno skromnijim brojkama) I zadnje, ali ne i manje vazno - moze i jeftinije od 6K (lai ipak zelim zvjerku) ![]() Unaprijed hvala i lp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
sve iz adm-a Gigabyte p35-ds3r 697,04 - ploča vrlo dobrih mogućnosti itd...ima sve što čovjek treba osim FW-a... Intel E4500 760.07 - proc srednje klase...ak ga klokaš dobiš čudovište...:P 2x 1gb kingmax mars 800mhz 270.22 - best buy rami po meni... asus 8800gts 512mb 2468.91 - nemam svoje mišljenje o kartici al testovi izgledaju super... Seagate st3250410as 445.95 - mnogo hvaljen brz i tih disk solidnog kapaciteta... Corsair vx450 499.76 - napajanje koje je u ''većini'' kompova s foruma... Coolermaster centurion5 436.40 - kučište dobrog proizvođaća... i ostane cca 420 kuna za przu i neki kulerčić za proc...preporuka je Samsung sh-s203d iz hgspota , a za kuler neznam... ak se neko neslaze u svezi grafičke nek da savjet za drugu...gledam testove i vidim kolko je ova zapravo bolja od prosle 8800gts... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Prijedlog AMD:______________________________________________ Procesor: Athlon64 5000+ Black Edition, sck. AM2 - 710 kn (Links) Cooler za procesor: Freezer64 Pro - 176 kn (Links) Matična:
Grafička:
Napajanje:
Ukupno: 4.446 / 5.200 kn.....sve iz različitih dućana Prijedlog INTEL:_____________________________________________ Procesor: Intel E4500, sck. 775 - 760 kn (Acquisitum Magnum) Matična: Abit IP35-E, sck. 775 - 702 kn (Links) Memorija: 2x1GB GoodRAM DDR800 - 268 kn (Ve-mil) Grafička:
Napajanje:
Ukupno: 4.477 / 5.221 kn.....sve iz različitih dućana |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
8200 ili 8400-iako je i 4500 dovoljan za igre ipak mislim da su ovo best buy procovi,500GB Samsung,Abit IP35-E ili Gigabyte P35-DS3R,CoolerMaster 690-mozes uet i neko drugo,stvar ukusa,Corsair vx450,Gigabyte 8800GT 512,2x 1gb kingmax 800mhz,LG GSA-H55, Black.ova te konfa izade oko 5900 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
|
E4500 je po tvojem mišljenju dovoljan, ali E8200 i E8400 predstavljaju best-buy? Na koju foru procesori od 1.100 - 1.200 kn predstavljaju best-buy u budžetu od 6.000 kn s tendencijom prema jeftinijem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
|
Glavne razlike su u proizvodnim procesima u kojima su načinjeni spomenuti procesori. 65nm za E4500 i 45nm za E8000 modele. Manji proizvodni proces sa sobom donosi, manju potrošnju i zagrijavanje, te mogućnost postizanja viših radnih taktova, naravno uz vrlo lijepu cijenu. E8000 se na ovim prostorima ne preporučuje zbog manje potrošnje i zagrijavanja, već zbog i samo zbog clockanja. Niko ne mari da ti procesori trenutačno ne vrijede tih novaca, iskreno nikoga to i ne zanima. Još manje ih zanima to da su ti procesori do kraja ove godine u potpunosti zamijenjeni s novom i daleko boljom Nehalem arhitekturom. Sve u svemu oni koji misle da su clockeri, misle da su svi poput njih i da svima treba E8000 model, pa se to fino preporučuje po forumu iz dana u dan. Ono kaj je u trendu valja bez obzira na cijenu, a sve ostalo je šrot. Cijena nema ništ s tim. Jedan Phenom 9500 je za ~1.300 kn daleko bolji izbor od bilo kojeg E8000 modela, ali on se ne clocka prek 4.5GHz i nikome nije zanimljiv. Nadalje masa ljudi pošto-poto mijenja sve kad vide da dolaze novi modeli, tak da preporučivati nekome quad za svega par mjeseci rada - nema smisla. Onda još tu imaš pro i emo ekipi koja misli da s dva diska u RAIDu i quadom nema tog video materijala kojeg oni neće obraditi i eto ti veselja. Uglavnom na ovim prostorima su rijetki oni kojima quad treba ili oni kojima ne treba baš tolko, ali bi ga koristili u periodu od 3 do 5 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
McG sorry ako gnjavim, ali nisam bas na svom terenu. dakle ostajes pri E4500 za moju namjenu (igranje i ponesto). mislim kad lova ne bi bila tako bitan faktor - dobijem li nesto bitno ako uzmem E8xxx? I ovo su maticne sa Intel chpsetom? zasto ne nVidija chipset (netko tko se kao kuzi kaze da uzmem obavezno nvidijin chipset). BTW imam Witcher, svida mi se ali trza na mom (P4 Prescot, Intel865PERL, Gainward N6600 GT 128 RAM, 1 Gb RAM) i zelja da igram tu igru kako spade me je najvise nagnala da razmisljam o novom kompu. (ok znam, idiotski da zbog igre kupujem novi komp ![]() Eh da, i nisam bas nesto potkozen da bi clockao komp i sumnjam da cu se samostalno upustiti u tu avanturu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
-------
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Imam jos dva pitanja? 1. pojsanis mi malo razliku izmedu prelozenih grafickih kartica 2. Koliko god si mi pomogao (i puno hvala za to) jos me sad muci izbor koji si mi ostavio. Uzeo bih Intel opciju, molim te svedi ju na po jednu komponentu kao da kupujes sebi. Mislim da li stedit 300,00 kn na HDD ili 500 Gb ipak pametnije i tako to. Puno hvala Sto mislis o ovom kucistu? http://www.nzxt.com/products/hush/ mislim svida mi se izgledom, pa ako valja uzeo bi ga. Zadnje izmijenjeno od: McG. 23.02.2008. u 17:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
8800GT je brža od 3850, ali 3850 daje boji omjer uloženo/dobiveno, a da ne govorimo o tome da se 3850 da naklokat da bude skoro jednaka skupljoj 3870. U tom slučaju, razlika u performansama ne opravdava razliku u cijeni.
