Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.01.2008., 22:46   #1
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Iskon XXLAdsl - ping problemi, svaki savjet dobrodošao

E ovako, imam več iskon internet 2 godine i tek nakon godinu i pol počeli problemi, prvo na ljeto mi je stalno pucala veza jer su osigurači na centrali bili stari ali je to riješeno i nisam imao probleme do devetog mjeseca, odnosno do povečanja brzina....od onda gotovo moje igranje online
Ouvijek sam imao ping 60-70 pa čak i manje, a na hrvatskim serverima oko 33 dok ovi sa t-comom su imali veči ping......Od povečenja brzine ping mi je preko 100, maloprije je bio 156 , a prema hrvatskim serverima 100.....
Zvao sam ih (ne pretjerujem) 10 puta i poslali mi tehničara iz t-coma on je rekao brzina je dobra, nas ping ne zanima.......slao sma mailove na jedan su odgovorili i dalje ništa, slao sma im traceroutove i baš se vidi da je problem prema iskon serveru a ne prema frankfurtu ili negdje........ne znam šta da radim......imam elcon adsl2253eu modem, ali pazite zanimljivu stvar....ja i frend igramo online i ja imam ping 120 a on sa t-comom 70, na istoj smo centrali i to je ok ali najzanimljivija stvar je ta kad sam se kod sebe konektirao sa njegovim accom od t-coma ping dobar, vratim se na svoj iskonov i 130 odma
Ne znam više šta da radm, lud sam
svaki savjet/prijedlog dobrodošao
Staro 31.01.2008., 03:23   #2
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
A da jednostavno uzmeš account od t-coma? Ionako iskon nije ništa jeftiniji...
ojpi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2008., 09:38   #3
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Trenutno jedino mogu uzet t-com i iskon adsl......prijatelj 500 metara od mene ima metronet pa bi to htio i ja a ne znam jel mi s eisplati čekat ili potpisat ugovor sa t-comom.
Vjerojatno bi se pojeo živ kad bi potpiso ugovor sa t-comom i da mi onda metronet bude dostupan
Staro 31.01.2008., 22:44   #4
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Z-man Pregled postova
Trenutno jedino mogu uzet t-com i iskon adsl......prijatelj 500 metara od mene ima metronet pa bi to htio i ja a ne znam jel mi s eisplati čekat ili potpisat ugovor sa t-comom.
Vjerojatno bi se pojeo živ kad bi potpiso ugovor sa t-comom i da mi onda metronet bude dostupan
Zalosno da netko dan danas ne razlikuje infrastrukturu od traffic opcije. Otvoris si T-com account i probas sa njim ako je ok koristis ga ako nije vise se ne spajas i nece ti dolaziti racuni, ne trebas nikakav ugovor potpisati. Mislim da je treca solucija i voljatel pa mozes i kod njih probati.

A tvoj susjed je prebacio telefon i koristi internet od metroneta, znaci drugacije je situacija.
Staro 02.02.2008., 01:59   #5
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Ne moras ti nikakav ugovor potpisivati sa t-comom jer si ga vec potpisao (inace ne bi mogao imati XXL ADSL (Iskon.Duo je nesto skroz drugo).
Jednostavno kazes ovima u T-Comu da te prebace na neki novi paket i gotovo... vjerojatno jos uvjek imas username i password od T-Coma...
Staro 07.02.2008., 12:34   #6
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
da, pojest ces se ziv zato sto ce ti ping bit isti, ako ne i jos veci sa metronetom.
syzygy je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2008., 13:17   #7
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Ovako ja sa iskonom imam ping 20 (80), ali nekad skoči do 40 (160), prije par dana sma se mijenjo sa frendom za accove, on mi je dao t-com acc a ja njemu svoj iskon i sad je bar tih 20 konstantnih i nema povećavanja............a samo jedan iz klana ima metronet (živi 500 m od mene i njemu je dostupan) i on ima ping 10 tako da....
Staro 07.02.2008., 14:20   #8
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

da, na kojim serverima? tj u kojoj drzavi, sumnjam da ima tolki ping na nasim i de. serverima
Staro 07.02.2008., 17:16   #9
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

na de serverima dakle njemačkima, a pazi još nešto, frend iz karlovca sa t-comom ima između 7-10 ping na svim serverima, nekužim kak al ima, mali ima običan t-comov paket
Staro 07.02.2008., 17:24   #10
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

hm..neam pojma onda..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2008., 19:11   #11
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ping ti ne ovisi o brzini koju imas, nego o tome kolko servera mora tvoj link hopsati

a ovaj iz karlovca je ocito blizu glavnog linka pa mu je tolki ping

inace, provjeri si to u cmd
napises //tracert *ip ili url*\\

bez ovih slasheva, backslasheva i zvezdica
domis je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2008., 22:33   #12
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

konstantan je
btw. sd moze lock
-->
Citiraj:
Autor d'beast Pregled postova
ping ti ne ovisi o brzini koju imas, nego o tome kolko servera mora tvoj link hopsati

a ovaj iz karlovca je ocito blizu glavnog linka pa mu je tolki ping

inace, provjeri si to u cmd
napises //tracert *ip ili url*\\

bez ovih slasheva, backslasheva i zvezdica
ma znam da ne ovisi i brzini lol i radio sam vec trace routeouve ali uglavnom sad je bolje t-com acc-om mislim bar ne skace ping drasticno puno ---> konstantan je
btw. sd moze lock
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno