|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
mozete mi preporuciti koje vodeno hladenje da kupim
treba mi neko dobro vodeno hladenje koja moze podnjeti memoiju (imas sve nastavke na sebi) cpu qx9770(overclock cu raditi) i graficku ako ima nastavka za nju (8800 ultra) Zadnje izmijenjeno od: black250. 08.02.2008. u 10:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ima svega, samo moras reci koliko para imaš. jer imas vodenih za 700kn (no onda bolje kupi pošteni zračni cooler, bolji je od vode u tom rangu) a poštenih vodenih imaš u EK ducanu, www.ekwaterblocks.com no onda odvoji oko 2-3 tisuce kn. ne možeš fulati: cpu blok vga blok pumpa laing rezervoar sto veci radijator cijevi, sve slozis u sat-dva vremena. ono sto si pitao za memoriju... nije neki otpor sustavu, pa ne brini oko toga. ali ako vec hladis memoriju(sto nije bas neophodno) onda obavezno moras nabaviti i vodene blokove za NB/SB i mosfete od napajanja CPU-a na ploci... jer se ide pod pretpostavkom da nece biti strujanja zraka posto je cpu/vga/ram na vodi pa nemas ventova nikakvih.. kod asus commando MBO tako prilikom montaze vodenog moras spojiti dodatni vent(dobije se u paketu) da hladi heatpipe sustav, posto nema venta na CPU pa da cirkulira zrak... (ali bolje rjesenje je da se stave vodeni blokovi i na to sve, onda je to pravi posao ![]() p.s. pozeljno je da ispunis opciju 'moj komp' ili navedes popis komponenti, jer neke maticne vec imaju pripremu za vodeno...
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 08.02.2008. u 10:47. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav black. Prvo popuni u opcijama opciju moj komp. Drugo nisi navel cijenu tak da ali pošto treba vodeno za ultru onda znači da imaš dovoljno novaca na raspolaganju. Treće. nije mi jasno kaj bi ovo trebalo značiti "...koja moze podnjeti memoiju (imas sve nastavke na sebi..." Hladio bi memoriju vodom. Zasad takvih blokova nema za kupiti gotovih. Ali ima OCZ memoriju sa instaliranim blokovima za vodeno. Tu ti je link, pa slini. Zovu se "Flex XLC Series" http://www.ocztechnology.com/products/ddr2/ A gaj se tiče grafe i nju misliš hladiti i gpu i memoriju EKW blokovi su za tebe. stranica je www.ekwaterblocks.com/shop/ a ovo je minimalno kaj ti treba za vodeno. ![]() Malo packe za tebe. Tražiš pomoć a opis želja i problema ti je traljav. Malo se potrudi više napisati a ne ovak, jer sad bi mi tebe trebali ići ispitivati ono kaj bi ti htel, a nisi nam rekel jer ti se nije dalo pisati.
![]() |
#4 |
|
evo, Njuno ti i slikama to popratio, izvrsno ![]() (p.s. samo ubaci jos i cpu blok) ja bih samo nadodao da razmisli o vecem rezervoaru, ili da uzme onaj dodatak protiv vrtloga za staviti u njega, jer sam ja imao problema i na 250ml rez., kamoli sa ovim 100ml, pa sam izrezao komad plexia i ugurao popreko u rezervoar, poslao mail eddyu pa je on to proucio i slozio nesto slicno kroz mjesec dana ![]() stvarno sve pohvale covjeku, to jos nisam susreo nigdje ![]() evo slika koje opisuju problem.. http://ekwaterblocks.com/shop/produc...roducts_id=199
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Prvi mu je post, pa ajde.. Ali, pa koliko ima otvorenih tema? "trebao bi vodeno" i slicno stvarno ima puno, ima sticki, nema ni komp ni ideju ni koliki iznos nista.. Mislim da entuzijast koji nema pojma o vodenim hlađenjima, kroz 2-3 sata citanja ove teme moze doslovno sve sam napraviti. Hocu reci da je sve jako dobro objašnjeno i ima puno tema, testova i tak..treba malo čitati.. No, ponavljam prvi mu je post, novije, naučit će.Black259 NHF:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@ tomiRi jel vrijedi ovo sta i koja je mogućnost daljnje nadogradnje? (VGA, NB) http://ekwaterblocks.com/shop/produc...products_id=85 i koja je bitna razlika između ovog od 100E i ovog od 160E. Osim sto ovaj skuplji ima rezervar? I jel uopce vrijede ti kompleti sta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
najbolje je da si sam izaberes kaj ti trebai sam si to poslozis. kompleti su super, no uvijek mozes imati neki problem-preveliki rezervoar, premali, fali dio cijevi bla bla... uglavnom i DIY izvedbi lijepo sve sam odmjeris i sve si sam poslozis.
![]() |
#8 |
Registered User
|
(p.s. pozeljno je da ispunis opciju 'moj komp' ili navedes popis komponenti, Drugo nisi navel cijenu tak da ali pošto treba vodeno za ultru onda znači da imaš dovoljno novaca na raspolaganju. Treće. nije mi jasno kaj bi ovo trebalo značiti "...koja moze podnjeti memoiju (imas sve nastavke na sebi..." ) evo naveo sam popis komponenti sprema sam odvojiti 2 od 3 tisuce kuna a ovo da ima sve nastavke na sebi znaci da mi ram memorija spremna za vodeno hladenje (imam OCZ ukratko ) hvala na odgovorima mislim da cu pogledati malo bolje forum cim nadem vremena Zadnje izmijenjeno od: black250. 08.02.2008. u 13:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pa koju memeriju imaš black. napiši ime pa ti bumo rekli dal je ona spremna za vodeno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
sta mislite
evo jos nisam stigo pogledati bolje forum posto se jos ne razumijem dobro sta mislite o ovom vodenom hladjenju: Liquid Cooling System: - Three 5.25 Drive Bay design: liquid cooling system built inside - Quick Disconnect Connector: Automatic non-spill valves, robust material one hand operation - Performance Motorsports radiator: (A) Dimension of radiator : H 153 x W 120 x T 28 mm (B) Adjustable 120mm blue LED silent fan (1600~2400RPM) - P500 liquid pump : Powerful DC 12V liquid pump (500L/hr) - All copper water block: For Intel P4 775/478 and AMD AM2/K8 - Flow TX: Flow meter for liquid cooling system - Reservoir: Contains 320 c.c. of liquid capacity - Water tube: Transparent UV tube (3/8") , industrial-grade rubber tube (3/8", pre-assembled) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
radijator je za jedan 12cm vent, a to je preslabo za tvoj buduci quadcore i 8800ultru.... a i ta pumpa se cuje onako fino... thermaltake, sto reci vise ![]() uzmi nesto sto ti je navedeno gore, EK, triple radijator i laing pumpu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|