|
![]() |
#1 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Prije svega, pročitavši upute za postanje na ovom podforumu, znam da je bi trebao navest sastavite mi konfiguraciju za ovoliko-onoliko kuna no ja bih radije to sročio drugačije.... ![]() Ne smatram se nekim zahtjevnim korisnikom kompa pa se nadam da uz sljedeče kriterije neče doči do toga da moram isprsit npr. 5 tisuča kuna za neki najnoviji čipset / ploču jer sve ono što mi treba mogu i na trenutnoj konfiguraciji....osim ugurat tu ploču u kučište koje mi se svidjelo što je u biti primarni razlog razmišljanja o novoj konfiguraciji. (znam o naopakosti ovog pristupa 'kompjuter za kučište' ... ) No ipak ,iako na novu konfiguraciju nebi htio potrošit više nego što moram od novog očekujem da ne bude gore od ove kombinacije koju trenutno imam pa se svede da radim korak "s konja na magarca" Trenutna konfiguracija se sastoji od: Asus A7N8X Deluxe / Barton 3000 + / 2x Kingmax 512 mb ddr 433 Mhz / Hercules Radeon 9800 pro / Pošto su to ovako davno kupljene stvari ,uzevši u obzir koliko sad vrijede nadam se da neče trebat puno novca da s napravi korak unaprjed s novom konfiguracijom. Kao što rekoh ,nisam zahtjevan.... Komp mi na dnevnoj bazi služi za surf,tipkanje ,24/7 download ![]() A ako ove zadnje 2 stvari zahtjevaju drastično više novčanog ulaganja u usporedbi s prvima nadam se npr. nekoj ploči koja bi mogla ispunit moje prve moje zahtjeve i ujedno bit pristojna baza za buduču nadogradnju drugog jačeg procesora ili grafičke ako mi se zaigra nešto.... No opet to treba gledat u kontekstu jer 99% neču davat 1000kn više za npr. grafičku da tokom 20min u 2-3 mjeseca u nekoj igri mogu uključit full detalje ili 1000kn više za neki proc da u premijeru izrendam neki materijal desetak minuta brže.... Znači treba mi ploča,memorija,proc,i grafa ? Želim da ne bude skuplje nego što treba kad se pogledaju svi kriteriji... Želim da sve bude tiho pošto če stalno radit i da nema ventova više nego je nužno. Želim da je sve skupa jednostavno i da se ne moram oznojit za poštimat nekakve drajvere ili da mi nešto proradi... Želim zvuk na ploči i ne želim ulagat u zvučnu ![]() Od spojivosti mi treba optički ili koaksijalni izlaz te DVI, S video i VGA a iako bi umjesto to zadnje dvoje ,radije komponentni & hdmi ,ako su grafe s tim drastično skuplje onda mogu i bez ta 2 načina spajanja. Ustvari kad promislim šta se mene tiče mogao bi i bez grafičke ako ne igram zar ne ? no sigurno ne postoji nekakva integrirana grafika s željenim konektorima? :-/ I želio bi nešto relativno novije da se ne desilo da ne mogu napravit nekakvi napredak ako poželim ubuduče kupit proc za ploču koji imam ili obrnuto.(ne mislim sad na 10 god ubuduče ali...) A šta se tiče AMD vs. Intel ili ATI vs nVidia .... Želim šta god je jeftinije dok god ispunjava navedene želje ![]() slušam.... ![]()
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Ajme ko će ovo čitat, al uspio sam, za tebe je onda neki komp do 2500 kuna max, pa sad radije otvori novu temu sa ovom brojkom da se ekipa ne prestraši. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
undercover
|
![]() Ma naprosto sam zadivljen tvojim sposobnostima održavanja koncentracije ![]() totalno si promašio poantu....
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, dual core, SckAM2=425KN MB Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G, VGA=480KN DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax=127Kn X2 HDD HITACHI HDT725032VLA380 320GB SATA-300=490KN Powercolor Radeon HD 2600Pro PCIE, 256MB DDR3 ZERO, TVout, dual DVI=501KN Evo sve skupa izađe 2.150KN i mislim da če biti i više nego dovoljno za ono što trebaš,pošto se neigraš ![]() Nisam se obazirao na post iznad.(komentar) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zamijeni ploču sa Gb MA69GM-S2H pa imaš D-Sub, DVI i HDMI na back panelu (ako ne misliš kupovati grafu). Hitachi baš i nije poznat kao tih hard pa bi preporučio Seagate ST3250410AS 250Gb jer ima jednu ploču pa je tanji, tiši i hladniji od sličnih modela.
![]() |
#6 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Gigabyte MA69G-S3H, sAM2 474KN Integrirana 1250 sa tv-outom... Fortron 350W PNF case po izboru, ostako ko kod tdminova. Nedavno sam slagao nešto za net i glazbu, tip nije kupio, ali je ovako izgledalo... AMD Sempron LE-1100 BOX 232KN Gigabyte MA69G-S3H, sAM2 474KN DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax 132KN DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax 132KN DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H55/H58 203KN Mode Com midi tower Harry 152KN FORTRON 350W PNF 221KN Seagate ST3250410AS, 250 GB 16MB 469KN Logitech Black Value Keyboard CRO OEM 60KN Logitech RX300 crni 79KN 2154KN
![]() |
#7 |
Chaotic
Datum registracije: Jun 2007
|
Prijedlog: Procesor: AMD Athlon64 X2 4000+, BOX - 414,19 kn (ADM) Matična ploča: Gigabyte MA69GM-S2H - 444,50 kn (Diskont24) Memorija: 2x 1 GB Kingmax MARS PC5300 667 MHz - 252,04 kn (ADM) VGA: Integrirana na matičnoj ploči Ukupno: 1110,73 kn Matična ploča mislim da taman ima ono što tražiš (više informacija imaš ovdje). Hard disk nisam pročitao da trebaš, ali ako ga misliš kupovati onda podržavam coconut-ov prijedlog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Proc AMD4000+am2 box, memorija 2GB ddr2, grafa neka hd2600pro/xt. A matična ova. Ima i integriranu grafu, optički izlaz, HDMI... A ujedno je i microATX i išla bi u ono antecovo kućište. Ovo je u biti konfiguracija što sam je složio onom frendu kaj ima IMON-a.
![]() |
#9 |
undercover
|
![]() Hvala ljudi na prijedlozima. I dobro fanATIk da si me podsjetio.... Sad baš gledam da iako sam prvom postu usputno komentirao kako nemogu ugurat ploču koju imam u kučište koje mi se svidjelo (od čega je i počelo) poslje sam zaboravio navest taj najvažniji kriterij da mi treba mala ploča /mATX. A sad kad pogledam sve prijedloge izgleda da se nemam puno mislit za ploču pogotovo zbog toga što ste svi praktički jednoglasni u savjetovanju tih Gigabyte modela i AMD based konfiguracije. Gledajuči po cijeni te oznaci modela pretpostavljam da je S3H bolja stvar ali je u ATX formatu za razliku od S2H i to presuđuje. Šta se ostatka tiče ,napajanje dolazi s kučištem. Da, znam da su vjerovatno najgora napajanja ona što dolaze s kučištima pa ako s tim ne budem zadovoljan lako promislim dali ga raspilat tokom neke modifikacije ![]() U vezi diska ,boljeg kulera ,prže ,druge tipkovnice to zasad mislim zadržat iz ovog što imam jer isto tako lako promjenim čin mi nešto zasmeta ... Šta se tiče te integrirane grafike u slučaju da nisam s njom zadovoljan jednostavno mogu kupit grafičku i nju koristit umjesto integrirane / ili skupa s integriranom ? A u vezi zadovoljstva ...vjerovatno nešto što dolazi s pločom koja košta ispod cijene zasebne grafične nije ni približno dobro kao odvojena opcija no ovde me ne zanimaju mogučnosti igranja več primarno kvaliteta slike te integrirane grafike ? Jer bilo kakve moguče 'mušice i gluposti' dođu do izražaja vrlo lako na dijagonali od 2+ metra a to zaista ne vrijedi ideje korištenja integrirane grafike zbog pristupa da ne potrošim koju kunu više....Dalje ne kužim jel to puštanje HD filmova u '.mkv formatu' procesorski ili grafički zahtjevno ? ![]() Inače vidim da je najeftiniji prijedlog za proc taj Sempron za 232kn pa me zanima kakva paralela bi se mogla povuč s ovom mojom trenutnom konfiguracijom i tim Sempronom i možda samo 1 GB memorije. Vidim da je memorija došla ko kikiriki i stvarno ne znači ništa koja stotka kuna za kombinaciju s još GB te koji brži dvojezgreni proc ALI imam mentalnu blokadu da ne trošim na nešto ako mi nije potrebno. Za ploču koju sad imam dao sam 1800kn ,za 512mb memorije nekih 1100kn kao i za disk od 60gb a kad mi se bilo igralo kupio sam grafu za 2000kn i sad vidim to ne vrijedi ništa pa koja korist da kupujem nešto ako mi to nije nužno potrebno pošto sve to poslje neče vrijedit ništa šta god kupim ....hebat ga ovi kompjuteri Pa koliki step up /potrebno bi bilo još te memorije i bolji proc?
