|
![]() |
#1 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Externa usb ladica za dva diska
Ovako zanima me da li netko zna da li negdje postoji znaci ext. ladica za 3,5" diskove, PATA ili SATA, a da stanu dva diska unutra. Malo gledam ali ne nalazim nista.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Znam da su Maxtor ili WD imali externe diskove u kojima su bila 2 IDE harda. Sumnjam da bi se u slobodnoj prodaji moglo naći takvo externo kućište bez hardova unutra. EDIT: čitam u najnovijem Bugu da u Linksu imaš IcyBox IB-3220STU-B u koji stanu 2 SATA harda. Cijena? Sitnica - 400kn.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 01.02.2008. u 18:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Da to sam vidio ali na stranici od Links špise SATA/PATA pa mi bas nije jasno jer na stranici od proizvodjaca stoji da je samo za SATA a na linksu i za jedna i drugi tip diska. Pitao sam na njihovom forumu da vidim sto kazu.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bit će da je samo SATA jer vidim tekst koji je Links c/p od proizvođača (ispod slike na Linksovim stranicama) i tamo jasno piše SATA. Interface SATA: 2 . . No capacity limit for SATA hardd disk (1.5 or 3.0Gb/s)
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
@acer Nisi naveo da li je uvjet cijena, odnosno da je "samo" obično ext.kućište. Ako ti treba nešto više, imaš mali NAS, D-Link DNS-323. http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=509 Dva S-ATA diska, RAID 0/1/JBOD, GBit LAN, FTP server, print server (USB) ... Ima dosta mogućnosti administracije (grupe, useri, quote ...). Naravno i cijena je bitno veća, ali ako ti treba, odlično rješenje za malu mrežu. Sve radi ok, osim što nisam zadovoljan brzinom (jedva 15MB/sec ![]() Meni je bio izbor najviše zbog dimenzija, jer nisam imao mjesta za još jednu kantu pod stolom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
U prvom postu je pisalo "PATA ili SATA"... ok, onda PATA ![]() Također NAS ali sa routerom i switchem, IntelliNet SA-300 (u Autronicu). Usput još imaš i hrpu drugih funkcija ... (kad već nema normalnog 2x3.5" kućišta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Ma pocetku sam napisao PATA ili SATA ali posto sam dosao u posjed dva PATA diska bilo bi idealno da je ladica za PATA.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|