Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2008., 20:25   #1
Freezeburn991
Registered User

Freezeburn991's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
SATA i Vista 64-bit

Savrseno kupio sam SAMSUNG SH-S203D , i dobro ja sav sretan stavim i sve lijepo ide al kad udjem ono u Vistu , ona trazi drivere za dvd-rw i BAM BSOD hvala vam , puno vam hvala sta su mi i to zadovoljstvo ubili HVALA. Probo sam novu przilicu , isprobo sam przilicu na XP (radi savrseno) , probo sam na Visti 64-bit-a al na drugom kompu radi savrseno isto , uglavnom koji god dvd-rw SATA kupim ili isprobam BSOD na VISTI 64-bit NE RADI. Na mom kompu ofc na drugom koji ima Vistu 64-bitnu radi ,al kod mene nece , vjerovatno morat cu novi BIOS , jel ?
Freezeburn991 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 20:46   #2
MP950
64VT klon
Moj komp

MP950's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Znam da si vjerojatno ljut ali moraš jasno napisati, sa svim točkama i zarezima. Ovako se teško čita.
Usput bi trebao i napisati koja ploča.
Mom burazu radi na P31-DS3L Vista ultimate 64
MP950 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.02.2008., 21:41   #3
Freezeburn991
Registered User

Freezeburn991's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Asus M2N32 SLI-Deluxe BIOS 1603,AM2 ploča. Nasao sam rijesenje svojih problema otici cu u links i kupit SATA/IDE adapter i to je to . Neda mi se sad jos zivcirat zbog biosa , instalirao sam Vistu bez dvd-rw drive-a sve radi savrseno i mislim da ce sa tim adapterom raditi bez problema jer IDE przilica (starija) radi na ovoj Visti , tak da cu to kupit i to je to trebalo bi radit jest da kosta 140 kn al nema veze , budem jos sutra mozda ujutro probo napraviti bootable floppy disk tak da udjem u DOS prije windowsa , pa cu od tamo probat izbrisat BIOS i staviti novi ako je to ikako moguce .

ZNACI kupujem SATA/IDE adapter(pretvornik)
Freezeburn991 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 22:04   #4
MP950
64VT klon
Moj komp

MP950's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
ako kupiš to onda bi se moglo reć da nisi normalan. ako update biosa ne popravi stvar, probaj deinstalirati drivere za čipset. i ponovo ih instalirati, te ako nisu najnoviji skini novije.
i ako stvarno budeš htio biti nenormalan- odi u ćipoteku 75kn je tamo taj adapter , samo kaj je jednosmjerni. ili pitaj warcrafta. on prodaje dvosmjerne po 50kn
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97901

samo kaj je u zadru,
al ako ti to treba samo za pržilicu nemoj kupovat jer vjerojatno postoji drugo rješenje, pričekaj nekog iskusnijegmožda zna, ili proguglaj malo detaljnije
MP950 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 22:47   #5
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Bilo bi lijepo kad bi napisao ostatak konfiguracije i uključio opciju moj komp i naveo komponente.

Ne treba ti nikakav adapter jer ta przilica radi meni i mnogim ostalima savim uredno spojena na SATA.

Tvoj bi problem mogao biti (pretpostavljam jer nisi naveo cijelu konfu) u tome da imaš IDE hard i da nisi u BIOSU postavio SATA mode na native IDE, a nisi ni instalirao drivere za SATA controler jer nisi imao potreba za tim (s obzirom na PATA HDD).

Ovaj BSOD je sasvim uobičajena posljedica neinstaliranih drivera za SATA controler. Ako u BIOSU staviš već spomenuti SATA mode na native IDE i spojiš przilicu, nećeš više viđati BSOD - a nećeš ni trebati instalirati SATA drivere.
Napravi to i uživaj
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 23:34   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ako ti se već ne sviđa taj snimač, zamijeni ga za model 202 (isto što i 203, ali na IDE-u) i uštedit ćeš tih 50-100 kn za sasvim nepotreban adapter...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305