![]() |
#10 | |||||
NITKOV
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
A ovo što si naveo za zastarijevanje komponenti, hebga, to je tako. Ak se s tim nemreš pomirit, uzmi PS3. Za 3200kn ćeš ić na net, ima hard, igre će se par godina vrtit bez problema. Al to nije PC...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
undercover
|
To za zastarjevanje sam ti spomenio zbog tog..... Dok bi ti kupio memoriju samo iz razloga jer je došla ko kikiriki ja ipak nebi ako mi nije potrebna za ono što od kompa tražim (zar nije u biti to cijela poanta traženja savjeta u stilu kofa za igranje gdje je valjda naglasak na grafi /konfa za obradu -naglasak na procu ) ma makar se radilo o 50kn više jer če sve to šta kupio da kupio nemjerljivo izgubit na vrijednosti pa koja korist od trenutno nepotrebnog.... ![]() Nego jedna stvar mi je interesantna kao i zbunjujuća....savjetuje mi se 2jezgreni proc za ta HD videa da sve lakše diše a funny thing je da ono što većinom vrtim normalno radi na ovom starom sistemu procesoru i šta se mene tiče nemam uopče potrebe za novim .... Uglavnom izgleda da je pala odluka za kučiše i ploču a o ostatku ipak razmislim još koji dan jer ih najvjerovatnije ne moram naručivat odnegdje... btw, ovo je u biti bilo jednostavno prema onom razmišljanju o kutijama.... ![]()
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za HD video je HD2600Pro/XT najbolja opcija obzirom da dotična ima UVD čip koji na sebe u potpunosti preuzima ulogu kodera/playera HD materijala. Koliko sam čitao ovdje, zauzeće procesora (vulgaris procesora, a ne Quadova) u tim slučajevima pada na 5-10%. Za 500kn možeš u vemilu nabaviti 2600Pro 256Mb DDR3 Zero (pasivno hlađena) koja je jeftino, efikasno i tiho rješenje HD video problema. Navodno i 2400 ima taj čip, ali neki su ih uzeli i ustanovili da ih nemaju pa zato je 2600 bolja opcija obzirom da svaka ima UVD.
![]() |
#13 |
NITKOV
|
frend bio uzeo pasivno hlađenu grafu s tom pločom pa ju je morao ić mijenjat za normalnu jerbo je hladnjak bio viši od kućišta. Dvije gige rama za slučaj da danas sutra odlučiš prijeć na vistu? A i ako ti se HD vrti normalno na ovom kompu, zašto uopće mijenjaš konfiguraciju? Ako je do igara, bolje ubost eventualno neku noviju AGP grafu.
