|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Složio komp misljenja dobrodosla a imam i pitanje :)
Komp je ovaj,ne da mi se vise cekat...: CPU:Intel core 2 quad Q6600 MBO:Gigabyte P35-DS3 Hard:caviar 320GB Kučište:Antec P182 EU Memorija:Kingmax MARS 2x1 GB Cooler:thermaltake big type vx Napajanje:Corsair 450w Pitanja koja imam su ova:1.Dal je komp dobar ![]() 2.Jel dobra maticna za kasnije kloknut nesto i tako....opcenito... 3.Zanima me koju graficku uzet,a na to pitanje se nadovezuje pokretanje Crysis na Visti very high 1440x900 2xAA da li je to moguce s nekom grafickom koja ne smije prelazit 2000 kuna??! (Ovo mi je najbitnije pitanje) Ne da mi se cekati novu graficku nove procesore jer tako nikad necu kupit komp a evo kad ga vec uzimam nadam se da cu moci s njim pokrenut crysis u gore navedenim zeljama....Ako netko moze odvrtit bench na ovakvim slicnim konfiguracijama ja bih bio vrlo sretan ![]() Konfa ce biti iz ADM-a s grafom to bi trebalo biti negdje tocno oko 7000 kuna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
1. dobar je i za igranje i za naprednu upotrebu 2. gigabaytove p35 maticne su opcenito na glasu kao izvrsne jeftine maticne koje daju dobre OC rezultate 3. niti jedna graficka danasnjice ne moze pokrenuti crysis na visti (koristeci dx10 path) sa very high detaljima bez stekanja (pogotovo sa AA) do 2000kn najbolja graficka je 8800GT, s njom ces moci igrati crysis na visti (koristeci dx9 path) u high detaljima gotovo cijelu igru bez stekanja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
|
od novih kartica jedino bi trebala biti za mjesec-dva nvidia 9xxx serija ali od tih kartica znaju se priblizni datumi izlaska samo slabije 9600 verzije i mislim 9800gx2 (koja ce sigurno kostati preko 4000kn) nemas sta cekati od novih grafickih kartica kod ATIa do 2000kn najjaca je 3870 a kod nvidije 8800GT 3870 ima vise podrzanih tehnologija i puno bolje hladjenje, dok je 8800GT za 10-15% jaca u igrama |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
IMHO, bolje bi bilo staviti jednog e8400 jer će igre više profitirati od bržeg proca... a četiri jezgre igre ne znaju baš iskoristiti... a i njega se lakše clocka nego quada... naravno, ako ne koristiš neke specifične aplikacije koje znaju iskoristiti sve... ali razmisli o 4 gb rama... nije skup, a bez obzira na to što ti OS (osim ako ne voziš vistu64bit) neće znati prepoznati više od 3.2 - 3.5, isplati se... pogotovo za igre velika je razlika između 2 i 3.5 gb rama... i onda se swap file puno manje koristi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
In the ghetto
|
Ja bi samo HDD zamjenil za samsunga istog kapaciteta
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
kao prvo crysis nije mjerilo u opce za graficke kartice okreni se drugim igrama koje su bolje optimizirane i bolje napravljene mislim svi spominjete famozni crysis zasto niko ne kaze world in conflict ili company of heroes opossing fronts koji su po mojoj procjeni jos zahtjevniji od fucking crysisa.... a bolje su sredeni..... tj 8800GTS 512 ga moze vrtit.... imas hrpu igara koje rade normalno a isto su zahtjevne danas i teze se vrte na racunalima! po pitanju racunala dobro si izbalansirao sve makar ako se mislis igrat uzmi si bolje e8400 bolji je za igre quad ti je sporiji u igrama itd.. jedino znaci nesto u multitaskingu i obradi videa graficka mislim da je 3870 odlicna kartica i da sad kupujem komp sigurno bi ju uzeo... jeftina a dobra !! dx10.1 podrzava hd obradu itd.. super stvar! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
In the ghetto
|
Ja sam vec odustal od objasnjavanja zasto da ili ne quada uzimati, a bogme i ti si imal svojih disertacija. Kaj ti nije vec dosta uvjeravanja kad ocito tu nema pomoci. Pusti ga neku kupi kaj si je zamislil :-)
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
ja imam 3870 i vjerojatno bih odabrao 8800GT da ponovno kupujem komp, cisto zbog drivera (osim ako nvidia ne pravi isto lose drivere, onda mi svejedno) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
In the ghetto
|
Po vlastitom iskustvu i po drugima koji imaju 8800Gt stvarno rijetki (mozda oni kaj nemaju pojma ili su prvi put kupili komp i slazeju nekaj sami) su se zalili na drivere.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Neka vide da nas ima...
