|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Boot problem
imam 2 harda na IDE primary master 1. - 2 FAT32 particije, na jednoj su windowsi instalirani 2. - 2 NTFS particije, na jednoj su windowsi instalirani tako da sam pokrenuo WinXP instalaciju iz windowsa na 1. hardu. ti windowsi na 2. hardu su Win XP student edition sa SP2 i updateovima do 12.2007., nisam mogao bootat komp sa tim CDom. ako su oba harda spojena pri bootu me normalno pita koje windowse zelim dignut. ako iskopcam 1. hard i 2. preselim na master, u biosu se normalno vidi, komp se nece bootat. sto sam fulao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisi ništa fulao... Problem je tome što si ti iskopčao disk na kojem se nalazi MBR (master boot record) pa zato ne može bootati Windowse. Ili instaliraj Win bez tog prvog diska ili bootaj u recovery konzolu pa napiši naredbe fixboot c: i fixmbr.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
aha, u tom grmu leži zec. sta je sa drive letterom? kako sam particije na 2. hardu na kojem su novi windowsi radio pod 1. windowsima sa partition magicom, novim particijama sam stavio nove lettere. probao sam sad snjim promjenit sve lettere kako mi odgovara, ali bas i nije uspjelo ![]() rebooto je, onda se pokrenuo Disk Mapper i mjenjao sve reference u vezi drive lettera, no letteri su isti, a dobio sam jedan error u novim windowsima. pretpostavljam ako bootam stare da ce ih bit brdo . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Slova particija ti vrijede samo u jednim Windowsima dok će u drugim biti posložena onim redom kako su particije fizički složene.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ima tko link na kakav jednostavan boot cd ? probao sam nesto izgooglat i slozit, ali bez uspjeha. moj winxp cd koji se mogao bootat sam naravno nekom posudio i nemam pojma gdje je. floppy nemogu natjerat da radi. e i samo da ponovim sta trebam napraviti, da nesto ne shebem opet: pobrisat particiju na 2. hardu na koje trebaju ic novi windowsi, iskopcat 1. hard i bootat sistem samo sa 2. hardom i na njega instalirat svjeze windowse. mislim da cu nabavit winxp cd koji mogu bootat, pa lako kasnije tu instalaciju upgradeat sa ovim win koje ja imam. jesam sta fulao? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
rjeseno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|