![]() |
#14 | ||
undercover
|
![]() Citiraj:
Po i nije morao po ovom modu ovdje ![]() Vistu ? Čovječe ja sam drajvere za svoju grafičku zadnji put instalirao prije neke 3 god pa moš mislit kolika me oduševljenost prati za neke značajne promjene...ukratko može se reči da sam u pasivnom modu i ako nešto radi neznam zašto bi petljao s tim.... Citiraj:
Igre ? Pa zar nisam napisao za što mi uglavnom služi komp ? A što se tiče tog zašto uopče mijenjam konfiguraciju ako mi radi HD ne mogu se oteti dojmu da me malo zafrkavaš ... Mislim shvatio bi to da je došlo od nekog drugog ali zar nismo to več prožvakali u topicu o kučištima? Pošto si mi več rekao da ne postoji ploča malog formata za moj proc/sve što imam ,daj mi reci drugo rješenje da uguram ovu ploču normale veličine u to Antecovo kučište a da mu se ujedno ne približim s ubodnom i napravim neku kemiju poput ovoga i ovoga ... Iako ne koristim utore za kartice vjerovatnost je sigurno nikakva da bi ta ploča radila kad bi otpilao nepotrebni višak ,zar ne ![]() A pilat nešto moram ili ugurat novu ploču i sve šta s nom ide.... A u vezi kučišta...pomalo mi sav taj novi komp na živce! Jučer se odlučim za kutiju i ploču te platim naručeno u Diskontu 24. A onda ispadne da oni ipak nemaju ploču iako je bila u cjeniku (jer da nije nebi je mogao naručit).....uglavnom kupih samo kučište.... Mislim nema veze jer je neko ostavio link na Vemil pa ču je uzet u Vemilu pošto mi treba 20 min do dučana. Tamo mi 'ljubazni i uslužni' ljudi rekoše kako oni to ipak nemaju i ne namjeravaju je naručivat a taj internetski cijenik ne mora značit da je imaju na što ja ne mogu smirit svoje čuđenje 'čemu koji vrag onda služi taj cijenik ".... ![]() No ipak dobijem informaciju da oni ploču u biti imaju..... Ali to mi je isto kao da je namaju pošto je u nekoj drugoj poslovnici a oni je ne mogu jednostavno naručit ako je ne naručuju iz centralnog skladišta... I tako ja zađem iz dučana i zovem tu poslovnicu koja ima ploču. Tamo dobijem odgovor da ploču imaju no ja je ne mogu je dobit ako je ne naručim putem interneta na kučnu adresu što znači plačat poštu. U tom slučaju problem što artikal nije raspoloživ u centralnom skladištu ustvari nije problem. ![]() A kad pokušavam dobit objašnjenje zašto ja to moram naručit na kučnu adresu kad mi treba 20min do Vemilovog dućana dobijem odgovor da ako mi ne odgovara na kučnu adresu da je naručim na Adresu dučana pa odem po nju ![]() Pa da čovjek ne voli taj Vemil ![]() I tako se okrenula situacija za 180st s obzirom na početak. Imam kučište ali ne i ploču.
![]() |
![]() |
#15 | |
NITKOV
|
Citiraj:
A što se vemila tiče, poznato mi je njihovo ponašanje. Probaj im se požalit na mail. Dobit ćeš odgovor...not.
![]() |
![]() |
#16 | |
NITKOV
|
Citiraj:
A što se vemila tiče, poznato mi je njihovo ponašanje. Probaj im se požalit na mail. Dobit ćeš odgovor...not.
![]() |
![]() |
#17 | |
NITKOV
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
undercover
|
Citiraj:
Ok, spomenuo sam igre ali ne mislim da mi ima smisla obratit posebnu pozornost na grafičku jer sam u zadnjih 6 mjeseci upalio par puta neke igre i sveukupno 'razgledavajuči mogučnosti' proveo 45 minuta.... Pa mogu i bez toga i trenutno više smisla ima neobračanje posdebne pozornosti na grafičku zbog igara. A kad mi se bude igralo više kupim grafičku kao kad sam to napravio za R9800pro iako si sad ne mogu oprostit kad vidim da to ne vrijedi ni blizu koliko sam platio.... A šta se tiče LC16M mislim da sam napisao dovoljno u drugom topicu i bilo što bi bilo ponavljanje uglavnom konfa nastavak: Jutros nađoh ploču u Nitela te je mirne duše naručim jer mi poštarina nije nimalo strašna pošto nemam tu poslovnicu na 20 min od mene... No oni ploču naravno nemaju a ja opet ne shvačam koji vrag onda služe ti onlajn cjenici koji su prepuni stvari.... izgleda ko neka popularna ploča ![]() Tad mi nije ostalo ništa drugo nego da zovem Vemil ZG i izrazim svoje nezadovoljstvo zbog plačanja poštarine za nešto što mogu uobičajenim kanalom prebacit gdje je potrebno....(šta sam zaguljen tip ![]() A umjesto nezadovoljstva izrazim zbunjenost jer ta firma djeluje da nitko nezna ko pije a ko plača.... Naime, dobijem informaciju da oni to nemaju ali da je imam u njihovoj Splitskoj poslovnici i da oni neznaju otkud mi informacija da je nemaju u Splitu... I tako odem u Vemila i najnormalnije nađem i kupim tu ploču.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
NITKOV
|
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
a zašto ne bi u startu odmah dao više novaca,bar tako ja gledqm neću sad kupit ne znam 8600 gts jer je jeftina pa za par mjeseci kupit neku jaču grafičku,zašto ne odmah kupit 8800 gt da ti potraje par godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
ploča je još u kutiji....(valjda je unutra ![]() A u vezi tog sve mi više ide na živce ovo kupovanje po onlajn cjenicima koji su prepuni stvari dok u biti služe samo za ukras.... Iako je kučište plačeno u subotu te potvrđeno sjedanje novca ,tek danas nakon poziva da vidim gdje je zapela isporuka , saznajem.... daj pogodi ![]() Distributer im to nije poslao jer nema kučište ![]() Tako da u biti opet nemam pojma što ču.... ič na povrat novca ili ima nešto korisno u Diskonta 24 ?
