|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() kak se poprave bad sektori na hardu? nije fizičko oštečenje, zmrdal ih je virus!:clap: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Lowlevel formatiranjem. Virus?:confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Virus?Ne bih rekao... Svejedno-bad sectors ->low level format napravi, to možeš s utilityem od proizvođača diska(koji ti je disk?) -imaš od ibm-a itd.Skini za svoj disk, i napravi to. However, ja bi ga u tvom slučaju vjerojatno bacio. moguće da ti se sve prividno popravi, ti mu povjeriš podatke i jednog dana bye-bye...mogu ti se početi množiti... it's your call-ali imaj to na umu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
teško da je virus... ![]() a što se bad sectora tiče, oni se kao takvi definiraju kao fizičko oštećenje, jer to i jesu... e sad... mogli su nastati na više načina i na više načina se mogu riješiti... alokacijom, low-level formatom, no niti jedno od tih riješenja kod bad sectora nije toliko učinkovito kao - zamijena diska.... ![]()
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Bad sector ne mora biti fizičko oštečenje diska. I kada je da se taj dio diska izolirati i raditi nesmetano bez njega. Ali naravno da reklamirate ako je pod garancijom. I to se zapiše serijski broj diska i zahtjeva POTPUNO NOVI, jer često zanju napraviti lowlevel format ili izolaciju tog sektora i cool vrate nazad pod novi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
koji disk? WD ima svoj program koji to popravi bez formatiranja
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Samo pažljivo s tim low-level formatom. Na disku koji ima bad sektore zbog fizičkih oštećenja možeš time napraviti više štete nego koristi. Obavezno koristi utility od proizvođača diska. Prije dosta vremena sam tako formatirao disk načet bad sektorima - iz BIOS-a - a rezultat su bili bad sektori metastazirani po cijelom disku, bačen disk i uvrijede samom sebi tipa "bedak, što ti je to trebalo" No moram priznati da opciju za low-level format u nekom BIOS-u nisam vidio već gooodinama!
![]() |
#9 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
ko god treba low level format ne bi mu volio bit u kozi mrzim kada sa hardom nekaj ne stima
![]() |
#10 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Aj, nemoj me plašit. Bed sektori su rak za disk.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
ja bih uzeo novi, tj reklamirao stari.Low level ne bi išao raditi jer kada dođe do toga-prije ili kasnije je gotovo... spušio sam IBM-ov disk, problematična serija...pun disk- jednog dana... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|