|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Koja zvučna ???
Ljudi sorry na ovome pitanju koje je postavljeno n-ti puta no nemam vremena istraživati i pregledavati stare teme niti išta znam razliku između tih x-fi, integrirana na matičnoj, teratec i njima sličnima, no uglavnom namjena bi bila za igre i muziku znači kombinacija i jedno i drugo do nekih 300-350kn, (PCI običan/klasični) poželjno da i navedete di se može ta zvučna kupiti u ZG. za zvučnike Logitech x530 koje imam ja i frendu koji ima one Genius SW-HF5.1 5000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Kao prvo Creative je praktički jedini izbor (makar oni uglavnom smrde). CMI, Teac, Terratec mi ne djeluju interesantno, nemam nikakav feedback osim da se slabo prodaju i da koštaju sitno (nemora biti da su loše). Vidio sam CMI karticu za 50 kuna. Kao drugo imaš uglavnom izbor Audigy SE ili Live! za tu cijenu, ali je po meni to zastarjelo. Najjeftinija koja vrijedi nešto iz X-Fi linije je Extreme Gamer, ali ta je oko 500kn (a onda možeš baciti oko na nekakvu E-MU ili M-Audio, makar je to više orijentirano za "muzičare"). Xtreme Audio je jeftiniji, ali to nije X-Fi pravi, ima nekakav Audigy čip, samo su nakeljili tag da ljudi padnu na foru i pokupuju to. Ima nešto mrvicu slabije specifikacije, ali je uglavnom "ista" Xtreme Gamer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, za tvoj budžet evo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22242 Ne moraš dalje tražiti jer su ti bolje kartice izvan budžeta (600+ kn). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
interferometar
|
![]() Vidim ima ovdje wannabe audiofila koji misle da su dobili hi-fi na računalu. Ne bih se dalje raspravljao, vi ste u pravu po defaultu. Nego, radi čovjeka koji je postavio pitanje bih rezimirao stvar: Do 300kn novo: AudigySE 300 kn polovno: spomenute Audigy 2/4 kartice, kako se što nađe, bilo bi ih lijepo uzet barem radi rasterećenja CPUa od EAX procesiranja. Bilo bi lijepo naći Terrateca Aureona USB MKII, ali su prava rijetkost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Usput zaboravio sam pitati koja je razlika između PCI i USB zvučne kartice jel šta ova USB više opterećuje proc ili neš drugo od PCI ili je to više manje isto ? naravno treba mi za igre i za muziku no malo sam pošnjofo bio po službenoj web str. x-fi audio modela i vidio sam da navodno neke nemaju podršku za taj EAX ak se nevaram za te jeftinije u vrijednosti od 300kn... ? ![]() znači ostaje preporuka Audigy2 i Audigy4 od jeftinijih, od 500kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
interferometar
|
USB kartica čisto zbog sučelja bi trebala imati nedostatak u vidu sporijeg odziva, tj. manje propusnosti podataka, ali u praksi toga nema, bar ne još. Veliki bonus kod USB kartice je to što nije smještena u PC kućištu. Zašto? Zato što je PC kućište zadnje mjesto gdje bi čovjek uopće htio smjestiti zvučnu karticu. Prosječno kućište ima 3-4 ventilatora (kad ih sve zbrojimo), što donosi užasne vibracije, ali nisu samo oni krivi...zbog još mnogih komponenti izbog same konstrukcije dobivaš jako puno smetnji i šuma što je razumljivo jer svaki električni element emitira električno ili magnetsko polje, a kad se sve to zbroji - eto problema. Napajanje unosi još dodatnu zbrku u sav taj čušpajz nestabilnim i nepravilnim naponom (ako je neko od jeftilena), ali to je često neizbježno i donekle zanemarivo kad se uzmu u obzir sve prije navedene smetnje. Opće je poznata stvar da kad se usporede eksterna i interna zvučna kartica s istim čipom i elementima, da će kod eksterne biti razina harmonika i šuma manja, a dinamika veća, a to je ono čemu treba težiti ![]() Da, i to što si rekao, EAX hardverski nije podržan kod jeftinijih modela (X-fi audio i audigy SE), ali softverski je on tu, iako u starijoj verziji i više opterećuje naš dragi CPU koji je ionako opterećen svime i svačime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Da, inače mi je uključen EAX 2.0 u F.E.A.R. COMBAT no kad sam ga bio podešavao postavke grafičkih detalja tada nisam bio uključio EAX 2.0 i tada je igra išla glatko no čim sam bio uključio taj famozni EAX 2.0 onda mi je igrica počela trzati i onda sam moro smanjiti grafičke detalje kako bi mi ostao taj EAX 2.0. ![]() I sad jel može iskreno pitanje ? Kolika je razlika između PCI zvučne i integrirane zvučne osim tog famoznog EAX, dal se nakraju isplati uzimati od koje cifre i modela jer nisam imo prilike kod nikoga poslušati razliku između te integrirane i PCI kartice pa Vam moram vjerovati na riječ ? ![]() trenutno imamo ja i frend integriranu Realtek AC '97... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
interferometar
|
Između AC97 vulgaris se osjeti poprilična razlika, to mogu potvrditi i ja i svi koji su napravili prelazak s onboard zvučne na posebnu zvučnu. Kod ovih skupljih modela EAX ne opterećuje sistem jer to procesor zvučne obavlja, i da, slobodno možeš vjerovati na riječ. Vidjet ćeš pomak, garantiram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
interferometar
|
Nemoj se sramotit pa pisat bedastoće poput "digitalni THX" kao da je to neka značajka ili opcija audio sustava. ![]() Logitechovi zvučnici su ti mjerilo hi-fia? Ovo treba staviti pod best-of-foruma ![]() Gle, bez uvrijede, ali tvoji mi postovi djeluju totalno neupućeno, s nimalo argumenata, a mislim da niti ne razumiješ kako uopće i zašto te stvari rade. Lako je prepisivat s kutija i tvrdit da si čuo hi-fi. X-fi=hi-fi? To treba prepisat ekipi na audiofil forumu da malo flejmaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
************************************ Zadnje izmijenjeno od: tor. 13.02.2008. u 09:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
@Fleks daj reci i ti neku pametnu tj. predloži kaj se isplati uzeti bez sad ono pretijerivanja tipa da sad mora biti naj naj tipa uzmi intel extreme proc u vrijednosti 7000kn ![]() znači vrijednosti do 500kn ima li koja ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Ima li CL danas neki pandan Audigy 2 NX? Vrlo sam zadovoljan s njom i treba mi još jedna ![]() Je l ovo puno drugačija stvar? http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?sr...t=&ID=A1002060 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
I sve u svemu čovjek opet mora ići u Ve-mil ili HGspot ili negdje, gdje uglavnom može dobiti samo CL za tu cijenu, jer ima izbor samo par CL-ova, ili CMI/Terratec za 50kn. Što se svede na to da će uzeti Audigy SE ili XFi Gamera. Eventualno USB verziju. Iskreno nisam uopće uzimao u obzir ovo što je Zvone rekao, elektroničke smetnje u kućištu. Makar opet nekako mi USB (čak i Hi-Speed) djeluje čudno (ono šeranje zahtjeva, brzina, bla), a loše napajanje će imat utjecaj na bilo koji dio računala IMO. @Zvone: imaš negdje nekakav test usb vs pci zvučnih ili nešto, baš me zanima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
interferometar
|
Citiraj:
![]() Tamo se čak i u dijagramima relativna amplituda\frekvencija vidjelo da je kod eksternih kartica puno manje izobličenje i pravilniji odziv kroz cijelo frekv. područje. Ja sam imao sreće pa eto nedavno upiknuo Terrateca USB Aureona MKII, i to preko newsa jer ga novoga više u Ve-Milu (pa i šire) nema, i naspram stare Audigy SE kartice moram priznati da je bolji zvuk, i to osjetno. Bassa odjednom koliko hoćeš, a pogotovo u instrumental pjesmama Vangelisa se čuju sad odjednom neki novi tonovi. Eh, i glasnija je. Ali i dalje za 200 kn i da je novo, nemaš ništa bolje od Audigya SE. Ovo s USB i usporenošću mogu odmah opovrgnuti jer sam sinoć gledao film s 5.1 zvukom za što se kaže da još i najviše opterećuje karticu i propusnost (ovaj film je bio DTS-ready) i nikakvih usporenja nema. Mislim da je netko već uploadao taj VIDI pa ću postat link ako pronađem. EDIT: Evo cijelog VIDIa 133 http://rapidshare.com/files/30721607/vidi_133.rar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
interferometar
|
Brzo odlaze polovne kartice, tako je i moja Audigy otišla, ako naletiš na polovni music\gamer za oko 350-400 kn koliko joj je realna cijena, to je onda super posao, ali jako rijedak. Driver na CDu mi se pokazao još i najstabilniji, ovi novi su dosta bili nestabilniji. Matična ima Nforce3 chipset, ne znam kakva bi situacija drugdje bila. Velim, ne znam što ljudi očekuju ali za prosječnog PC korisnika ne znam je li potrebno ići baš na onako skupe kartice. Za tih par FPSova koje ušparaš zvučnom, radije kupiš grafičku koja je klasu iznad (govorimo o 500injak kuna razlike) pa dobiješ više desetaka FPSova. Ne vjerujem da će netko kupovati tako skupe zvučne kartice i slušati 128 kb\s MP3 na njima, to bi bilo žalosno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