![]() |
![]() |
#23 | |
undercover
|
Citiraj:
Gledaj , jedno zašto je da bi to bilo neiskorišteno a ja sam dobio dojam da pitanje savjeta za konfiguracije služi baš tome što je dovoljno kupit da zadovoljava neke tvoje potrebe...i to u trenutku kupovine. Ako netko ima novca uvjek može ič na nešto bolje od predloženog s tim stilom misleči na budučnost no primjeti da se ovde ne radi o tom da se ja mislim između loše i dobre grafe pa bi mogao bacit novac ako ubrzo vidim da nisam zadovoljan. Radi se o razmišljanju jel 'dovoljna' ona integrirana ![]() A što se tiče tog samog pristupa trenutnog kupovanja nečeg dobrog da mi traje što duže ,pa s istim novcem koji moram sad dat za neki 'loši proc' u budučnosti ču vjerovatno moči kupit neki dosta bolji ako osjetim potrebu , tako da trenutnu kupovinu tog dobrog za kojim ne vidim potrebe -gledam kao "nemam ja novaca za bacanje i kupovanje nepotrebnog" Inače tko zna ...možda mi baš za mjesec dođe želja da igram nešto tjedan dana. U tom slučaju ču razmišljat lako o grafičkoj i jel mi želja toliko jaka da potrošim nešto kuna na grafičku ![]() =========== EDIT: Da se nadovežem... U cjeniku ..... onlajn cjenik ![]() vidio ovo ima 2480 ? Da sad ne lurkam okolo i proucavam jel novi model bolji od starog ili su išli štedit na nečem / kresat troškove ? Pitam jer nemam pojma koliko je bilo samo kučište pošto sam gledao paket s tim iMONom i izgleda da mi ostaje još uzet iMON posebno što je još nekih 300kn tj. sve skupa nešto sitno ispod 1100kn... jel postoji neka druga alternativa za taj novac ? ili isto negdje drugdje ne košta toliko ?