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
da se ja nalazim na tvom mjestu 8800GT ako se namjeravas igrat i bolji su driveri koliko ljudi pricaju ati ponovo brljavi po driverima... sad je bolje otom potom makar sam vec zagovornik 3870 al dobro ako se stvarno namjeravas samo igrat na kompu onda si uzmi 8800GT ![]() Po pitanju harda sam si moras odredit koliko ti je potrebno nekome je 320 cist okey dok drugome ni 3Tb ne bi bilo dosta. Makar ja mislim da je bolje uzet 500gb diska i onda si miran. Eto toliko od mene.. Ti sam moras povuc neke granice sto ti treba koliko novaca si spreman ulozit i koliko ti je to bitno da to traje neko vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
-------
|
Znaš i sam da ljudi pričaju sve i svašta. Driveri od obje firme su daleko od oličenja savršenstva, ali nisu ni tolko loši da se sustavno za jednu ili drugu firmu priča da im driveri ne valjaju. Sve ovisi o kojoj verziji drivera je riječ i za koje modele kartica su namijenjeni. Ima na nVidia i ATi podforumu 101 temu o novim driverima, problemima, rješenjima, mišljenjima i iskustvima, pa lako pogleda o čemu se radi. Samo nek fino isfiltrira one bisere koje se žale na drivere i seru po nVidiji ili ATi-u zato jer dobivaju 200 3DMark bodova manje od susjeda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Evo me opet:)
Kako mislim slijedeci tjedan kupiti komp - trebam finetuning. Za sad do izgleda ovako uz poneko pitanje: Procesor: Intel E4500, sck. 775 - a mogao bi se nategnuti do E6750, ima li smisla? Matična: Abit IP35-E, sck. 775 Memorija: 2x1GB GoodRAM DDR800 zasto ne kingmax? Grafička:
Napajanje:
Eto, molim jos malo strpljenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
-------
|
IMHO nema smisla, ali tvoji su novci. Jako sličan, tj. podjednak overclock potencijal, a kaj se tiče tvorničkih taktova totalno ti je svejedno koju memoriju od te dvije kupiš. Oba su i više nego dosta, pa i za buduće nadogradnje. Kupi ono koje ti više odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
cm690 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Pa navedeni CM 690RC ti ima usb gore na na vrhu: http://www.hardwarezone.com.au/img/d...2336/Ports.jpg http://www.coolermaster.nl/share/cm690-1.jpg
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Fakat. Na nekim slikama ima , a na nekim ne. Odlucio sam poslusati McG-a, ali frend koji radi kao serviser u jednoj veleprodaji hardwera kaze (pa bi mozda HDD promjenio): Procesor: Intel E4500, sck. 775 - 760 kn (Acquisitum Magnum) za igranje sasvim dovoljan 100% Matična: Abit IP35-E, sck. 775 - 702 kn (Links) nude se po istoj cijeni i Intelove ploče sa istim chipsetom kojima više vjerujem Memorija: 2x1GB GoodRAM DDR800 - 268 kn (Ve-mil)probaj u www.nitel.hr ubosti Transcend memoriju Grafička:
(meni je TEAC zakon) Napajanje:
![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 25.02.2008. u 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
-------
|
Kaj ja mislim o tom disku? Skuplji je ~100 kn od WDovih 500GB-nih AAKS modela. Dok ovo Raid Edition, tebi, meni i ostalim prosječnim korisnicima ne znači ama baš ništ u pogledu nekih bijesnih performansi ili nečeg destoga važnog samo onima koji pate na razne oznake ne bi li se osjećali posebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Ma taj frend, serviser, tvrdi da mu se nikad nijedan WD nije vratio na popravak, a da ne pozna Samsung HDD-e pa sam zato mislio mjenjat. Vjerojatno sad necu. Valjda si tako dobro slozio konfu, kad ni Elvis, Razor i drugi je ne komentiraju ![]() Hvala ti puno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
-------
|
Stavil sam Samsung zato jer mi je tak došlo, a i ovak je u mojim postovima previše toga, tak da nema potrebe dodatno komplicirati. Moreš ti kupiti bilo koji disk od 500GB, ne mora to biti striktno Samsung jer sam ja to napisal. Pogledaj koji 500GB disk između Samsunga, WDa, Hitachia ili Seagatea (Maxtor nem navel, jer bude iz toga krenula rasprava od dvije-tri stranice, a nema smisla) je najjeftiniji i koji od tih je dostupan u dućanu/dućanima u kojima namjeravaš kupiti. Još dodatno moreš na podforumu za diskove pogledati detaljnije za svakog proizvođača, tak da lakše izabereš nekog favorita i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Samo da javim
Samo da javim ![]() konfa je doma i leti ko' luda. Hvala McG ![]() Mrvu se cuje napajanje (CoolerMaster 430W) ili fan, ali dosta manje nego komp prije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|