|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Problem pri instalaciji Windowsa XP
Prvi put se susrećem s ovim problemom. Poslije "press any key to boot from the CD" normalno ide dalje "Setup is inspecting your computer`s hardware configuration" i tu stane, CD se uskoro prestane vrtiti i sve stoji.....Probao sam više CD pogona, više verzija Windowsa, uvijek tu stane. Ideja? Napomena: tvrdi disk je u redu, i nemam neki drugi operativni sistem sa kojim bih izbrisao sve sa diska.
divovski kompjuteri Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 06.10.2007. u 15:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Ništa od ovoga, moram nekako izbrisati cijeli tvrdi disk, i tako maknuti instalirane windowse. Kako da najlakše napravim to?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
ja sva formatiranja radim sa "GParted Live CD"...al da...to opet treba skinuti s neta (cijeli CD) - neznam kako drugčije...i mene zanima kak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
|
Tomasini onda tu napravi zero fill format nadi tu na sajtu http://www.seagate.com/ww/v/index.js...D&locale=en-GB tool za svoj disk i downloadaj i napravi zero fill.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Sviđa mi se ideja sa fill formatom, samo ne znam kako napraviti butabilnu disketu kao što ovdje kaže "...DiscWizard Starter Edition can be downloaded as a part of the DiscWizard package. It includes two Zero Fill options, partitioning options, and high-level formatting options. Zero Fill writes zeros in each data sector up to the complete capacity of the drive and will clean up some file system defects. The download routine for DiscWizard Starter Edition creates a bootable diskette. Boot from the diskette to start DiscWizard Starter Edition. After start-up, select Utilities | Zero Fill Drive (Quick) or Zero Fill Drive (Full). Select the drive you wish to erase, then select Zero Fill or Low Level..." Skinuo sam taj DiscWizard (oko 100 MB), instalirao ga....i sad ne znam šta dalje.
![]() |
#6 |
Premium
|
Imam problema sa "Seagate Disc Wizard", boota se, ispiše poruku "Starting Acronis Loader..." i stoji tako pola sata. A ni disk ni CD za to vrijeme ne rade ništa. Nego, ako ovaj svoj disk priključim na neko drugo računalo (nemam drugi disk da probam to) gdje se s njega neće podići windowsi, hoću li tada moći formatirati particiju s windowsima?
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Daj probaj izvadit memoriju pa probat sa svakom posebno, smrdi mi da je do nje.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Mozes pokusat, trebalo bi radit...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
tomasini kako si na kraju riješio problem s windozama jer sam i ja naletio na isti problem i to prvi put od kako reinstaliram windoze, da bi fora bila veća kad sam na to isto računalo sasvim novo stavljao windoze sljakalo je sve ko vurica, sad ih nebi istalirao da sam sveti Petar? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
jeste probali u BIOS-u disejblat disk?
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
što se postiže disejblanjem diska? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
N00B
|
@Pipe http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 ili tu http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm "Drive fitness test" |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
par puta sam prebacio disk u drugi PC i formatirao na jednu particiju a par puta sam više puta uzastopno stvarao više particija pa ih brisao |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Molim pomoć... Dakle, isti problem..Stane na plavom ekranu poslije bootanja. Radi se o HP laptopu, SATA disk, nema floppy-a... Prvi put sam radio slipstream sata drivera na win cd i to je proslo bez problema. Sada stane.. Koje je onda konačno rješenje ovog problema? Je li samo problem u formatiranju diska, ili? Hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|