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 16.01.2008. u 12:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
undercover
|
Nebi bilo naodmat kad bi netko malo pomogao pokojim odgovorom ... ![]() Nije da sam ljen ali ima hrpetina toga za skužit a ne vidim potrebu da se sad mrcvarim tražeči informacije okolo po webu ukoliko netko može na njih odgovorit a šta se toga tiče malo mi je teško shvatit da nitko ne može.....ili ovo ipak nije toliki forum pun svakojakog znanja.... Lurkanjem sam uspio shvatit da je 2380 noviji model koji je u biti ista stvar kao i stari no s nekakvim boljim 80+ napajanjem no ne kužim npr. odnos tog napajanja prema onom u starom modelu u kontekstu tišine.... Inače bi najradije uzeo onaj black fusion + daljinac no ne mogu nikako priječ preko onih problema na koje se žali ekipa (displej i upitna funkcionalnost) tako da sam daljnim lurkanjem naišao na fenomenalnu stvar - nsk 2480 no sa crnom maskom zbog koje estetika vjerovatno nebi toliko patila pri dodavanju/ugrađivanju stvari no te crne verzije ima jedino u Japanu. Grr.... A šta se tiče razmišljanja uzet nsk2480 + iMON VFD tu me trenutno zbunjuje jedino to što je taj iMON za 300kn u Diskonta 24 ustvari OEM a nisam siguran jel pravilno kužim razliku između OEM i Retail ? To bi u principu trebala bit ista stvar samo bez kutije i detalja poput šarafiča pošto te stvari ne trebaju onima koji ih misle ugrađivat na veliko i dalje prodavat..... no gledajuči na tom sajtu ta OEM verzija iMONa izgleda kao displej na pločici s el.elementima koji se ugrađuje serijski/tvornički u kučišta poput LC16M i što če Silverstonu Aluminijski okvir u što je ugrađen taj displej ....i sad hebat ga kako ču to ugradit u kučište ? Ovde razmišljam o estetici i premišljam se između kučišta zbog stvari poput boje i sad da dobijem nešto šta ču morat navidat nakoso naprid na prednju ploču da nakrdno izgleda ? Možda je to ujedno i razlog zašto si vidio različite cijene u Diskont 24 i Optimuma ? 300kn vs. 700kn ? OEM vs. Retail ? ili sam ja tu nešto zbucao... ??? Malo pomoči nebi škodilo ....jer bi htio sredit i kupit više neko kučište-pogotovo sad da ploča ne stoji u kutiji....da provjerio sam-unutra je. ![]()
![]() |
#25 |
undercover
|
![]() Kad vidim ovako da na ovom stručnom forumu nitko nezna objasnit razliku između iMONa Retail i OEM nemam više mišljenje da je MENI potrebna pomoč ![]() Upravo zbog tog mislim nastavit ovaj 'monolog' jer možda netkom tko želi isto od novog kompa/konfiguracije pomognu MOJA razmišljanja , zaključci te kritike na sklopljeno... a ako netko poželi komentirat te pomoč usmjerit razmišljanja kojim savjetom- slobodno... ![]() Dakle, u omraženog 'procesora' sam našao nsk 2400 za nekih 660kn no opet se ispostavilo da su onlajn cjenici vecinom za ukras jer oni toga nemaju.... Tako da je pala odluka na Antec 2480 u kombinaciji s OEM iMONom za kojeg sam dobio informaciju da je ista stvar kao i Retail samo bez posebnog pakiranja i drajvera... Kučište došlo i izgleda kao pošteno kučište. Međutim vrlo brzo pri pokušaju sastavljanja na samom početku stavljanja matične unutra je iskrsnuo banalno glupasti problem kombinacije kučište/matična tako da mi je odmah prikipjelo i ostavio sam sve sastrane ... btw, kad več kupujem stvari razmišljao sam o kupovini još jednog večeg harda uz ovog što imam jer tog nikad dosta no zbog količine pružene pomoči nakon one početne ![]() ![]()
![]() |
#26 |
NITKOV
|
Hebate, pa ti to još nisi složio. Ja mislio da je već davno u pogonu. Pojasni malo, kakvi problemi s stavljanjem matične u kućište? Što se tiče hardova, pa u specifikacijama ti piše da stanu samo 2. Eventualno bi treći mogao stavit u 5.25 prostor, al ti je to zazeto pržom i imonom. Ako već inzistiraš na trećem hardu, preostaje ti jedino vađenje antecovog okvira za hardove i neko DIY rješenje.
![]() |
#27 | |
undercover
|
Pa naravno da nisam...zar se prvo ne vidi da se koprcam u nekim razmišljanjima i dilemama a onda je tu još sam onaj dio kad sam napisao da nisam ja za neke drastične promjenje s kompom.... A sve to bi vjerujem išlo lakše i nebi bilo toliko strašno kad bi tu bio netko usmjerit koje razmišljanje ili za kakav drugi savjet... No nema veze, nadam se da ovaj moj topik pomoč nekom drugom ... ![]() Pogledaj Citiraj:
Mislim da bi treči mogao ugurat iza imona...no nemam pojma kako jer je disk uži od kaveza pa bi mi trebao neki adapter ? btw, šta se iMON modula tiče ,kako je taj tvoj prijatelj to ugurao u kučište ? Pitam zbog toga jer meni nemože ![]() Da nije tragično bilo bi smješno... imon u biti stoji na U željezu koje je predviđeno da ide umjesto npr. DVDa a 5.25 kavez je manji ...ili iMON mrvicu veči od Antecovog kaveza.... Ne puno već se radi o možda milimetar koji je dovoljan da mi se zagorča opet život... Vjerovatno misliš da to treba gurnit malo jače gurnut da uđe ali probao sam i ne ide a za išta jače mi je krivo pomišljat jer sam generalno s tehnikom nježan pa mi se to čini da če se raspast.... prijatelju ti je to jednostavno uklizalo ?
