|
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Live! definitivno imam 8RDA+ koja ima soundstorm, ali sam ipak stavio Live! nazad unutra, jer mi je zvuk na soundstorm ni blizu ko na Live! a da ne govorim o tom Cmedia... Live! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ovak, Imam tu plocu i par mjeseci sam koristil on-board zvucnu. Usporedjivali smo je sa frednovom SB-live po pitanju kvalitete. Subjektivno smo se slozli, da vecina stvari bolje zvuci na live kartici, ali bilo je nekih koje su zvucale bolje na ovoj on board.Tad smo mislili da je to mozda subjektivno zvog izdizanja nekih frekvencija itd, medjutim sad kad sam kupio tettatec sky mogu rec da jedna stvar od Straitsa zvuci bolje i vjernije na toj on board nego na Live kartici.. Ali kad sve skupa zbrojis mislim da je live ipak bolja.(pogotovo u pogled mogucnosti software-a i EAX-a itd. Sve u svemu ako ti ne treba kartica za perverzije, ili ako vec nemas live mislim da komotno mozes koristit tu on board karticu.
__________________ |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Koliko se sječam nijedna Epoxica nema certificirani SS (neka me neko ispravi ako griješim) tak da to nije to. Inače pravi SS zvuk je jako dobra stvar jer je zauzeće proca kod njega ravno nuli što se nebi moglo reći za Live! seriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lika u mom srcu
|
meni ovaj -soundstorm- na epoxici, iskreno, bezveze. Razočaralo me. Live! bolji, barem meni, od ovog SS na 8RDA+. Možda se drugi neće složiti, ali što sad? ![]() ima mi frend na Asus-ovoj ploči neku 5.1 cmedia karticu, i praktički nema basa... pa je kupio Live! i preporodio se... za pare koje košta, Live! je fenomenalna kartica... da ne spominjem DVD flmove i surround, apsolutno bolji od SS! SS je upola slabiji u tom pogledu... opet ću ja, to je kod mene na epoxici, koja "kao" ima SS... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
kad smo vec kod basa , Live ima prenapumpan bas, Naravno usporedjujuci sa Hi END karticama,ili onima koje su blizu toga i kod teznje za sto vjernijom reprodukcijom. CMI koji je na Epox 8rda3I , po meni uopce nije pre los, generalno Live je bolja kartica od toga Sound storm nisam nikad cuo, ali po review-ima , moral bi bit bolji od Live-ice.ne samo kod zauzeca procesora nego i vjernosti zvuka, kad je spojena na kvalitetno pojacalo i zvucnike. Kod zvuka je glasnoca najveci subjektivni faktor, samim tim sto si reko da ti je SS bio tisi kod istog polozaja potenciometra daje sliku losijeg zvuka.JJesi siguran da je kod SS-a u MIxeru bilo sve podignuto kak treba? Kak to da onda RDA+ nema taj certifikat SS, ak ima SS
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
|
bas je možda na Live! malo jače naglašen, ali rađe i to nego da ga ja moram onda na razne druge načine pojačavat. A imam i dobre zvučnike, tako da je OK. I sam sam čuo da je SS odličan kad se spaja preko digitalnog izlaza na neko pojačalo i zvučnike. Ali mi ovdje govorimo o "kompjuterskim zvučnicima", right? a i ako želiš uživat u DVD filmovima, mora bit basa, da se soba trese, jer inače nije gušt ![]() A i ne mogu na SS spojit ništa na line in i Mic in, jer mi na te utikače idu bananice za centralni/ sub i zadnje surround satelite... iduća kartica je Audigy, s kojom ću u potpunosti iskoristit svoje 6.1 zvučnike, jer mi se sada zadnji centralni zvučnik ponaša kao nekakva sredina, radi se neki upmix na taj zvučnik... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Izgleda da je taj cmedia čip na nekoj starijoj reviziji ploče. Ova koju ja gledam ima Realtek ALC655 čip. Pitam jer mi Liveica trenutačno stoji nezaposlena... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
|
stavi Live!, moj konačan odgovor ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
|
I moja Asusica ima CMedia on-board zvučnu koja je spojena na liniju. Zvuk je po meni dosta dobar, a i basovi su odlični. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja sam vratio Liveicu natrag, nakon sto sam kupio NF 7 i isprobao SS...jednostavno nisam bio zadovoljan, s origigi driverima znao je krckati zvuk u nekim filmovima i sl., s novim driverima javili se novi problemi, i sve to pod win98, pod XPom mozda i radi kak spada ali meni se neda voziti na XP, sva sreca da nisam prodao Liveicu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|