|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Podaci o modemima
Namjeravam kupiti novi modem te me zanimaju neki detalji koji se nalaze u katalozima za kupovinu modema. Da li mi moze netko objasniti sta znaci: --V92 (V90)-- --Flash-- --Voice control-- --Speaker phone-- hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
V.90 - protokol (skup protokola) za komunikaciju između modema. Uglavnom brzina od 56k (deklarirana) i ostale điđe-miđe. Danas uglavnom standard u dail-up pristupu na net (ako izuzmemo ISDN). V.92 - nadogradnja standarda V.90, skrećeno vrijeme uspostavljanja veze između modema (korištenjem zadnjih dogovorenih opcija) i sl. Da bi iskoristio prednosti V.92 protokola i modem od ISP-a mora podržavati V.92, nisam siguran tko od naših providera ima V.92 ulaze Flash - nisi naveo konekst pojavljivanja, pretpostavljam da se odnosi na Flash EPROM, što će reći da se modem da flashati (kao i BIOS, npr) te time nadogradit na eventualne nove protokole ili ispraviti greške u postojećim Za ostale nisam siguran, prepustiti ću to većim modem stručnjacima ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Sve u svemu hrpa manje više beskorisnih podataka ako od modema očekuješ da se spoji na net i skida/šalje podatke... Ako hočeš nešto gledati onda gledaj na to da je vanjski, lakše ga je kontrolirati, i da je recimo US rob. Ti su OK. U principu "najgori" dio posla oko modema je instalacija ako je neki tvrdoglaviji, stari driveri, pa ne podržava kako treba XP (Motorola SM56 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
a ja ima Aztecha za koji nema drajvera, pa furam za Win2000. Prvo je patnja izbristat stare drivere zato što win instalira hsp-560 Micromodem i ti mi naravno nerade. Kad ih se napokon riješim onda je problem se spojit na net, pogotovo carnet. ako mi nije uključen Wait for dial tone onda neprepoznaje da je linija zauzeta i dalje zove ko idiot a ono bip bip bip bip bip bip bip bip ibip.... a kad uključim ništa nesmije bit otvoreno, pogotovo winamp, jer se onda zamrzne i samo resetom ga mogu pokrenit. A svi znaju kako dugo se carnet zna spajat, a ja nesmijem pustit mjuzu. Jedino mogu otić sr*t za vrijeme spajanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
(°_°)
|
a ti lightforce fakat imas celicne zivce ![]()
![]() |
#10 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
A kak je lijepo kliknuti Dial pričekati dve sekunde i biti na netu, a još ni nema dosadnog tulenja. Kako volim ISDN i to dual. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sa svojim USRobotics Courier v.everything V.90 nemam nikakvih problema ![]() PS. Jednostavno sam se morao pohvaliti.... ![]()
![]() |
#14 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ak ne ukinu serijski port na plocama slijedece generacije, najbolji izbor ti je externi modem po vlastitom iskustvu, na svojoj liniji najbolje se ponasaju modemi sa conexant chipsetom (jer su i ulazi providera sa tim istim chipsetom) GVC externi serial ce ti bit super rjesenje, al sigurno ne bi bilo lose i neko drigo conexant externo) E da mi vec 2 GVC-a nisu gromovi sprzili:-)) V92 nasi provideri ne podrzavaju, a mislim da ni nece jel im s ene isplati ulagat.
__________________ |
![]() |
#15 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ovo spada u onu kategoriju "piše i na plotu svašta" i u onu "laže selo, lažu ljudi" Izgleda da ti driver pogrešno pokazuje brzinu, ISDN ima stabilne vrijednosti spajanja & skidanja koje su (u normalnoj situaciji, kad je tvoja dial-up veza najuže grlo): 8 kb/s ili nešto niže za 1 kanal i 16 kb/s -//- za oba kanala
![]() |
#18 |
Treba kaj skurit??
|
Na jednom kanalu je najčešće između 7 i 9, a na oba kanala je između 15 i 18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Treba kaj skurit??