![]() |
![]() |
#28 |
NITKOV
|
Što se tiče IMON modula, frend veli da je ušlo bez problema. Ali ima jedna caka. IMON ubacuješ iznutra prema van. Dakle iz kućišta prema vanjskoj stranici. I veli on da imaš osjećaj da neće proć zbog potenciometra ali uđe. Što se tiče ubacivanja harda u 5.25 otvor, pa postoje adapteri s 5.25 na 3.5 i koštaju neku smiješnu cifru, desetak kuna, tako nešto.
![]() |
#29 |
undercover
|
![]() To za ubacivanje iMON modula ipretpostavljam da si mislio reči da ga ne guram kroz kučište unutra već da ga uguram u onaj odvojivi kavez a onda sve skupa u kućište? Ma i mislio sam tako nakon što sam prolurkao po uputama... Ali u prijašnom postu sam govorio o tome "iMON u taj kavez". Znam da ti ja vjerovatno zvučim ludo nakon što si od prijatelja čuo da je to ušlo bez problema ali vjeruj mi ja sam to danas jedva ugurao unutra iz straha da ne polomim taj modul. Govorim o iMON u taj 'kavez'. A pošto je DVD ušao bez problema poviše u taj 'kavez' najvjerovatnije je taj iMON modul mrvicu širi nego normalno ... ![]() a u vezi samog modula - kad se poravna sa prednjom pločom kučišta onda se ne poklapaju rupe koje spajaju taj modul i 5,25 kavez ,dovoljno da tu ne mogu stat vidice.....tako da sam to ostavio bez vijaka jer je ionako nabiveno da nece nigdje pobječ.... ![]() Prvi utisak sa sastavljenom stvari je...... što se neke funkcionalne strane tiče ,kučište je moglo bit malo promišljenije iako pretpostavljam da bi tako koštalo više... Npr. plava LEDica je prejakog inteziteta a power tika je kao za dječje prste (o onoj za restart kao da ne govorim). A ni potenciometar iMON modula mi ne ostavlja baš totalno pozitivan dojam....iako sam po sebi nije klimav ne sviđa mi se što je lagan /bez otpora pod prstima te što je tog beskonačnog stepenastog tipa pošto sam sam navikao na one drugačije vrste koji ne ostavljaju dojam da se trebaju dirat s osobitom pažnjom.... ali što se estetske strane tiče, nimalo ne žalim što sam krenuo ovim putem i odlučio se na polegnuto kučište umjesto normalnog uspravnog jer sad kad to pogledam na stalaži poviše CD pleyera nemam onaj osječaj da je to ustvari komp kojemu tu nije mjesto što je sveukupno pozitivna stvar iako je jasno da su određeni kompromisi potrebni za taj osječaj... Npr. sve se čuje više nego što sam navikao tako da ču morat nešto promislit po tom pitanju.... A koliko sama konfiguracija/ploča ispunjava ona moja očekivanja s početka... to napišem kad otiđem dalje od BIOSA i kad se tu nasele WIN. ![]() btw, molim te kakav link da znam što ustvari tražim (adapter za smještaj harda u 5,25)
![]() |
#30 |
NITKOV
|
Nemam pojma, možda je 2480 mrvicu drugačiji od 2400. Meni je on samo rekao da ga je ugurao s unutarnje strane prema vanjskoj. Dakle iz smjera napajanja prema prednjoj ploči i da je ušlo. Nisam ga pitao ništa za šarafljenje. Veliš bučno? A čuj, box cooler nije bogznašta. Za napajanje neznam, kod njega je fakat tiho. Što se adaptera tiče, odi na www.chipoteka.hr i u tražilicu ukucaj ADAPTER ZA MONTAŽU ili pogledaj ovdje, tehničar informatika je u Splitu. Daj nabaci koju sliku da vidimo kak se slaže s ostalim audio komponentama.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|