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
E,ljudi fala na odgovorima,sad kaj ja imam rec na sve ovo je ovo ![]() Crysis nisam igro jer ga logicno ne mogu ni igrat,e sad uzimam komp po njemu jer bih ga htio igrat po svojim zeljama a ne zato jer je mjerilo za igre (a svi znamo da nije).... Dalje,vista 64 bit ce biti gore dodatne rame mozda i uzmem tako da to nije problem ,a sto se tice quada nemora biti quad moze i onaj 2 duo koji je kolega naveo kao dobra zamjena samo me zanima kad kloknem jednog i drugog koja je isplativija kupnja dugorocno (a onako na 3-4 godine).. Komp je za igranje i to je to....i jos me zanim iz adm koja bi graficka bila najbolja kupnja ne patim na 10.1 dx zato kaj bum kad to krene kupil novu grafu a mene sad zanima iz adm-najjaca za 2000 kuna i najisplativija (garancija i tako...bundle me ne zanima)....i preferiram nvidia jednostavno jer vec 8 godina imam ati i mrzim njihove drivere 4 graficke i stalno problemi (ne pitajte ![]() ![]() e da mali edit: uzet cu antecovo kuciste i ocu da bude tiho a ove 8800gt koje preferiram su preglasne jel bi bilo bolje po performansama i buci i temperaturi bolje da uzmem GTS 512 mb pa jos malo nadoplatim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
pa gle, mojem 8800gt se vent vrti na 45% i jedino mozes cuti zrak kako struji.. i to ako obracas paznju bas na to, inace tesko da bi ga cuo.. a temp. su hvala bogu dosta manje i u idle i load naspram kad se vrtio na 29%(po def.) imam ok provjetreno kuciste, jos od kad sam stavio da mi vent piri po ramima, snizila se i temp grafulje za 1-2 stupnja.. idle je 40,41, load je max 70.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Cuj kupis jeftiniji proc uzmes si 512 DDR 8800GTS i ko bog... ako ti je bitno za igranje cak mislim da je to bolje a sad po pitanju isplativosti otom potom..... q6600 dignes na cca 3.0 na defaltnom naponu dok 8400 ako se ne varam ide do 4.0 bez vecih muka ![]() ![]() btw nisam znao da ati ima ukenjane drivere bas toliko vec godinama sam na nvidi ![]() Crysis nije igra koja je tolikoo dobra da se kupuje komp radi nje vjeruj mi... bioshock je 10 puta bolji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
CPU:Intel core 2 duo 8400 MBO:Gigabyte P35-DS3 Hard:caviar 320GB Kučište:Antec P182 EU Memorija:Kingmax MARS 2x1 GB Cooler:thermaltake big type vx Napajanje:Corsair 450w GPU:Gigabyte 8800 GTS 512MB Evo ljudi ovo cu zeti (cim dodju dijelovi u adm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Uzmi samsunga serije T166.Imas ga i u ADM-u.Svi ga preporucuju. Daj mi reci sta ti kazu ovi iz ADM-a. Kad dolaze komponenete tj. proc??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
hard cu zamijenit,a sto se tice kucista i procesora i graficke kazu kako trenutno nemaju nista i neznaju kada ce doci....neohrabrivo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|