|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
HDD - particije??
HDD imam od 320 gb i kad sam install win prikaze samo 130gb i ja stavim SP2 i onda prikaze cijeli disk tj. pun kapacitet i ja slozim 3 particije prebacim mjuzu i onda sam ponovno install win i onda opet je prikazo samo 130 gb i kad sam ponovno SP2 stavio moro sam ponovno particije pravit i podatke izgubio sve! Sad mi nije jasno tako kad hocu win nanovo install necu valjda svaki put izgubit particije i sve podatke?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ne, vjerojatno si obrisao druge dvije particije prilikom instalacije windowsa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Iskreno da kazem ne sjecam se vise kako je bilo znam da sam krenio ponovno instalirat win i da je opet prikazo smao 130gb i onda sam obriso sve particije i pononvo napravio a sad mene zanima kad budem ponovno instaliro win particije necu dirat al kako kad mi prikaze smao 130gb i kad instaliram SP2 onda prikaze ostali dio i trazi da se kreira particija i moras formatirat e to me brine?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Zato jer Windowsi XP SP1 nemaju podršku za 48bit LBA i ne vidi diskove vece od 137Gb.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Joga Bonito, to što ti se događa je normalno. Već sam negdje napisao da uključivanjem/isključivanjem 48-bitne LBA podrške može doći do gubitka podataka kao što se dogodilo kod tebe. Odluči se za nešto i na tome ostani. Ne možeš sad instalirati Windowse s podrškom za 28-bitni LBA pa onda SP-om aktivirati 48-bitni i onda se opet vraćati na 28-bitni. Ne ide to tako... Pretpostavljam da želiš vidjeti puni kapacitet diska (nisi valjda lud baciti 200 GB u smeće) tako da od same instalacije moraš imati integriran barem SP1, ali preporučam SP2. Ako ne integriraš neki SP, i dalje ćeš imate iste probleme.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ne ne domy kuzim ja to da win nema podrsku za to to znam nije problem u tome ja instaliram SP i onda vidim puni kapacitet i sve ok nego pitanje je šta kad budem ponovnoinstaliro win vidit ce se samo 130gb i stavim SP i onda vidim puni disk i moram nanovo particije formatirat i pritom izgubim podatke sve to me zanima?? Kako kad ponovno instaliram Win dali cu onda svaki put izgubit podatke to me zanima kako da rijesim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Rješenje 1 - neka prva particija bude primary i nek bude manja od 137GB... Rješenje 2 - slipstremati SP2 na CD od windowsa i tako rješit problem... Rješenje 3 - Acronis True Image/Ghost...
![]() |
#8 |
Premium
|
1.) Pa zar nije prva particija primary uvijek kad instaliram?? 2.) kako to mogu napraviti znaci cim instaliram win da imam SP2??mislim da imam win sa integriranim SP 1 Meni je problem to kad instaliram win izgubim podatke jer se hdd vidi samo 137gb i instaliram SP i onda prikaze puni kapacitet i onda moram formatirat te druge particije i tu sve izgubim! Kako drugi to rijese koji imaju veci disk znaci pri ponovnoj instalaciji da se ne izgubi sadrzaj cijelog diska, tj. da se prikaze disk u punom kapacitetu (to se instalira SP) a da ostanu svi podaci koji su bili?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
A kaj ja znam na koju ti particiju instaliraš windowse? ![]() Citiraj:
![]() Mi to rješimo tako da imam CDe sa SP integriranim na njemu, imašsticky, imaš google i nađđi kako se to radi, nije teško, ako si poduzetniji imaš nlite za XPe i vlite za vistu...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|