interferometar
|
Ti si se proslavio postovima malo iznad, ali ovog puta imaš pravo ![]() Nisu iste, jer niti glavni čip nije isti. Kod music/gamera počinje X-fi procesor (tj. nasljednik emu10k2), a CA0106 se nalazi kod Audigya SE/xtreme audio/Sound blaster 24bit live 7.1 i USB izdanja. Pogledaš samo seriju OP pojačala kod jedne i raspored kondenzatora i integriraca...pa usporediš s drugom i onda bi i netko tko ne zna o čemu pričamo a da se i malo kuži u elektrotehniku vidio razliku. Jedino mi nije jasno zašto su ju srezali na niski profil u odnosu na music verziju, jer očigledno fali dosta toga na samoj kartici, a reklamiraju da je zvuk isti. Marketing. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
JDM
|
pa ja sam i mislio na xtream audio il kak se vec zove ona najjeftinija toboze XFi koja je ista kartica ko i SE. ova gamer je druga prica, makar i dalje lose, prelose... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
thedream - jesi razmišljao to tome da ne postaš više na ovu temu? Već danima brišem Fleksove i tvoje postove, razna prepucavanja itd. Nema smisla više.Koliko god se ti žalio na vrijeđanje od strane drugih sad si i ti počeo tim smjerom. Onak, basta za sva vremena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_B...i_Xtreme_Audio |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Bez uvrede Zvoni ,momak zna o cemu prica ...ali taj VIDI ti i nije neko mjerilo. Prisli su ocjenjivanju zvucnih kao da su graficke kartice ,a sto je jos gore najbolima su proglaseni Bosse zvucnici ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
fino ste se napričali i tomu nemam nikakvog prigovora glavno da se vodi rasprava uz vezi ove teme ![]() nego sad sam baš FULL neodlučan oko zvučnih kartica npr. ovakve kak ti imaš mislim na FLEKS-a nema nigdije u RH ni da ideš svijećom tražiti, niti njoj slična zvučna Club 3D Theatron Agrippa DTS 7.1 a i vidim da u našoj susjednoj SLO nije baš nešto skupa ta Theatron Agrippa DTS 7.1 nekih 70eura tj. oko 510kn čak jeftinije i od x-fi music kod nas. http://www.mimovrste.com/artikel/288...agrippa-dts-71 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Vidim da ako recimo odaberem x-fi xtreme music ima četiri konektora za 7.1 kanal i ja sad imam Logitech X530 koji je inace 5.1, e sad kak riješavate problem što se tiće mikrofona i slušalice jer mi treba dva-tri put tjedno za skype komunikaciju, jel se to riješava bezproblema softverskim putem od drivera tj. prebaci se na headphone pa se onda fizički preštekavaju konektori ili Y adapterom riješi taj problem da jedno vrijeme imam 5.1 a ak oću headphone onda headphone, jel ima kakvih problema uz vezi toga prebacivanja sa 5.1 na headphone i obrnuto ? moram pitati ko lajk sam što se tiće nabavke novih stvari pa moram hrpu pitanja postaviti pa tek tada odlučim na kupnju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() http://www.intellexual.net/bose.html Pročitajte malo taj članak kako Bose funkcionira. Odnosno, kako marketingom budalama izbit pare iz džepa. ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo da se nadovezem sa svojim iskustvima. Nekad davno sam imao PCI SB Live 5.1 sa emu10k2 cipom, zvuk je naprosto bio fantastican. Prije nekih par mjeseci sam kupio SB Live 24 bit USB, nadao sam se barem jednakom zvuku sa stare "lajvice", ALI NI BLIZU!!!! Trenutno koristim onboard Intel HD audio (tako nesto) i zvuk je sasvim pristojan, daleko bolje od ove Creative kartice koju imam...zapravo sam se iznenadio kad sam to upogonio. Isprva sam koristio samo ovu eksternu Creative, a onda sam jednom ukopcao zvucnike u ovu onboard jer mi se nije dalo drivere trazit od creative-ice i eto... Iskreno mislim da je vrijeme losih integriranih zvucnih polako iza nas, sada vec imaju sasvim solidan zvuk. A sad...malo dodatno opterecuje proc no mislim da to kod danasnjih procesora nije neki veliki problem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
..nisu loše te 880 serije Realteka,istina..HD chip je dosta bolji od običnjaka..AC97.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|