Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.02.2008., 16:03   #1
S.W.A.T.
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Question Server host za cod2

evo ovako...nisam siguran dali ovdi ide ova tema...ako ne ide molim moda da je prebaci u forum di ide

uglavnom...molim vas pc eksperte da mi pomognu...

planiram kupiti server za igranje jedne igrice (cod2 da budem precizan)
iznajmit cu ga ovdje http://www.fpsgameservers.com/call-o...-2-servers.php
e sad..zanima me...posto sam amater u vezi svega toga...
kako se sa tim upravlja???dali ja moram imati poseban program ili kako to sve ide???kako se uopce sa tim upravlja???kakvo znanje je potrebno za upravljati sa tim???
jer to ce mi biti prvi server pa neznam ama bas nista...
ako neko ima iskustva sa serverima za neke igrice (po mogucnosto cod2) neka mi javi...
S.W.A.T. je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2008., 16:40   #2
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Bok,

Ovako,što se igranja tiče,svi žele igrati na serverima sa minimalnim pingom,pošto su ovi serveri bazirani u Americi,pingovi će vam biti previsoki,pa nemoj uzimati te.Radije se odluči za servere iz Njemačke ili Nizozemske,tamo ćeš imati pingove prosječne za naše standarde (~50ms). Moj savjeti su da pogledaš :

Game-hosting.com (serveri u Njemačkoj i Nizozemskoj,skupi i kvalitetni)
Teamplay.de (serveri u njemačkoj,zlatna sredina,nisu skupi a nisu loši)
Nitrado.de ( isto ko gorenavedeni )
VeryGames.de ( isto ko gorenavedeni )
Lowpings ( isto ko gorenavedeni )

Ako uzmeš bilo koji od ovih nečeš fulati što se tiće pingova.

Upravljanje serverom se svodi pomoću Admin panel-a i FTP-a samog servera.
Admin panel je upravljačka ploča,gdje imaš naredbe za pokretanje servera,gašenje,restart i slično,mjenjanje moda i verzije igre itd,te kod nekih (teamplay.de,imao sam prilike koristit) čak i mjenjanje kompletnih configa servera i Punkbustera.

Koristio sam sve admin panele osim nitrada i Gamehostinga,i teamplay ima definitivno najjači adminpanel.

Zatim je tu FTP pristup,to je "obična instalacija igre" na njihovom serveru,znači identična stvar kako je ti imaš doma na računalu,samo što zna biti okrnjena (ostave se stvari potrebne za server). Isto tako,postoje 2 verzije servera,Windows i Linux based serveri.

Tu mjenjaš ili direktno editiraš serverske postavke i postavke Punkbustera (.cfg fileove), te modove igre i sl.

Upravljanje serverom usred igre se vrši preko RCON passworda (remote console),znači upisivanjem raznih komandi u konzolu tvoje igre dok si spojen na svoj server.

POPIS VEĆINI KOMANDI ZA RCON

Možeš također koristiti i neki od programa,google će ti naći neke.No jednostavnije je preko konzole.

Znači upišeš svoj RCON password u konzolu,te pišeš naredbe.
PRIMJER:

/rcon login sarma (pretpostavimo da je sarma RCON password na serveru,odreduješ u server configu ili u admin panelu)
/rcon map mp_carentan (da bi pozvao recimo mapu carentan)

Eto to je onako banalno rečeno,ako još šta zatreba PM-aj ili nadopuni u temu,upravljanje serverom je jednostavno,samo proučavaj i brzo ces sve shvatiti sam,potrebno je malo znanja engleskog jezika i prepoznavanje jednostavnih naredbi.

Sretno
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2008., 19:23   #3
S.W.A.T.
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
Bok,

Ovako,što se igranja tiče,svi žele igrati na serverima sa minimalnim pingom,pošto su ovi serveri bazirani u Americi,pingovi će vam biti previsoki,pa nemoj uzimati te.Radije se odluči za servere iz Njemačke ili Nizozemske,tamo ćeš imati pingove prosječne za naše standarde (~50ms). Moj savjeti su da pogledaš :

Game-hosting.com (serveri u Njemačkoj i Nizozemskoj,skupi i kvalitetni)
Teamplay.de (serveri u njemačkoj,zlatna sredina,nisu skupi a nisu loši)
Nitrado.de ( isto ko gorenavedeni )
VeryGames.de ( isto ko gorenavedeni )
Lowpings ( isto ko gorenavedeni )

Ako uzmeš bilo koji od ovih nečeš fulati što se tiće pingova.

Upravljanje serverom se svodi pomoću Admin panel-a i FTP-a samog servera.
Admin panel je upravljačka ploča,gdje imaš naredbe za pokretanje servera,gašenje,restart i slično,mjenjanje moda i verzije igre itd,te kod nekih (teamplay.de,imao sam prilike koristit) čak i mjenjanje kompletnih configa servera i Punkbustera.

Koristio sam sve admin panele osim nitrada i Gamehostinga,i teamplay ima definitivno najjači adminpanel.

Zatim je tu FTP pristup,to je "obična instalacija igre" na njihovom serveru,znači identična stvar kako je ti imaš doma na računalu,samo što zna biti okrnjena (ostave se stvari potrebne za server). Isto tako,postoje 2 verzije servera,Windows i Linux based serveri.

Tu mjenjaš ili direktno editiraš serverske postavke i postavke Punkbustera (.cfg fileove), te modove igre i sl.

Upravljanje serverom usred igre se vrši preko RCON passworda (remote console),znači upisivanjem raznih komandi u konzolu tvoje igre dok si spojen na svoj server.

POPIS VEĆINI KOMANDI ZA RCON

Možeš također koristiti i neki od programa,google će ti naći neke.No jednostavnije je preko konzole.

Znači upišeš svoj RCON password u konzolu,te pišeš naredbe.
PRIMJER:

/rcon login sarma (pretpostavimo da je sarma RCON password na serveru,odreduješ u server configu ili u admin panelu)
/rcon map mp_carentan (da bi pozvao recimo mapu carentan)

Eto to je onako banalno rečeno,ako još šta zatreba PM-aj ili nadopuni u temu,upravljanje serverom je jednostavno,samo proučavaj i brzo ces sve shvatiti sam,potrebno je malo znanja engleskog jezika i prepoznavanje jednostavnih naredbi.

Sretno
hvala ti puno...puno si od pomoci...no imam jos jedno pitanje...tj daj mi objasni sta je to FPS i kad kupim server za igru dali sta moram ja nadopunjavati???
i koja je razlika izmedu linux i windows servera???znam tj. cuo sam da su linux bolji ali zasto???

Staro 26.02.2008., 19:53   #4
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
FPS?
Bojim se da ne razumijem

A što se linux vs win tice,Linuxi su stabilniji,pa je i računalo na kojem se server vrti stabilnije,pa su pouzdaniji.
Staro 26.02.2008., 20:02   #5
S.W.A.T.
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
FPS?
Bojim se da ne razumijem

A što se linux vs win tice,Linuxi su stabilniji,pa je i računalo na kojem se server vrti stabilnije,pa su pouzdaniji.
ima jedan bed...ne razumijem nejmacki NISTA!!!!

a ovaj teamplay.de mi se svida kolko razumijem...al neznam sta sve nudi itd...jer pola ne razumijem...al cijene su mi ok...tako da sad iden nac nekog frenda koj kuzi njemacki...

uglavnom...pogledaj pm
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno